Noe av trikset er å ha såpass mye deig at det er enkelt å få deigen godt opp på kantene av formen, gjerne så mye opp at du kan klemme det litt rundt kanten øverst. Da siger ikke deigen ned og man får ikke glippe som fyllet kan sige bak. Det er som oftest fyll som kommer bak selve deigen som gjør paibunnen seig. Prikk godt nederst og oppe på kantene før du steker, så krymper den ikke så mye heller.
Det som 3barnsmor sier er også viktig ja, jeg tar nok deig til at det går godt over kanten og så klemmer jeg mellom fingrene sånn at det blir en fin kant.
Se, jeg fant et bilde av det (ikke mine fingre må jeg si):
Og så prikker jeg med en gaffel, ganske tett, og fyller i tørre bønner i et tykt lag sånn at deigen ikke hever seg opp. Da blir den sprø. Tar ut bønnene etterpå, de kan du bruke senere til det samme formålet. Det finnes også keramiske bønner å få kjøpt til det formålet om man skal være fancy.