Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker dere mye spinat?

#1

Vito sa for siden:

Her i huset blir det brukt en del frossen spinat.
Jeg smugler det inn i kjøttsaus og supper. Nå driver jeg på å lager en fiskeform med spinat.

Men frisk spinat brukes aldri.


#2

Malus sa for siden:

Tror faktisk aldri jeg har brukt spinat, hverken fersk eller frosen.


#3

Skytte sa for siden:

Jeg har ikke brukt spinat så mye, men i og med at Poden har fått for seg at han elsker det (sett Skipper'n hos sin mormor), så har jeg forsøkt å bruke det fra tid til annen.

Sist gang ble det omelett med spinat, fetaost og cherrytomater. Til omelettern brukte jeg frisk spinat, freste den i panna med litt hvitløk. Det gikk ned på høykant. Ellers er også spinatsuppe med egg en slager hos Poden. :jupp:

Tar gjerne i mot oppskrifter med spinat i. :vilha:


#4

Robyn sa for siden:

Jeg tror faktisk jeg aldri har smakt spinat, flaut å si det. :flau:

Derfor har jeg heller aldri brukt spinat heller, jeg aner ikke hvordan det smaker, oppfører seg osv. Det er et helt ukjent territorie, men jeg burde kanskje teste det ut?


#5

Skilpadda sa for siden:

Jeg bruker friske spinatblader som salat, det er kjempegodt. :nam: Og så har jeg alltid frossen spinat i pølsegrateng når jeg lager det, og så pleier vi av og til å lage en sterk spinat-kikert-curry til bare oss voksne.


#6

Olympia sa for siden:

Vi spiser mye frossen spinat, gjerne i paier og sauser, men også "naturell" ved siden av speilegg og bacon. Barna liker spinat veldig godt.

Fersk spinat er jeg ikke like glad i, av en eller annen grunn.


#7

Lisa sa for siden:

Bruker spinat opptil flere ganger i uken. Lager mye indisk mat og der bruker jeg det endel pluss at det er standard til fisk for meg i alle fall. Bruker både frossen og fersk spinat.


#8

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker mye frossen spinat, ja. I alle gratenger, mye i gryteretter og sauser og i omelett og andre eggeretter. Frisk spinat er jeg ikke fullt så god på.


#9

Cuyahoga sa for siden:

Jeg bruker en del frossen spinat til egg eller fiskeretter. Fersk kommer jeg aldri på å kjøpe.


#10

Vito sa for siden:

Genialt å ha spinat i omeletten! noterer
Tror jeg gjorde det en gang for lenge, lenge siden, men det har visst gått i glemmeboken.

Og pølsegratengen har jeg notert. Tenker det er greit for gubben å lage til nå når han må begynne å lage mat også.


#11

Zulu sa for siden:

Min superraske pastarett til travle dager består av god pasta med saus av kremost, hakket rødløk og hvitløk, en skvett sitron og hakket spinat.


#12

Pelen sa for siden:

Jeg bruker en del spinat, men det går litt i perioder. Jeg bruker bare fersk spinat.


#13

Arktis sa for siden:

Bruker masse frossen spinat, har prøvd fersk også men syns ikke det var noe bedre. Bruker det i grønnsakslasagne, i omelett, spinat-pai, som stuing osv.


#14

Cuyahoga sa for siden:

Spinat til omelett, eller til egg generelt, er veldig godt. :jupp: Jeg "lærte" det da jeg bodde på tysk studenthjem og hvor de fleste studentene spiste diverse lette retter uten kjøtt -som var dyrt- til middag, ofte med spinat.


#15

Zulu sa for siden:

Spinat er vel heller ikke egnet til de aller yngste? googler kilde

Edit: Grønnsakene spinat, rødbete, bladselleri, nesle og mangold inneholder mye nitrat. Dette kan omdannes til nitritt. Nitritt hindrer transporten av oksygen til kroppens celler. Spedbarn er spesielt utsatt fordi de opptar nitritt raskt i blodet. Vent derfor med å gi barnet store mengder av disse grønnsakene til barnet er over ett år gammelt.
matportalen.no/artikler/2005/12/spedbarn


#16

Esme sa for siden:

Vi bruker spinat, både fersk og frosset, flere ganger i måneden.


#17

Mango sa for siden:

Før brukte jeg en del fersk spinat. Frossen har jeg prøvd meg på, men klarer det ikke dessverre.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg spiser fersk som salat. Frossen spinat synes jeg ikke smaker det helt store.


#19

Blåbær sa for siden:

Går en til to pakker frossen spinat i mnd her.
Var flinkere til å bruke fersk spinat til salater ol før, skal gjennoppta det tror jeg.


#20

Mex sa for siden:

Kan i grunn signere shg her ...


#21

daffy sa for siden:

Jeg har laget spinatpesto til å ha på pastaen. :nam: Man bytter bare ut basilikum med spinat, og tilsetter olje, parmesan og pinjekjerner/ valnøtter.

Ellers så plukket jeg opp trikset til Madam Mim med maskere et par terninger frossen spinat i tomatsauser.

Et nydelig tilbehør til kjøtt og fisk (som dessverre bare jeg i familen liker) er å dampe fersk spinat i smør og hvitløk. :nam:


#22

Milfrid sa for siden:

Vi spiser fersk spinat daglig i salat, og det hender også at vi bruker spinat i annen mat. Spinat er nam! :nemlig:


#23

lillemy01 sa for siden:

Verdens beste spinat oppskrift : du tar frossen spinat koker der opp med melk og hvitlkøk masse hvitløk og jevner det med litt mel salt og pepper etter smak. Den skall kun spises med kokte poteter som er kokt i tærninger og egg på toppen. Dette er en absolutt gammel barndomsfavoritt som desverre ble ødelagt en fin torsdag ettermiddag etter at jeg hadde spist det og dro på korpsøvelse og to begynnte høylytt å klage over at jeg luktet vondt av hvitløk. Jeg ble så lei meg at jeg ikke spiste det på ti år. Men nå lager jeg det for barna mine de elsker det. Det er både næringsrikt ufatelig billig og kjapp.


#24

AprilRyan sa for siden:

Nam. Høres godt ut med sterk spinat-curry. Får jeg oppskriften?


#25

Blå sa for siden:

Jeg bruker frossen spinat som saus til røkt eller saltet fisk. Jeg varmer den opp med hvitløk og fløte. :nam:

Og så bruker vi mye fersk spinat i salat eller i wok. Veldig godt woket med andre grønnsaker, eller ren spinatwok, bare med løk og sopp. Den må ikke wokes lenge. Tas i helt på slutten.


#26

Nextlife sa for siden:

Vi to voksne i huset spiser relativt mye spinat, helst fersk. Jeg klarer ikke den frosne varianten, både smak og konsistens er fryktelig :skremt:
Noen ganger fryser jeg en pakke fersk spinat og hiver de frosne bladene oppi saus eller fyll til canneloni, stuinger o.l.


#27

Manga sa for siden:

Jeg bruker endel frosset spinat. Fersk er jeg jammen ikke sikker på om jeg har smakt noen gang.


#28

Stikka sa for siden:

Bruker frossen spinat i middagspai og i spinatcurryen til Skilpadda. Den er en favoritt her i huset.


#29

Tussa sa for siden:

Eg bruke spinat i en pastasaus med blåmuggost og skinke. Ellers er det aldri i bruk. Men det er jo godt!


#30

Nera sa for siden:

Jeg bruker spinat både til suppe (helt simpel, med grønnsaksbuljong, spinat, parmesan, og enten egg eller kikerter som topping), til pasta, og som fyll i pai.

Til de to sistnevnte (mer eller mindre identiske) tar jeg en stor pose spinat, sauterer den på sterk varme til den faller sammen, smuldrer over ca 150 gram gorgonzola eller annen blåmuggost, og krydrer med pepper. Jeg tilsetter også pinjekjerner og lyse rosiner, og lar det surre i noen minutter. Evt. kan man også tilsette litt strimlet kyllingkjøtt som man har stekt på forhånd. Funker utmerket både til pasta og som fyll i pai. :)


#31

Vito sa for siden:

Oh, her var det mange gode ideer til bruk av spinaten!
Har jammen meg blitt litt nysgjerrig på den friske utgaven, tror jeg må teste noen av tipsene her!


#32

star sa for siden:

Aldri


#33

Vito sa for siden:

Da lurer jeg på, er det fordi du ikke liker smaken eller fordi du tror du ikke liker det?
Jeg kunne ha svart det samme for 6-7 år siden med grunnlag av at jeg trodde at jeg ikke likte det. Så feil tok jeg.


#34

kalufs sa for siden:

Vi bruker en del spinat. Tenker vi spiser det 3 ganger i måneden, kanskje mer i perioder. Går i fersk spinat, den er best. Vi bruker det i salat, stekt opp i smør med løk som siderett, stekt opp med fløte til saus til pasta, i suppe, i pai.


#35

star sa for siden:

Jeg har egentlig ingen god grunn. Dette er ikke noe som mamma bruker i sin matlaging og derfor heller ikke jeg.
Vet faktisk ikke om jeg har smakt det noen gang heller.


#36

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bruker det ganske ofte i salater. I cannelloni brukes det, selvsagt, og sammen med poteter og hvitløk. Supergodt. Jeg bruker helst fersk spinat.


#37

kamp sa for siden:

For de av dere som har barn eller selv har problemermed magen så kan spinat gjør det verre fordi det er veldig høyt i oksalat.


#38

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig glad i spinat.

Dette lager jeg ofte som tilbehør til kjøttretter:
En stor pose fersk spinat
3 fedd hvitløk
Passende mengde sjampigning
2 sjarlottløk
olje
salt
pepper

Del soppen og hakk løk. Hvitløksfeddene deles i skiver. Fjern de største stilkene på spinaten. Stek sopp, løk og hvitløk i litt olje. Tilsett all spinaten og stek til den faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Dette blir utrolig godt, og enkelt er det også.


#39

Huldra sa for siden:

Jeg bruker spinat bare i fiskeboller i hvit(grønn) saus. Vi synes det er godt og burde absolutt utvide bruken ja.


#40

Anne C sa for siden:

Det spiser vi aldri.


#41

Bomull sa for siden:

Hva er mye?

Jeg bruker det til fisk; det vaere seg fiskekaker, fiskegrateng etc. Nam!!


#42

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg bruker mye fersk spinat, som salat, i smoothie, og som tilbehør. stekt sopp med spinat er namnam til biff. Frossen spinat syns jeg rett og slett smaker gress, så det gidder jeg ikke å kjøpe.


#43

rajraj sa for siden:

Jeg bruker spinat til så mangt. Frossen i pastasauser, gratenger, pai, smoothies og omelett. Fersk freser jeg i panna med hvitløk og olivenolje, damper med erter og hvitvin eller bruker som salat sammen med tomat og eddikdressing.

Synes spinat er veldig, veldig godt. Som med så mye annet har jeg perioder der jeg bruker det mye, og perioder der jeg nesten glemmer at det finnes.


#44

Skilpadda sa for siden:

Jeg har den i bloggen min. :) Den er en favoritt hos begge oss voksne, og så er den både billig og sunn i tillegg til veldig god.


#45

Appelsin sa for siden:

Jeg bruker spinat i spinatformen (til Nip), i spinatris og i spinatsuppe. Det er supergodt og fargen er herlig.


#46

Pelle sa for siden:

Aldri her også.
Jeg liker spinat jeg altså. Jeg er bare elendig på å lage mat.


#47

Pelen sa for siden:

Jeg har ofte fersk spinat i stekepannen. F.eks. som i går. Løk, vårløk, sjampinjonger, en type kål som jeg ikke husker navnet på (som jeg ikke har sett så mye av i Norge, men som brukes mye i Asia), hvitløk, pepper og spinat. Kjempegodt og enkelt. I går ble det spist med laks.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.