Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Allergivennlige ferdigposekaker

#1

Katta sa for siden:

Toro og møllerens blir ofte dratt frem som eksempler på allergivennlige alternativer, men jeg er litt forvirra. Det er vel egg, melk og gluten som er det man oftest kommer borti når det gjelder unger. Hva inneholder ikke hva av dette av slike ferdigposer?

Noen som kan opplyse meg?


#2

Fintdethei! sa for siden:

På toro.no kan du under "Produkter" ta avansert søk og velge de allergener du ikke vil ha i produktet, da får du opp liste over hva som er "trygt" for deg.


#3

Veronal sa for siden:

Fri for gluten og melk. Inneholder egg.

Uten egg og melk. Kan inneholde spor av egg. Inneholder gluten.


#4

Katta sa for siden:

Ah takk. Følgende søtmat fra Toro er uten egg, melk og gluten:

De fungerer disse melblandingene? Veldig ulikt vanlig mel/kakemikser eller går det an å bake med dem uten å kjenne dem godt på forhånd? Smaker det ukjent?


#5

Katta sa for siden:

Egentlig dårlig gjort at de ikke kan ha en fin ferdigmiks uten egg, melk og gluten slik at man kan lage en kake enkelt som fungerer for de aller fleste.


#6

annemede sa for siden:

Det sies at sukkerbrødbunner blir mye luftigere med glutenfritt mel enn med vanlig mel.


#7

Veronal sa for siden:

Si fra hvis du finner det. :har cøliaki, diabetes, eggeallergi og melkeintoleranse bare i svigerfamilien:


#8

Veronal sa for siden:

Oh, yes! Potetmel er den eneste måten å lage sukkerbrød på!


#9

Syrin sa for siden:

Katta: Toro sine glutenfrie mjølblandingar fungerer bra. Eg brukar den fine blandinga som erstatning for kveitemjøl til å f.eks lage kvit saus. Det smakar godt, men nei, det smakar ikkje HEILT som saus på kveitemjøl. Smaken av kveitemjøl manglar :knegg: Det smakar likevel godt, og ikkje rart på nokon som helst måte. Eg gidd ikkje lage eigen saus med gluten i til oss andre i familien. Det er ikkje verdt to panner berre for å få kveitemjølsmaken.

Du kan egentlig bruke dine vanlige oppskrifter, men glutenfritt mjøl oppfører seg på ein annan måte. I gjerdeig vil den glutenfrie deigen ikkje vere elastisk. Det er litt rart. Den er superlett å kjevle ut da - oppfører seg litt som mørdeig på ein måte. Veldig enkel å lage pizza med (bruk berre vanlig pizzaoppskrift).

Generelt: oppskrifter der mjølmengden er liten, f.eks i konfektkaker (våte sjokoladekaker), er like gode med glutenfritt mjøl som med vanlig mjøl. Eg kan ikkje merke forskjell i alle fall. Du vil merke meir forskjell i bakverk der kveitemjøl er ein stor ingrediens, f.eks boller.
I middagsretter der du skal bruke kveitemjøl til jevning, kan du trygt erstatte med glutenfritt mjøl (eller maizenna), utan at du merkar dette på smaken. Og ja, her vil glutenfritt mjøl jevne like bra som vanlig mjøl.


#10

Katta sa for siden:

Takker! Pizzabunn som er glutenfri, fungerer den like greit som vanlig bunn?


#11

Teofelia sa for siden:

Er potetmel glutenfritt? :uvitende:

(Ja, jeg vet at poteter er glutenfrie, altså, men jeg vet ikke om potetmel bare inneholder poteter.)


#12

Syrin sa for siden:

Potetmjøl er glutenfritt.

Eg syns pizzabotn som er glutenfri er like god som vanlig - og av erfaring veit eg at glutenfri pizza blir slukt i barneselskap. Når det er sagt - eg syns det er unødvendig å servere glutenfri pizza til ei stor forsamling, sidan dette mjølet tross alt kostar meir enn kveitemjøl.

Hugs at deigen kan vere litt rar å kjevle, eg berre klaskar den på brettet og trykker den ut.


#13

Katta sa for siden:

Det er sånn jeg behandler vanlig pizzadeig også i og for seg. Det er bare greit å vite at jeg kan lage glutenfri pizzabunn om det blir aktuelt (jeg kjenner noen cøliakibarn som ikke vanligvis er på besøk her, men det kan jo skje før jeg aner det). Og å kunne lage saus med glutenfritt mel er veldig greit å vite at går an. For da ender jeg faktisk med å kunne lage det aller meste av det jeg vanligvis lager.

Hva bruker forresten melkeallergikere som erstatning for fløte? katta lager imaginær saus uten allergiting oppi


#14

Dragen sa for siden:

Soyafløte eller havrefløte.


#15

Katta sa for siden:

Og det finner man hvor? Har de det på vanlig butikk eller må man på helsekost? Og hva smaker mest nøytralt?


#16

Dragen sa for siden:

Vanlig dagligvare, hvis du er heldig, havrefløte er mest nøytralt på smak.


#17

Katta sa for siden:

Hm. noterer.


#18

annemede sa for siden:

Og den som Dragen har bilde av der er også glutenfri. Gogreen har havrefløte som ikke er glutenfri.


#19

Interference sa for siden:

Menkomel da? Jeg mener at de som ikke tåler melk og sånn bruker det som fløteerstatning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.