Katta sa for siden:
Vi har akkurat hatt salat til middag. Det var egentlig veldig godt, men vi har det alt for sjelden fordi vi ikke kan salat.
Noen som sitter med en god salatoppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Katta sa for siden:
Vi har akkurat hatt salat til middag. Det var egentlig veldig godt, men vi har det alt for sjelden fordi vi ikke kan salat.
Noen som sitter med en god salatoppskrift?
Katta sa for siden:
Den vi hadde idag (fra matprat, 2 posjoner):
Biffsalat (matprat)
Ingredienser
300 g ytrefilet av storfe i strimler
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
14 stk cocktailtomat
16 stk aspargestopper eller miniasparges
30 stk sukkererter
1 stk avocado
120 g fetaost (3 % fett)
½ stk rødløk
2 ts salt til kokevann
Dressing:
4 ts ekstra virgin olivenolje
½ ts sennep
2 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)
½ ts salt
¼ ts pepper
<strong>Slik gjør du:</strong>
1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.
Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
Stek biffstrimlene på god varme.
Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den som er brukt i oppskriften. Dressing kan lages av det du måtte ha av oljer og eddikk, men vær obs på mengden i forhold til kaloriinnhold.
Alexa sa for siden:
Prøvde denne forrige uke til middag. Den var veldig god, men passer kanskje bedre til lunsj.
IOA sa for siden:
Mims magiske cæcarsalat er veldig god til middag, den kan du søke opp her inne.
Min favoritt til lunsj er en salat med
Fløyel sa for siden:
Vi har hatt "kylling"salat.
Oppskrift:
Brun hele kyllingfileter lett i stekepannen,
legges over i ildfastform.
Dryss blåshimmerost og revet ost over filetene.
Dryss over bacon i små biter.
Inn i ovenen i 25 minutter på 225 grader.
Salat:
Div salater; Hjertesalat, crisp salat, lolosalat
Paprika
Rødløk
Avocado
Agurk
Cherrytomater
Sukkererter
Pinjekjerner
Salt/Pepper/Basilikum
Balsamico/Olivenolje.
Jummi.
Salaten kan også kombineres med biff og en klatt rømme :) det var gårsdagens middag
ming sa for siden:
Denne liker vi veldig godt:
Smelt litt smør i stekepanna, bland i en god dæsj curry, og stek biter av kyllingfilet i currysmøret. Strø over en klype havsalt og la kyllingbitene avkjøle seg litt.
Kok pastaskruer/sløyfer/rør og avkjøl under rennende vann.
I tillegg putter vi oppi salat av forskjellig sort, tørkede aprikoser, pinjekjerner, cherrytomater, agurk
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.