Har lagt ut litt de siste dagene, så samler i egen tråd jeg.
Kommer til å legge ut flere oppskrifter. Ikke alle er mine egne,menda skal jeg passe på å kreditere (selv om det krever litt tankevirksomhet nå som de fleste har byttet nick, hehe).
Osteurtefisk
Sei eller torskefilet i biter
en halv pakke frossen spinat
finhakket purre
en pakke kremost med urter
0.5 dl melk
1 terning fiskebuljong
litt timian
litt revet ost
Hiv fisk spinat og purre i ildfast form.
Varm og melk og rør inn buljong og kremost.
Hell dette over i formen og topp med litt timian og revet ost.
Inn i ovnen ca 30 min (litt avhengig av str på fiskebitene)
Serveres med ovnsbakte mandelpoteter.
Krepsehalesuppe med dill
1 boks med krepsehaler evnt 12 stk sjøkrepsehaler
1 fledd hvitløk
4 sjarlottløk, finhakket
1 ts appelsinskall
1 liten purre, finhakket
4 ss dill, finhakket
6 dl skalldyrkraft
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
creme fraiche
salt og pepper
Ha sjarlottløk og litt olje i en gryte og fres lett. Tilsett purre og appelsinskallet og rør sammen ca 1 min. Ha så over vinen og kok inn. Ha så i kraft og la koke i 5 min. Oppi med fløte og dill og la det få ett oppkok. Bruk så stavmikser. Krepsehalene varmes lett i panne sammen med hvitløk (veldig kort, hvis ikke blir de seige). La den renne av på kjøkkenpapir før du har de oppi suppen. Topp en en eller to ss creme fraiche.
Serveresmed godt brød til.
Laks delt i terninger steikes i smør med salt og sitronpepper
Valgfri pasta kokes
Saus:
litt frossen spinat
finhakket brokkoli
ca en dl fløte
ca en halv pakke kremost med urter
ca 0.5 dl eplejuice
La putre sammen ett minutt
Finhakket dill (ca 1 ss, smak deg frem)
Salt og pepper
Rør saus sammen med pasta
Dander på fat med laks oppå.
Top gjerne med litt steikt asparges og enkel tomatsalat vedsiden av.
Ris fra dagen før, veldig viktig.
Finrevet kylling, strimlet røkt skinke og reker
ett par håndfuller frossen amrikansk gr.sakbl
2 sjarlottløk i strimler
ett par egg
"saus"
1-2 ss soyasaus
1-2 ss øystersaus
1 ts sukker
litt salt og godt med sort pepper
Varm kylling, skinke, hiv oppi egg (røres litt sammen på forhånd), hakk egget i små små biter. Ta over på fat. Steik så gr.saker og løk og ha. La surre litt og bland sammen med kjøttet og egget. Steik så risen og ha oppi sauser og krydder. Hiv oppi alt det andre, og til slutt rekene (rett før servering).
2-4 pers.
Tilberedingstid: ca 20 min (mer hvis du baker pitabrød da).
kjøttboller:
500 g lammedeig/svinekjøttdeig/kyllingkjøttdeig
1 egg, lett sammenvispet
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts spisskummen
1/2 ts tørket mynte
1 ss hakket bladpersille
2 ss hakket frisk koriander
salt og pepper
8 små trespidd
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Elt det sammen med hendene til en smidig deig som slipper sidene i bollen.
Del deigen i 16 emner. Dypp hendene i kaldt vann, og rull hvert emne til en ball. Tre to baller på hvert spidd og klem de avlange.
Pensle kjøttbollene med litt olje og stek dem i en grillpanne eller stekepanne.
yoghurtsaus:
3 dl yoghurt naturelle
1-2 hvitløkfedd, hakket
1/2 ts spisskummen
1 ts tørket mynte eller 2 ss hakket frisk peppermynte (jeg bruker colemans mintsauce)
1 slangeagurk
salt
kajenne pepper
Del slangeagurken i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Kutt agurken i små terninger. Bland sammen yogurt, hvitløk, spisskummen og mynte. Rør inn agurkterninger og smak til med salt og kajenne pepper.
couscous:
250 g hurtig couscous
3 dl grønnsak buljong
2 klatter smør
1 god håndfull hakkede nøtter(cashew, pistasje, valnøtter, mandler)
1 god håndfull hakkede tørkede aprikoser
2 ss granateple kjerner, kan sløyfes
1 ts spisskummen
hakket bladpersille, mynte eller koriander
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Ha couscousen i en stor bolle og rør inn kokende kraft og smør. Dekk til bollen og la det stå å svelle i 5 minutter.
Visp sammen olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
Rør i couscousen med en gaffel, bland inn sitrondressingen og de andre ingrediensene.
Smak evt. til med mere salt og pepper
Hentet fra NRK frokost-tv.
Det er ikke så nøye med alle urtene. Jeg bruker Colemans mintsauce (kjøpt på en eksotisk matbutikk), koriander har jeg også på glass. Granateple pleier jegå droppe. Nydelig godt dette!
3 kyllingfileter skjæres i små biter og steikes. Tas til side.
finhakk en liten purre og en liten rødløk. Surr mykt i litt smør på medium varme. Ha oppi en ss currypaste og noen cm revet ingefær. Stavmiks. Ha oppi en boks creme fraiche. Finhakk to paprika og ha oppi (gjerne ulik farge). Kok i 5 min. Ha oppi kyllingen.
Vil du ha mer gryte tilsetter du en pakke nudler.
Server med nanbrød.