Jeg har lagt en bolledeig etter oppskrift fra Martin Schakenda. Det betyr totalt en halv time med elting, og deigen gikk over sine bredder og også delvis opp i selve maskinen over der hvor vispen er festet.
Er det noen safe måte å få gjort den ren på?
Tidligere har jeg passet bedre på /hatt mindre deiger, da har jeg bare tørket av, men dette må rengjøres skikkelig, ellers kan jeg nok ikke bruke den mer.
1 kg hvetemel
150 gram sukker
15 gram salt
1 egg
1/2 liter h-melk
1 pakke fersk gjær
150 gram smør
(litt kardemomme - men det droppet jeg, for jeg er ikke så glad i det)
(+ smør, sukker og kanel til selve fyllet)
Melk og smør skal være kaldt!!
Ha alt bortsett fra smøret i bollen og elt på lav hastighet i 15 min. Ha i kaldt smør i terninger, og elt i 15 min til - pass på at smøret går inn i deigen.
Dekk deigen med plast og hev i halvannen time
Så kjevler man ut, har på mykt smør, sukker og kanel og ruller sammen - her ble de brettet i tre lag, skjært i strimler, snurret og knytt sammen til en slags knute. Heves så i en time på stekebrett - så pensles de med et sammenpisket egg, strø på litt sukker og så stekes de i 175 grader i ca 15-20 minutter, alt etter størrelsen.
I boka skal dette gi 16 stk - men jeg lagde litt mindre knuter og fikk 27.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.