Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor leser man om prikkesystemet?

#1

Superior sa for siden:

Ja.. Det var i grunnen det... :blånn:


#2

Skilpadda sa for siden:

Her, for eksempel: Du kan gi tilbakemelding ("prikk") til andres innlegg ved å trykke på vektskål-symbolet () som står under avataren. Da får du opp en boks der du kan krysse av for om du er positiv ("grønn prikk") eller negativ ("rød prikk"), og du kan skrive inn en liten forklaring eller hilsen.

Mottageren får ryktepoeng når du gir en prikk. Hvor mange poeng vedkommende får av deg, kommer an på hvor mange ryktepoeng du selv har, hvor mange innlegg du har skrevet, og jeg lurer på om det også spiller inn hvor lenge du har vært medlem.

Hvis du vil se om du selv har fått prikker, går du inn på kontrollpanelet ditt. Der finner du de siste prikkene du har fått (med kommentarer), der ser du også hvor mange ryktepoeng du har, og lenger ned ser du hvor mange ryktepoeng du gir ("reputation power"), og oversikt over de siste prikkene du selv har gitt.


#3

Superior sa for siden:

Det var i grunnen min ryktekraft jeg lurte på. Ser nå at den er totalt 1 poeng. Men hvorfor er den det nå?

Og hvor mange poeng gjør at man får to grønne prikker under avataren? Finnes det en liste på det?
Og hva med de kommentarene man får når man holder musa på andres prikker?
Feks din er reputation is beyound repute.

Og hvor lenge blir mine siste prikker oversikt tatt vare på? Hvor lang kan den lista før de forsvinner? Og hvor mange ganger kan jeg prikke en person, tenker i forhold til NM regler..

Og nå skal jeg gi meg :knegg:


#4

Skilpadda sa for siden:

Man begynner med 1. Eller, man må vel kanskje ha skrevet noen innlegg for å få ryktekraft i det hele tatt. Jeg husker ikke hvor mange.

Ikke som jeg vet. Kanskje HP kan fortelle oss?

Den henger sammen med hvor mange slike grønne prikker man har. Jeg kjenner ikke til at hele listen er postet noe sted.

Det er de 20 siste prikkene du ser. Men prikkekommentarene forsvinner ikke, bare listen. Hvis du trykker på vektskålen på ett av dine egne innlegg, får du forresten opp prikkekommentarene du har fått på det innlegget.

Tror det er omtrent det samme - altså at du må prikke 10 andre før du kan prikke samme person igjen. Men det er mulig jeg husker feil. :hjelpsom:


#5

Milfrid sa for siden:

Blander meg inn i tråden og sier tusen takk, akkurat det der har jeg faktisk lurt litt på :)


#6

Adrienne sa for siden:

30

  1. Og så får man neste prikk ved 200, frem til man har fem grønne prikker. Da får man ny lysegrønn for hver 200. poeng frem til man har 1500 poeng. Da er det fullt og man får bare flere poeng men ikke flere grønne firkanter.

Jeg tror ikke den listen er postet noe sted. En jobb for HP, tydligvis. :roper på HP:

Det visste jeg ikke, så lærte jeg også noe i dag.

Skilpadda husker rett. Jeg tror også man kan gi 20 prikker i døgnet, så man kan i teorien prikke samme person to ganger på en dag.


#7

HP sa for siden:

Om vi skal poste noen slik liste så må det skrives noen ordentlige tekster først. De som er nå er bare direkte, dårlig oversatt fra engelsk. Teksten betyr i grunnen ingenting.

En kan gi 25 prikker i døgnet, og en må gi til 15 før en kan gi til samme bruker igjen.

En får mer kraft for hvert år en har vært medlem, hver 1000 innlegg og hver 1000 ryktepoeng. Dette blir endret fortløpende, når den som har høyest kraft paserer 10.


#8

Adrienne sa for siden:

Var det et hint? :tar ikke hint: :knegg:


#9

DM sa for siden:

Du kan ta det som et hint om du vil :dulte:


#10

Polkadot sa for siden:

Men når får man sterkere ryktekraft da? Jeg har fortsatt bare 1 poeng å gi bort...


#11

HP sa for siden:

Siste avsnitt i innlegget mitt over. ;)


#12

Skilpadda sa for siden:

Som HP sier: skriv flere innlegg, få flere ryktepoeng selv, og vær her i flere år. ;)


#13

carolin sa for siden:

Og så må man ikke starte prikketiggetråder, for da er sjansene store for at man får en del røde prikker.


#14

HP sa for siden:

Om man starter en prikketiggetråd så håper jeg at en får flere røde enn grønne. :ja:


#15

Polkadot sa for siden:

Ja, ja. Kommer til å gi 1 poeng i evigheter, jeg, for så aktiv er jeg ikke. Tok en mannsalder før jeg passerte 1000 innlegg på NM, og der var jeg myyyyye mer kranglete og kverulerende enn jeg har vært her.

Føler meg som en skikkelig gnier når jeg gir bort det ene lusne poenget :(


#16

Ru sa for siden:

Det er nok flere her inne som vil sørge for det ja.

:digger:


#17

Blå sa for siden:

Jeg synes at dette systemet er mye bedre enn det som var på NM. Det ble etterhvert latterlig når noen ga så mange poeng at nye medlemmer kunne få full pott på grønne prikker etter en dag eller to.


#18

Note sa for siden:

Jeg synes prikkesnakk fra nybegynnere er litt søtt. Jeg husker veldig godt hvor opptatt jeg var av det første gangen jeg var på et forum hvor vi brukte prikker.
Jeg var over meg av fortvilelse over en rød prikk og kunne leve lenge på en grønn fra noen jeg satte pris på. Og jeg ventet i lengsel og spenning på når jeg fikk flere grønne prikker under avataren min. :knegg:

Det er mange år siden. Sukk. gammel


#19

Skilpadda sa for siden:

Det er da ingen som legger merke til hvor mange poeng de får fra en prikk? Det er fargen og evt. kommentaren som spiller rolle. Og når man maksimalt kan gi 10 poeng, så er ikke 1 poeng såå lite.


#20

Polkadot sa for siden:

Jeg legger merke til poengene. Når jeg mottar en prikk, legger jeg merke til hvor mange poeng det medlemmet ga meg, og hvis det er mer enn 2, sørger jeg for å forfølge denne personens debatter og være dønn enig med henne hele veien i håp om å få flere grønne prikker av henne.:prikkprikkprikk:


#21

Skilpadda sa for siden:

Akkurat! Ja, når du legger det frem slik, så er jeg naturligvis enig. :nemlig:


#22

Mor til 4 sa for siden:

Du var vel mest kranglete der før du skiftet nick :)


#23

Mor til 4 sa for siden:

Derfor jeg fikk en del prikker av deg på nm da ? i håp om at jeg skulle prikke tilbake fordi jeg en gang i tiden ga mange poeng. :snurt:


#24

Polkadot sa for siden:

Jeg skiftet bare nick. Profilen med antall innlegg og prikkepoeng forble det samme. Så det var kranglingen som høynet innleggsantallet (og trakk prikkepoengene mine ned:cool: )


#25

Polkadot sa for siden:

Ja, det var ikke for noe annet :tilber:

og her fortsetter jeg, så du kommer til å få masse prikker og smiskekommentarer fra meg om den nye katten din ;)


#26

safran sa for siden:

Jeg skal gjøre så godt jeg kan. :glis:


#27

Superior sa for siden:

Egentlig er det ikke for å være opptatt av prikker at jeg skrev det innlegget, men jeg visste bare ikke kriteriene. Liker å vite mest mulig om en ting før jeg velger om jeg vil bruke det eller ikke. Ikke det at jeg ikke har brukt prikke systemet her inne enda.

Liker at man ikke kan gi så mange poeng jeg, for hver prikk teller mer. Minner meg om gode gamle SG hvor hver prikk betydde noe. :mimre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.