Som ikke er pizza, taco, lasagne eller hamburger? Vi spiser pizza så å si hver bidige fredag, og så en av de andre rettene over hver lørdag. Og jeg er gørrlei. Og mangler totalt inspirasjon.
Noen som kan inspirere meg? Retten bør i størst mulig grad fenge to voksne, en 10 1/2-åring, en 4 1/2-åring og en 2-åring. Lett? :hehehe:
Vi har ofte oppstrimlet kyllingfilet som stekes og tilsettes tacospice eller salt og hvitløkspepper. Varmer pitabrød og skjører opp toppen, legger i masse salat (dressing for de som liker det), kyllingen og ost. Vi synes dette er kjempegodt.
Skjær opp to pakker cherrytomater og godt med vårløk.
Bland litt balsamicoeddik med basilikum, salt, pepper, hvitløk og ha i et par bokser oppskjærte cherrytomater og godt med vårløk.
La det stå og godgjøre seg.
Stek kjøttdeig.
Kok pastaskruer.
Bland kjøttdeig og pastaskruer med en boks finhakkede tomater, en boks creme fraiche, litt ketchup og litt krydder.
Hiv i ildfast form, strø på parmesanost på toppen og inn i stekeovnen.
Jeg husker ikke grader og tid, men sikkert ca rundt 200 grader og 20 minutter.
Server med tomat og vårløksalaten til.
Alt som er tredd på spyd (kjøttboller, lettmainert kjøtt, fiskerkaker i biter for den del) Lett å tilpasse slik at de voksne får litt mer spennende retter.
Glitters parmesankylling med ovnsbakt mandelpotet og diverse grønnsaker fordelt hver for seg i skåler (når barna får plukke litt her og der har iallfall vi mye mer førnøyde barn rundt bordet).
Skikkelig steikt ris med masse godt i (har oppskrift liggende om du vil ha).
Vi har ofte gode biffer av ulike slag på lørdager. Da har jeg alltid liggende noen proteiner tilbarna i frysen (karbonader, kjøttkaker, ol). Tilbehøret liker de jo.
Takk for tips! Skal vurderes. Fondue må man vel ha spesialutstyr til, eller? Har aldri prøvd det selv. Spyd-mat er en god idé, ja. Gryteretter er det lenge siden vi har hatt, men jeg har med skam å melde ingen erfaring med sånt med unntak av posevariantene man spiste på 80- og 90-tallet.
Ellers skulle jeg gjerne funnet på noe som ikke er kjøttdeigbasert.
Takk for oppskrift, Nin, det skal sjekkes nærmere. Og Blåbær, jeg tar gjerne imot oppskriften på stekt ris!
Vi pleier å lage salatbuffet.
Masse skåler med forskjellige typer frukt og grønnsaker, en skål med cous cous og en skål med kald fullkornspasta, en eller flere skåler med diverse marinerte/krydrede kjøttgreier. (varmt)
Grunnen til at jeg skriver kjøttgreier er at det varierer veldig hvilke typer kjøtt/krydder/marinader vi bruker. Noen ganger har vi en ting andre ganger flere.
Og så lager vi litt forskjellige diper og har litt forskjellige typer dressing eller vinagretter. Knallgodt og veldig fornøyde unger som får plukke akkurat det de vil. Og så spiser man ofte lenge.
En annen hit her i huset er kjeeempekjøttkake.
Vanlig kjøttkakeoppskrift, men steiker den som en gidigen kjøttkake, igjen med ovnsbakte bårpoteter, rømmedressing og salatbar til.