Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brødbaking GK

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg er ganske dreven på søt gjærbakst. Grovbakst, derimot, får jeg overhodet ikke til. Jeg baker ikke brød, jeg baker drapsvåpen. Stumpe gjenstander man kan slå i hel utro elskere med, for så å mate drapsvåknet til småfuglene mens man graver liket ned i bakhagen.

Uansett, jeg har lyst til å forbedre meg. :hyper: Og da lurer jeg på en del ting.

-Dersom jeg skal doble en grovbrødoppskrift, må jeg doble gjærmengden også?
-Skal grovbrøddeig virkelig være så inni hampen klissete? :sparke:
-Hvordan får jeg saftige, men samtidig litt luftige grove brød?
-Er det lurt og søte med honning?
-Andre fantasiske husmorhemmeligheter knyttet til grovbrød som jeg ikke har fått med meg. :nemlig:


#2

Serafin sa for siden:

Mims hellebrød er løsningen!


#3

Frøydis sa for siden:

Jeg har gitt opp brød og baker rundstykker istedet.

Har falt fullstendig for denne oppskriften.


#4

Wix sa for siden:

Abonnerer. Jeg klarer også søt bakst og rundstykker/horn. Drapsvåpen også! Men ikke brød. :mad:


#5

Cuyahoga sa for siden:

Felles trøst. :dulte: Jeg har to forsøk i ovnen nå. Mannen kommenterte så fint "jammen se, disse har jo hevet jo!" :rolleyes:


#6

Malus sa for siden:

Våt deig ja. Heve og etterheve leeeeeeenge. Varm nok væske så deigen hever. Lykke til!


#7

Nera sa for siden:

Det er lurt å helle kokende vann over det grove, og la det stå til det kjølner, eller enda lengre. Slik unngår du at brødene drysser. Ellers er det lurt å elte LENGE, lenger enn du har lyst (så fremt det ikke er snakk om deig som ikke skal eltes), og litt appelsinjuice eller liknende, evt. askorbinsyre gjør at det hever bedre. Denne oppskriften er super, og kan varieres etter hva som finnes i hus. Bakt som beskrevet, blir ikke brødet veldig grovt, men det kan varieres, det blir også skikkelig fluffy, som fransk landbrød. :hjerter:

Mine tips, som relativt nybegynner selv. :)


#8

Cuyahoga sa for siden:

Ah, så det er bare bra om deigen er tung og våt og klissete, jeg trenger ikke føle meg som Dårlig HusmorTM fordi om den ikke er smidig og glatt som en bolledeig? :blånn:

Og heve lenge, altså, ikke bare til dobbelt størrelse, den kan bare få stå og kose seg? Er forheving lurt eller bortkastet?

Appelsinjuice skal jeg prøve.

Hva er best av vann eller en blanding av vann og melk? (Jeg har bare brukt vann, men svigermor bruker melk og jeg medgir at brødene hennes er fire ganger bedre enn mine... :sparke: )


#9

Stellebord sa for siden:

Marit Røttingsnes Westlie. :nemlig:


#10

Cuyahoga sa for siden:

He-he! Jeg har "Nybakt" :hjerter: som hun har skrevet og har vel omtrent alt av søt gjærbakst eller finbakst i den på reportoaret. De grove oppskriftene har jeg ikke dristet meg utpå... Men det var en veldig god ide da, det skal jeg selvfølgelig prøve!

Nå spiser jeg forresten ei skive fra det brødet jeg bakte tidligere i kveld, og det er faktisk personlig rekord. :stolt: Litt tørt, men ikke så flatt og hardt som de vanligvis blir. Mengdetrening er tydeligvis greia for grovbakst også. :knegg:


#11

kjerstisin sa for siden:

Jeg bruker 1 ts sirup i mine brød og olje. Lurt å ikke bruke for mye rug for da blir det bare smuler...


#12

Ru sa for siden:

Jeg rister alltid gjæren ut med noe søtt, sukker, honning eller noe. Og hever lenge, både før og etter.


#13

ItsOnlyMe sa for siden:

følger med
Bruker med hell 2 ss sirup eller honning i brødene.
Og jeg bruker å vispe ut tørrgjæren i den lunkne væsken, med 1 ts sukker i.
Hever 1 time før, og 1 time etter...
Ja det tar vel 3 timer å bake brød! :sparke: Men er verdt å vente på :nam:


#14

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har bakt brød nesten hver dag i det siste og det er stadig framgang! :kry: Har akkurat satt et brett inn i ovnen.

Rører ut honning sammen med vann og gjær, bruker en grov melblanding og tilsetter linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og havregryn og matyoghurt og lar de heve utforskammet lenge. Nå er de faktisk blitt fullt spisbare, så øvelse gjør tydeligvis mester. :knegg: Skal prøve meg fram med flere meltyper og andre tilsetninger etterhvert som jeg begynner skjønne hvordan dette faktisk funker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.