Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vask av KA kjøkkenmaskin

#1

mkj sa for siden:

Jeg har lagt en bolledeig etter oppskrift fra Martin Schakenda. Det betyr totalt en halv time med elting, og deigen gikk over sine bredder og også delvis opp i selve maskinen over der hvor vispen er festet.

Er det noen safe måte å få gjort den ren på?

Tidligere har jeg passet bedre på /hatt mindre deiger, da har jeg bare tørket av, men dette må rengjøres skikkelig, ellers kan jeg nok ikke bruke den mer.


#2

Veronal sa for siden:

Mens vi venter på at noen har noen fornuftige innspill så kan du kanskje dele oppskrift? :blafre:


#3

Erica sa for siden:

:dulte:


#4

Daisy sa for siden:

Skal spørre mannen, han hadde seg et dagsprosjekt med dette i julen. Han skrudde fra hverandre deler og greier.


#5

mkj sa for siden:

Ja, det kan jeg.

1 kg hvetemel
150 gram sukker
15 gram salt
1 egg
1/2 liter h-melk
1 pakke fersk gjær
150 gram smør
(litt kardemomme - men det droppet jeg, for jeg er ikke så glad i det)

(+ smør, sukker og kanel til selve fyllet)

Melk og smør skal være kaldt!!

Ha alt bortsett fra smøret i bollen og elt på lav hastighet i 15 min. Ha i kaldt smør i terninger, og elt i 15 min til - pass på at smøret går inn i deigen.

Dekk deigen med plast og hev i halvannen time

Så kjevler man ut, har på mykt smør, sukker og kanel og ruller sammen - her ble de brettet i tre lag, skjært i strimler, snurret og knytt sammen til en slags knute. Heves så i en time på stekebrett - så pensles de med et sammenpisket egg, strø på litt sukker og så stekes de i 175 grader i ca 15-20 minutter, alt etter størrelsen.

I boka skal dette gi 16 stk - men jeg lagde litt mindre knuter og fikk 27.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.