Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Morsomme navn på vanlig mat

#1

Palmen sa for siden:

Mini spiser variert men er skeptisk til å prøve nye ting. Kan dere dele deres morsomme og kule navn på matretter som motiverer barn til å prøve? Jeg har hørt om kaptein sabeltanns gullkiste på en fiskegryte, men det må da finnes flere gode ideer der ute.


#2

Tjorven sa for siden:

Da jeg var liten kalte jeg fiskepinner for knekkebrødfisk. Dette fordi de var sprø som knekkebrød.

Men jeg antar at fiskepinner ikke var det du trengte et navn til.


#3

IOA sa for siden:

Noen i barnehagen til ungene kaller laks for prinsessefisk, siden den er råååsa.


#4

Candy Darling sa for siden:

Vi moser brokkoli i potetmosen og kaller den piratmos. :nemlig: Og prinsessefisk funker fint på Snorkfrøken. Not so much på Sneipen.


#5

AprilRyan sa for siden:

Trolleskive funket på eldstemann da han var mindre. Det var bare helt vanlig påsmurt brødskive. Coucous var sand, spaghetti var makk osv. Det er bare å bruke fantasien.


#6

AprilRyan sa for siden:

Genialt. Jenta mi rører ikke fisk, men siden hun har kommet i en ekstrem rosa- prinsesse-periode tror jeg dette kan funke. :hyper:


#7

Kanina sa for siden:

Det gjør jeg også. Også lager jeg prinsessesaus til, som er tomatsaus med creme fraiche!


#8

Garbella sa for siden:

Med eldstemann så fungerte det å putte pølse i navnet på maten.

Pølsefisk, pølsegrøt, pølsegulrot osv..


#9

Kaija sa for siden:

Gutta var veldig begeistra for:
Dragefisk, fiskepanne med seifilet, tomatbønner, purre og salsasaus + det vi måtte finne på å slenge i. Vi fortalte dem at når de spiste, og pustet ut, kom det røyk og gnister, akkurat som hos dragene.
Skipperns fiskeboller, med spinat i hvitsausen
Skattekiste: Fisk + tilbehør i folie
I grunn er det greit å ta utgangspunkt i det ungene er opptatt av. Sett pirat, cowboy, drage og monster, magiske, prinsesse osv. foran navnet på matretten. Så putter man i en hemmelig ingrediens, danderer maten på en passende måte, og serverer med brask og bram. Det funker i hvert fall innimellom.

Mamma serverer en suppe som hun kaller Suppalallalla. Aner ikke bakgrunnen for navnet. Gryterett m. kjøttdeig, og ris ved siden av heter Ris og ros.


#10

Dragen sa for siden:

Dragefisk. :hjerter:

Poden her er veldig glad i sommerkoteletter. De kommer fra alle slags dyr, og kan være røkt, eller urøkt, med eller uten bein.

Han er også veldig glad i fiskepinner, og spiser følgelig også gjerne chicken nuggets.


#11

Kaija sa for siden:

Ja, koteletter = dinobiff


#12

Nabojenta sa for siden:

Makrell i tomat = Flykræsj


#13

Finni sa for siden:

Vi fikk ungene til å spise brokkoli da vi kalte det for "juletre". da måtte det bare prøves, for juletre er jo ikke mat...


#14

ming sa for siden:

Brokkoli het lenge vitaminbusk her i huset.


#15

Maylen sa for siden:

Trolltær er potetbåter.
Løvstek er krokodillekjøtt. Osv...


#16

kamp sa for siden:

Fiskeboller på sydentur var mye morsommere enn fiskeboller i hvit saus. Da tilsatt jeg paprika i forskjellige farger i sausen.


#17

Snuppa sa for siden:

Ristet brød = pangebrød


#18

tink sa for siden:

I en periode serverte vi ofte krokodille og salamander. Det smaker veldig likt kylling.


#19

Geitrams sa for siden:

Spidermanfisk går som regel ned på høykant :)
Ristet brød kaller vi varm brødskive. Ellers spiser han det meste uten overtalelse.


#20

Milfrid sa for siden:

:knegg:

Her er all fisk hai, og dermed har vi en gutt som elsker fisk. Selv om han ikke helt gikk på at blåskjell er hai-egg. :fnis:

Dere aner ikke hvor stor innlevelse en kelner på en fiskerestaurant kan servere hai til en 5-åring!


#21

Enhjørning sa for siden:

Jeg tror jeg hadde blitt litt forelsket i den kelneren, gitt. :hjerter: Håper dere tipset ham godt! :humre:


#22

Polyanna sa for siden:

Prinssefisk og prinsessemos! (Potetmos med en most rødbete i = rosa potetmos)


#23

Imma sa for siden:

Kyllingboller= muskelboller, husker ikke hvorfor. Ellers er vi lite kreative.


#24

Milfrid sa for siden:

Oh yes. :nemlig:

Vi var forresten på samme restaurant i dag, og det ble atter en gang bestilt shark. Kelneren så liTt sånn :what: ut da jeg sa det første gangen, men gjentok lydig da jeg gjentok "yes, he wants the SHARK". Dog hadde hun ikke samme innlevelse da hun serverte det. :fnis:


#25

M&amp;M sa for siden:

Jeg serverte Kaptein Sabeltanns gullgryte i går. (Hjemmelaget fiskegrateng)
I den var det gull altså! Vi snakker da om makaroni... :D
Tomme fat gitt...

Flotte tips dette, som fungerer veldig godt på min kresne lille sønn!


#26

Skytte sa for siden:

Vi hadde Doktor Proktors prompegryte til middag i går (aka Kyllinggryte med kikerter, tomat og spinat). Det gikk ned det altså; om enn med litt grimaser når ertene ble fortært (men de var jo tross alt viktige å få i seg for Poden :humre: ).

Ja, vi leser Doktor Proktor og prompepulveret om dagen.....


#27

Blå sa for siden:

Vi har nok ikke vært så veldig flinke med navnene, men alle matvarer som kan gi prompegass har blitt veldig populære etter at vi hørte på Gustav Lorentzens innlesing av Prompeboken. Alle typer kål, erter og bønner går ned på høykant og med mye prompediskusjon. :barnslig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.