Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tv-vanar - bruk av norske kanalar

#1

Syrin sa for siden:

Kor har det blitt av den store, nasjonale kanalen egentlig?

Eg merkar at mine tv-vanar har endra seg mykje i løpet av 10 år. Eg ser noko mindre på TV enn før, og eg ser på heilt andre kanalar. Eg har distansert meg meir og meir frå dei norske kanalane. Det er har gått såpass langt at eg merkar at eg har satt meg sjølv til sides i t.d. diskusjonar på arbeidsplassen. Eg har høyrt om, og av og til sett på det eg antar er kjende ting som Nytt på Nytt, eg har høyrt navnet Christine Koht, og ledd av Anne K. Herland i ny og ne. Harald Eia veit eg kven er ja. Eg er elles ufattelig, ufattelig dårlig på kjente navn og personar, i alle fall i underholdningsbransjen. Og ja, eg veit at mange av dei er faktisk morsomme og flinke. Det å ikkje vite kva som foregår på norsk tv er på ingen måte snobbete skryt - det er rett og slett litt hemmande å ikkje vere orientert.

Nå merkar eg at dette blir overført til ungane også. Ungane ser på barnetv, newton og eit eller annan kjæledyrprogram som går av og til. Elles ser dei tegnefilm på andre kanalar, helst Tom&Jerry, Flintstone og tilsvarande. Dei har ikkje sett Grand prix junior f.eks, og eldste er jo 7 år. I deira verd er TV berre barneprogram. Vi vaksne ser TV etter at ungane er i seng. Dei har aldri sett nyheter f.eks. Det vi vaksne ser er gjerne nedlasta film og seriar, eg sløvar gjerne framfor BBC lifestyle med matlaging, husbygging og interiør. Mannen ser film på ein eller annan kanal, sport og dokumentarar, men sjeldan på NRK/TV2. Nyheter ser vi helst ikkje på norsk kanal (og der mister eg jo også ein del kulturell input som er kjekt å få til lunsjpausen neste dag) (a la: "såå du den katten som satt fast i den lyktestolpen, som de snille brannmennene reddet ned, det var så koselig").

Eg lurer rett og slett på kva TV-vanar folk har. Både når det gjeld kva kanalar ein velger, om ein eventuelt føler seg litt desorientert fordi ein ikkje ser på det veldig mange andre ser på, og kva tv-vanar ungane har. Mine er altså 5 og 7 år, så dei vil kanskje gjere krav om meir norsk underholdningstv ettersom dei veks til og høyrer kva andre ser. Eg er jo ikkje imot at dei ser på Grand Prix f.eks.

I hin hårde dager, i min barndom, såg jo alle saman alt på same kanal, og Folket var samlet :D Nasjonskanalen er jo så godt som borte.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Ser ikke TV. :bidrar heller lite:


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg tenkte senest i går på hvor ofte folk diskuterer noen jeg knapt har hørt om og i alle fall ikke har noen mening om. (Christine Koht, for eksempel. :knegg: ) Det er vel et slags "tap" at ikke alle ser på det samme og er informert om det samme, men jeg synes det tapet er veldig lite i forhold til hva vi har vunnet ved å ha et så ufattelig mye bredere kultur- og underholdningstilbud enn det som fantes i min barndom. Selv ser jeg aldri på norsk TV, jeg ser knapt på (live) TV i det hele tatt, men jeg ser veldig mange gode TV-serier som vi kjøper, jeg ser masse film, og jeg ser innimellom programmer på nett-TV fordi jeg har fått med meg at et bestemt program for et par dager siden var spesielt interessant. Og så bruker jeg uhorvelig mye tid på nettet og får i grunnen mye mer ut av det enn av å se på TV og være prisgitt det en gitt kanal finner det for godt å sende på et gitt tidspunkt.


#4

Albertine sa for siden:

Jeg ser aldri norskproduserte programmer, og skulle jeg dumpe innom en norsk kanal så er det for å se en amerikansk TV-serie. Har tre jeg følger med på, ellers blir det lite tv-titting. Kan hende jeg ser BBC lifestyle, men altså ingen norske.


#5

Tussa sa for siden:

Artig at denne tråden kom no. Dette diskuterte eg nemlig med venninner i går kveld. Til mi store forskrekking visste dei ikkje kva program Puls var noko! "Koselig med peis" hadde dei heller ikkje fått med seg og dei såg aldri Dagsrevyen, Nytt på nytt, dramaseriane fredags kveld osv. Eg vart skikkelig overraska!

For meg er NRK1 kjernekanalen heime. Det er den som står på om vi ikkje skal sjå noko spesielt ein anna plass, det er den eg sjekke programmet på først. NRK1 er i mine auer den beste kanalen eg har. Junk på FEM, TV2, TV3 og sånn ser eg også på, men NRK1 er :hjerter:

Men så høyre jo eg berre på P1 også da. :humre:


#6

Neket sa for siden:

Jeg laster ned det meste jeg ser på :sparke: så når jeg først ser på TV ser jeg mest på NRK, og innimellom TV2. Det er ikke så ofte - men jeg ser jo på nytt på nytt, Senkveld og innimellom andre norske programmer. Og ski, da. Også ser jeg på NRK nett-tv når jeg lager middag hvis det er et program jeg har hørt om og har lyst til å se. Jeg ser aldri på TV3, TV Norge eller noe sånt, med mindre det er noe helt spesiellt.

Ungene (4 og 8) ser mest på NRK Super når de ser på TV, en sjelden gang på Disney. Også ser jeg på Idol /X factor med eldste - og vi laster ned engelsk og amerikansk versjon når den norske ikke er på lufta - helgerituale:) Nå er vi igang med American Idol, men med nye dommere er det litt nedtur.


#7

Candy Darling sa for siden:

Jeg ser nesten aldri TV live, bare via PVR. Dermed har jeg ikke noe forhold til hvilken kanal ting går, men det er så og si bare serier, og nesten utelukkende HBO. :knegg: Jeg tror de oftest går på NRK3 eller SVT. Filmer ser vi på, eh, andre måter, vanligvis.

Jeg har også sett Storbynatt og tilsvarende, men det er fordi Captain vil se dem. Jeg hadde klart meg fint uten. :filer:

:humørløs:


#8

Cuyahoga sa for siden:

Men for å svare litt mer utfyllende, jeg har fremdeles inntrykk av at folk har en "felles TV-opplevelse", om enn ikke i like stor grad som før, da man hadde bare NRK. Det er jo veldig mange som ser de samme TV-programmene, spesielt på helg, og jeg føler meg ofte som den eneste på jobb og i nabolaget som ikke ser Nytt på Nytt, Skal vi Danse, Korslag, X-faktor og ørten andre talentshow, sinna snekkere og fødsler i bygde-Norge. I alle fall om man skal dømme etter alle samtalene om TV jeg overhører og hvor det er tydelig forventes at dette er noe alle har sett og fått med seg.


#9

Skilpadda sa for siden:

Ble du overrasket over at det finnes folk som ikke ser på disse tingene, eller over at akkurat disse venninnene ikke gjør det? :humre: (Jeg har sett en håndfull Nytt på nytt-sendinger fordelt over de årene det har gått, men det er sikkert et halvt år siden sist, og da så jeg det på nett-TV fordi det var noen jeg kjente som var med. De andre tingene du nevner ser jeg aldri på.)



#11

Tussa sa for siden:

Begge deler i grunn. Men mest at det finns folk som ikkje ser NRK. :humre: Spesielt for desse venninnene mine er at dei alle er glade i å sjå på tv og dermed vart eg overraska over at dei ikkje ser NRK i det heile tatt.


#12

Syrin sa for siden:

Joda, eg er heilt med på den, men kanskje du menger deg med folk som også brukar TV-mediet på same måte som deg sjølv? Eg jobbar i alle fall med folk som faktisk ser ein del på norske kanalar - og i dei samtalane som foregår så er eg berre satt til side :knegg: Det kan nok stemme at dei i langt mindre grad enn meg oppdaterer seg via nettet. Eg les nyheter først og fremst på nett, f.eks.

Forøvrig er eg gift med ein kar som faktisk jobbar for ein stor norsk TV-kanal, men det fører ikkje til at han ser på sjølv...


#13

Cuyahoga sa for siden:

Og hvem er det? :sparke:


#14

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror ikke kollegene mine har det samme forholdet til mediet som jeg har, men TV-programmer er heller ikke noe som dominerer lunsjdiskusjonene eller noe sånt. Ellers har jeg mange års erfaring med å tune ut så snart det er snakk om sport og VM og OL og slikt, så jeg bruker bare den samme plug-inen hvis noen skal diskutere danseprogrammer eller noe sånt. :jupp:


#15

Candy Darling sa for siden:

Jeg vet jeg har irritert meg høylytt over det før, men det bugger meg fremdeles når folk mener jeg bare er kokett når jeg ikke visste hva GLOW-dansen og sånn er, og at jeg hadde virkelig ikke visst hvem Tone Damwhater var from Adam hvis hun ikke hadde knabbet Aksel Hennie. :snurt:

Cuya; det er ESC-Didrik. Visstnok. Jeg synes ikke han skal forsøke seg på humor. :knegg:


#16

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det er en hendig plug-in. Den var dog ikke helt tilstrekkelig i lunsjen i går, hvor kollegaene mine insisterte på å bruke hele lunsjen til å diskutere levetiden på toaletter på 2000-tallet vs førti år tilbake. Det var klin umulig å spore gubbene inn på noe annet, og til slutt ble jeg så lei at jeg bare måtte ta med meg kaffekruset og flykte inn på kontoret. Men det var strengt tatt en digresjon. :knegg:


#17

Syrin sa for siden:

Men er tida når heile familien benka seg framfor TV'en på lørdagskvelden forbi?

Og Tussa - eg er også glad i NRK, men det er nok mest av sentimentale grunnar nu for tiden. :)


#18

Veritas sa for siden:

Jeg er en TV-slave. Jeg elsker å se på TV. PVR'en min får kjørt seg, for å si det sånn.
Jeg ser hovedsaklig på de norske kanalene, kanskje mest TV2. Men ser også enkelte ting på NRK, TVnorge og TV3. Og noe på Canal+.


#19

Røverdatter sa for siden:

Akkurat nå ser vi stort sett kun på Nrk. Mest Nrk Super egentlig, siden vi voksne ser lite på TV. Ser ingen serier heller. (Hva driver jeg egentlig med om kveldene?)


#20

Neket sa for siden:

Tja.. Jeg tror ikke det, vi ser hvertfall på Idol sammen (men vi ser det jo mest for eldstes skyld). Vi ser ikke nytt på nytt sammen - ungene liker jo ikke sånt, og mannen skjønner særdeles lite norsk, så det er bare slitsomt å se sammen med han, for da må jeg oversette og går glipp av halvparten av vitsene.

Men ingen av de programmene er jo på en lørdag da. Så kanskje du har rett?


#21

Retz sa for siden:

Jeg er totalt utafor når det gjelder tv-serier mange følger med på. Jeg gjenkjenner titler som f.eks. Grey's, Sex and the City, Frustrerte Fruer, CSI, men har aldri sett en eneste episode. Jo forresten, jeg så første episode av Grey's, og avskrev serien umiddelbart. Not my cup of tea.

Jeg ser helst dokumentarfilmer. Discovery World's Everest-serie er topp, andre kanaler jeg liker er Viasat Explorer og Viasat History. Travel har også mange fine program. NRK2 har en del perler, og så liker jeg veldig godt 71 grader Nord. Det hender jeg ser Skavlan, det kommer litt an på gjestene. Terskelen for å zappe til Skavland er likevel høy, det er begrenset hva jeg klarer å svelge av det skavlandske uspråket.

Nyheter ser jeg på NRK, NRK2 og TV2.

Ja, også ser jeg uanstendige mengder sykkelsport på TV2, DTV2, Eurosport 1 & 2, DSF, RAI og ellers det jeg måtte finne på min zapperunde.


#22

Skilpadda sa for siden:

Vi gjør i alle fall ikke det. Mannen og jeg ser ofte en film eller noen episoder av TV-serier etter at Poden har lagt seg, og en sjelden gang iblant ser alle tre en film sammen - det siste vil vi kanskje gjøre mer av ettersom Poden blir større.


#23

Teofelia sa for siden:

Jeg har ikke sett på live TV på over ti år, og det er ganske sjelden jeg føler meg utenfor i diskusjoner av den grunn. Litt fordi TV-programmer ikke er så mye debattert i kretser der jeg omgås, og litt fordi jeg har samme filter som Skilpadda. Ja, og mest fordi jeg ikke synes det er flaut i det hele tatt å være utenfor på slikt.

Hvis jeg har gått glipp av en større nyhetssak, synes jeg det er skikkelig flaut å innrømme at jeg ikke aner hva folk snakker om i lunjen og føler meg beklemt, men hvis de snakker om et TV-program eller en TV-person jeg ikke kjenner, så plager det meg ikke det minste, og ergo føler jeg meg ikke utenfor heller.

Og jeg kjenner igjen beskyldningene om å være kokett fordi jeg hevder å ikke ha hørt om en eller annen kjendis, ja.


#24

Teofelia sa for siden:

Vi ser ofte på TV-en lørdags kveld, men vi ser jo en film eller TV-serie på DVD. Ikke noe som sendes i en eller annen kanal.

#25

Skilpadda sa for siden:

Eller for å ikke ha fått med seg ett eller annet sportsresultat, ja? :dulte: (Moren min syntes dette var veldig merkelig, for det står jo på forsiden av alle aviser når noe sportsmessig viktig skjer, og selv om jeg ikke kjøper tabloidene, så ser jeg dem jo i butikken og kan ikke unngå forsiden. Men jeg påpekte at forsidene tar for gitt at folk allerede kjenner til den aktuelle nyheten - det står ikke ting som "SPANIA VINNER FOTBALL-VM", det står "SPANIA JUBLER" eller "SEIERSSKRIKET" eller noe annet som bare gir mening dersom man allerede vet hva det betyr.)


#26

Syrin sa for siden:

Nei, eg syns heller ikkje det er flaut altså, men eg kan konstantere at eg ikkje er informert om det dei fleste rundt meg ser på som klassiske tv-program. Dei ler jo ikkje av meg heller - men dei spør sjokkert om kva i all verden eg held på med på kveldane, som ikkje har fått med meg det som alle ser på :knegg:

Nå er det mange som har svart i tråden som ser ut til å bruke TV på same vis som meg, men eg mistenker at det egentlig ikkje er representativt for den jevne TV-sjåar. Dei er kanskje ikkje her inne.


#27

Teofelia sa for siden:

Nei, de sitter selvsagt foran TV-en og ikke foran datamaskinen. :knegg:

#28

Candy Darling sa for siden:

Mine barn vet heller ikke hva MGP jr er, takk gud. :skremt: Her er det for tiden deLillos og Marius Müller som er favoritten, av alle ting. :knegg:


#29

maggypop sa for siden:

Jeg ser gjerne gullrekka på fredagskvelden, og har rimelig god oversikt over hva som går på ulike TV-kanaler. Men jeg ser ikke mye på TV, og det er ingen serier eller programmer som går på TV jeg følge med på.
Jeg skjønner moren til Skilpadda godt når hun stusser over at noen klarer å unngå nyheter alle medier flommer over av. Det skal mye aktiv ignorering til for å unngå å vite hvem GP-Didrik eller Tone Damli Åberge er.
Men jeg skal innrømme at jeg er såpass nysgjerrig at jeg ikke kan forbli uvitende om hvem disse medieyndlingene er. Hvem er hun derre Kim Kardashian, liksom. Nå vet jeg det.


#30

Ru sa for siden:

Vi ser faktisk en god del på NRK, men knapt andre kanaler. TV2 ser jeg bare på når det er store internasjonale håndballmesterskap på gang, i tillegg til at mannen ser på Tour de France. Ungene ser på Disney-kanalene, da.
Ellers ser vi mye serier, mye HBO her også, og de dumper ned i huset på andre måter enn via parabolen. :sparke:
Lørdagskvelden er det fritt valg fra DVD-hyllen eller Voddler om det er kommet noe kjekt, det er jo sjelden det er noe på tv på lørdagene synes jeg. Fredagskvelden med gullrekken har vi sett på i årevis, sånn bortsett fra at jeg får spader av Skravlans "eh, eh" og dermed gjerne begynner å sette på en vaskemaskin med klær i stedet. :gal:


#31

Skilpadda sa for siden:

Det skal egentlig bare det til at man ikke leser tabloidaviser eller ser på norske sports- eller underholdningsprogrammer. Jeg bruker mye tid på "medier", men ingen av de mediene flommer over av GP-Didrik (hvem nå han måtte være :knegg: ).


#32

Puslingen sa for siden:

Det er i alle fall lenge siden eg gav opp å finna underholdning på tv på ein lørdagskveld, så då går det som regel i film eller noko.
Men tv står jo på om kveldane, sjølv om det ofte er av gamal vane trur eg. På fredagen er det Nrk1 som står på, med nytt på nytt, skavlan og ein eller anna britisk krimserie. Men ellers går det stort sett i nyheter og dokumentarer om eg ser på tv. Eg synest det kjem ein del gode, norske dokumentarer som eg likar og sjå.
Det er nokre serier som eg ser dersom eg kjem på det, men eg legg ikkje livet mitt opp etter kva tid t.d. Jordmødrene byrjar. Amerikanske serier ser eg stort sett på nett, for då kan eg sjå dei når det passer meg.
Eg prøver å få borna til å velga litt andre program enn Disney og, rett og slett fordi eg synest dei kanalene er utrulig masete. Dei ser ein del på NRK Super, spesielt supernytt, Newton, Utfordingen, Energikampen og Øisteins blyant. Ellers ser storesøster absolutt alt ho kjem over av sjukehusprogram og er heilt lost for denne verden når Jordmødrene går.


#33

C3PO sa for siden:

Som utlending, har jeg aldri sett noe særlig på NRK, og opplevd i alle år at jeg var alene om det. For meg har det nok alltid vært de andre kanalene - og hovedsaklig TV2, TV3 og TVNorge.

Med tospråklig barn har det vært viktig for meg at barna ser på barne-TV på engelsk, og dette har fungert veldig bra. Men etter hvert som jeg ble trygg på at engelsken satt godt, innførte vi barne-TV. Dette er nå blitt en must. Barna har ikke sett MGP junior, men sønnen min har hørt om konseptet, og er veldig opptatt av å delta en dag.

Så det er interessant for meg å høre at situasjonen endrer seg, og andre vender seg bort fra NRK. Det er jo tydelig at kanalen ikke har den brede appellen som en nasjonal kringkaster burde ha, og ofte langt fra kvaliteten til en kanal som BBC1, som burde være naturlig å sammenligne seg med.


#34

Syrin sa for siden:

Eksempelvis har eg forstått at der er ei svært alvorlig overgrepssak i Alvdal (?). Det tok mange dagar før eg registrerte dette; eg les aldri dagblad/VG på nett, eg ser ikkje på avisoverskrifter i butikken. Det var faktisk mine svigerforeldre som spurte om saka. Dei bur ikkje i Norge, men har eit program på si nasjonale sending der dei viktigaste nyhetene frå Norden blir presentert. Frå Norge var det denne saka, og journalisten sa at dette opptok alle nordmenn, og at media knapt nok var opptatt av andre ting. Men EG var jo heilt blank når dei spurte.


#35

Neket sa for siden:

Jeg syns NRK holder seg godt, jeg, og syns absolutt den har en bred appell. Jeg tror det handler mer om at folks medievaner endrer seg enn at NRK ikke gjør jobben sin. Vi ser på TV annerledes enn før. Vi vil se på det vi vil, og vi vil se på det akkurat når vi vil. Mange bruker datamaskin mer enn TV, både for å se tv-programmer, men også andre typer underholdning.

Og det er mye søppel på BBC også, og de har jo en ganske mye større pengehaug å ta av.


#36

Syrin sa for siden:

C3PO - min mann er ikkje norsk, og det har nok bidratt til at vi ser på TV på ein annan måte ja. Han er heilt hoderystande til norske nyhetssendingar. Han blir rett og slett så forbanna av og til at vi må endre kanal så fort som mulig :knegg: Det er fokus som er .. litt spesielt.. Og han er nordisk, dvs. nokså lik kulturbakgrunn som nordmenn. Likevel oppfattar han norske nyhende som rimelig spesielt.

Når det gjeld sport forresten: DET ser eg på!! Gjerne fotball, håndball, ski, hopp, ja det meste. :heia:


#37

Røverdatter sa for siden:

Men, er det da ingen av barna de omgås heller som vet hva MGP jr. er? Vesla og venninnene er like opptatt av Mgp jr., BlimE-bånd og Pakten alle sammen. Selv om vi ikke hadde hatt Mgp jr. på når det gikk på TV så måtte hun vært blind og døv for å ikke få med seg det.

Hun har både Marius Müller, de Lillos, Jokke og The BlackSheeps på iPoden sin forøvrig og vet nok ganske mye mer om musikk enn mange jevnaldrene, men hun er jo opptatt av det de andre på hennes alder er opptatt av likevel.


#38

Skilpadda sa for siden:

Ingen av kameratene til Poden synes å være opptatt av MGP (eller egentlig noe særlig av musikk i det hele tatt), og jeg tror i grunnen ikke han vet hva det er - han gjorde det i alle fall ikke sist jeg spurte. :knegg:


#39

Syrin sa for siden:

Jenta mi kom heim og ba om "blime-armbånd", og eg forsto jo ingenting... men eg googla litt, og vi fekk bestilt :) Er dette eit program altså?

Trur svært mange i klassen har slikt armbånd, men jenta mi har ikkje etterspurt noko tv-program. Armbåndet var derimot viktig.


#40

C3PO sa for siden:

Jeg er helt enig, men da jeg bodde i England var det nok kvalitetsproduksjoner til at jeg så BBC flere ganger i uken. Her er det snakk om at det kan gå flere måneder mellom hver gang NRK har noe til meg. Og jeg må innrømme at akkurat nå følger jeg med på to serier (den ene på NRK2 dog). Og bare tenk på "Himmelblå". Jeg likte serien godt, men den var jo blåkopi av en britisk serie.


#41

Puslingen sa for siden:

Grunnen til at Himmelblå var ein blåkopi av ein britisk serie, er vel helst fordi den faktisk er bygd på serien "Two thousand acres of sky". Den er berre tilpassa norske forhold.

Og akkurat det med å ikkje ha fått med seg om overgrepssaka i Alvdal, har vel kanskje ikkje så mykje med tv-vaner og gjer. Det har i alle fall ikkje vært mogeleg å lesa nokre norske aviser uten at den saka har vært nemnt.


#42

Candy Darling sa for siden:

Jeg hører i hvert fall ikke noe om det? :vetikke:

maggypop, jeg skal love deg at det er veldig enkelt å ikke huske hverken navn eller bilde av idolyndlinger, selv om jeg helt sikkert har sett dem på forsiden av nettaviser. Jeg ser rett forbi dem, på samme måte som ishockeynyheter (og de har da også usedvanlig knotete navn? Hva skjedde med artistnavn? :dramaqueen:).


#43

C3PO sa for siden:

[quote=SiriP;2647496]Grunnen til at Himmelblå var ein blåkopi av ein britisk serie, er vel helst fordi den faktisk er bygd på serien "Two thousand acres of sky". Den er berre tilpassa norske forhold.
quote] (ble tull med kodene her)

Det vet jeg, og sikkert de fleste her inne. Poenget mitt er at NRK trenger å satse mer på ny, spennende norskskrevet drama. Så man kan da diskutere om slike kreative krefter finnes.


#44

Røverdatter sa for siden:

Det kan jo hende at barna dine vet hva det er likevel. Kanskje like greit du ikke spør dem. :humre:


#45

Puslingen sa for siden:

For min del treng ikkje NRK produsera så mykje sjølv, så lenge dei evner å vera litt kreative når dei handler inn i staden. Det finnes gode produksjonsselskaper i Noreg som er i stand til å laga gode, norske program. Men eg er litt bekymra for at det vert mindre og mindre norske produksjonar, og at dei heller handler inn utenlandske program og seriar.


#46

Dronningen sa for siden:

Ser veldig lite på vanlig tv. Da er det litt tilfeldig at jeg zapper innom noe. Siden vi ikke har pvr lengre, så klarer jeg ikke følge med på noe, men ser tv-serier på andre måter.
Men X-factor og Skal vi danse så jeg på. Favorittkanal er tv2, og ellers går det i tv-norge, tv3, nrk av og til. Sjelden noe annet.
Forresten, jeg har begynt å se på Downton Abbey. Har kommet innom den tilfeldigvis 2 søndager(?) på rad. NRK 1 søndager 20.55. Og så har jeg sett litt på dating i mørket. Det er en lidelse, men man må le litt også.


#47

Anne C sa for siden:

Jeg ser så og si aldri på NRK. Gutta ser litt barnetv der, men ellers er det andre kanaler vi vi ser på.


#48

Floksa sa for siden:

Vi har kun NRK, men selv når Riks TV sjenker oss full kanalpakke innimellom, så ser vi på NRK ( og den store kakekampen på FEM :dødsflau: )


#49

Syrin sa for siden:

Jo, det skal godt gjerast å ikkje få det med seg - eg er klar over det. Eg les Dag og tid i papirversjon, og dei skriv om heilt andre ting, og så les eg Bergens Tidene på nett. Dei har nok hatt saka, om enn ikkje som hovedsak alle dagar. Så jo, eg kunne ha klikka meg vidare. Eg har nok unngått det bevisst også. Når eg i tillegg ikkje ser norske nyhende har eg blitt veldig skjerma.

Forresten må eg berre få sagt ein ting: eg syns ikkje det er flaut å vere lite orientert om det alle andre orienterte om (i særleg grad populære underhaldningsprogram), men eg meiner heller ikkje at det er åndeleg forsøpling å følge med på det heller. Det er ikkje meir "høgverdig" å ikkje vite kven Jan Thomas er.


#50

Maverick sa for siden:

Mine barn har vett nok til å ikke innrømme kjennskap til, eller ønske om å se, MGP Jr. Didrik hadde de derimot fått med seg, og det var kanskje ikke så rart, alt tatt i betraktning.

Hjemme med barna er det NRK Super som er greia, ellers står tv-en lite på for annet enn filmer og PS3. (Jeg har en tendens til å ende på Discovery om jeg en sjelden gang zapper.)

Med kjæresten er det nyhetsbonanza, NRK-kanalene, og type NCIS-ting for å blåse ut hjernen. Ikke noe korslag, ikke noe skal vi danse, minst mulig som involverer norske kjendiser i det hele tatt, egentlig. Bortsett fra nytt på nytt, om vi husker det.


#51

Candy Darling sa for siden:

Det gjør meg ingenting hvis de vet hvem de er, så lenge jeg slipper mas om å spille det, da. Det er ikke om å gjøre å være ignorant, selv på dette. Som sagt. :humre:


#52

maggypop sa for siden:

Consider yourself lucky - Tone Damli Åberge har faktisk tatt seg artistnavn. Hun er nå kjent som Tone Damli. :knegg:


#53

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror nok mye av grunnen til at jeg ikke får med meg noenting av Ting Jeg Ikke Bryr Meg Om, er jo nettopp at jeg aldri zapper. Og TV-en står aldri på hvis ingen ser noe designated.

Også leser jeg nesten aldri tabloidene. Det hjelper jo.


#54

-ea- sa for siden:

Hvorfor er det så galt om ungene får med seg MGP jr? :undrer:
Dere som har barn som ser NRK Super - kanalen er jo proppet full av små innslag og snutter og programmer rundt MGP jr, så det skal da godt gjøres at de går glipp av det... :knegg:

Her hos meg er det NRK1 som er basiskanalen, sammen med NRK2 og 3. Alltids et og annet å se på en av de kanalene. En sjelden gang kan jeg svitsje over til TV2, og av og til er det noe på SVT1 og 2, eller svensk TV4. Mest den siste, faktisk.

Jeg ser ikke filmer og serier som "alle" ser på, de der dr. ettellerannet eller på en øde øy eller hva det er. Skjønner at HBO som dere nevner antakelig er en serie, men det er også alt.

Jeg ser bittelitt nyheter, og ellers går det mest i Migrapolis, Puls, og lignende småprogrammer innimellom. For ikke å glemme Snøballkrigen, ser gjerne reprisene og ler like godt.

Annenhver uke er det NRK Super og Disney som dominerer her, og da blir det MGP, korslag, danse- og talentprogrammer i helga. Men får jeg bestemme så er det Nytt på nytt og Skavlan. Nå må jeg nøye meg med reprisene på odde tider.


#55

Maverick sa for siden:

Det er ikke så galt, egentlig er det en helt super greie. Kind of. Men jeg er veldig glad for å slippe noe mas om det hjemme.


#56

Candy Darling sa for siden:

HBO er et produksjonsselskap som har laget omtrent alle seriene jeg har likt de siste 10 årene. Det er vel en kanal også, i statene?


#57

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes ikke det er grusomt med MGP jr i seg selv, men jeg er veldig glad jeg ikke trenger å forholde meg til det. Og mine ser bare barne-TV og lørdagsmorgen-TV på super, det er åpenbart ikke nok.


#58

Skilpadda sa for siden:

Jo, det er klart den underholdningen jeg liker er mye mer høyverdig, både moralsk og kulturelt, enn den underholdningen andre liker (med mindre vi liker det samme, da). :knegg:

Nei, naturligvis er det ikke generelt sett spesielt høyverdig å ikke vite ting - er det snakk om underholdning, så vet man selvsagt om de tingene man er interessert i, og like selvsagt vet man ikke så mye om dem man ikke er interessert i. (På et par andre områder kan det være viktig å også vite om ting man ikke er spesielt interessert i, men akkurat når det gjelder underholdning er "egen interesse" den eneste interessante måleskalaen, egentlig.)


#59

Syrin sa for siden:

Skilpadda: Enig :)


#60

Dronningen sa for siden:

HBO og Showtime står vel bak det jeg ser mest på + House fra Fox og BBT fra CBS.


#61

Mex sa for siden:

Jeg ser en del på TV, men mest via PVR og opptak. Da kan jeg sette meg ned og se det jeg vil når jeg vil..
På NRK så er det vel omtrent bare House jeg ser på .. og en gang i blant Nytt på Nytt. Det er absolutt ikke den beste kanalen syns jeg. Egentlig så syns jeg de fleste kanaler sender mye dritt. Det flommer over av reality tv i alle vinkler og fasonger, og det må jeg innrømme at jeg virkelig ikke takler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.