Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tungt avhengig

#1

Toffskij sa for siden:

… av sellerirotmos. Det er så himla godt! Koke sellerirot i grove biter myk, helle av vannet, stavmikse med en klatt smør, litt salt og en god slump fløte. :nam:


#2

Fibi sa for siden:

Åh, det er fantastisk godt til kalkun!


#3

Katta sa for siden:

Oj. Jeg kan ikke forstå at man kan bli langsomt avhengig av noe som smaker selleri. Gravid? :knegg:


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg snakket med en dame på en kafé i dag som sa at man burde ha noen dråper trøffelolje i sellerirotmos. Sånn i tilfelle avhengigheten ikke var ille nok allerede. :nemlig:


#5

Toffskij sa for siden:

Jasså du, Monsoon. Du sier noe. :nam:


#6

Albertine sa for siden:

Selleri og sellerirot er to vidt forskjellige ting, Katta. Selleri er kaninmat.


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg liker kaninmat også, jeg da. :knegg: Men sellerirot er selvfølgelig noe helt for seg selv.


#8

Katta sa for siden:

Ja, jeg vet. Selerirot er ikke fullt så vondt. :knegg: Men jeg er veldig sær der, jeg vet.


#9

Filifjonka sa for siden:

Åh, nam. Skal ha i morgen.


#10

Olympia sa for siden:

Jeg synes sellerirot smaker best rå. Som salat, med hjemmelaget mayonnaise som dressing. :hjerter:


#11

Fibi sa for siden:

Jeg er så sær at jeg liker stangselleri også, jeg. :knegg: Spesielt rå, med holliday-dip. :nam:

Sellerirot kan jo ikke sammenlignes med stangselleri i det hele tatt, sånn smaksmessig. Jeg er egentlig ikke spesielt glad i det sånn til vanlig, men som mos er det fantastisk. Spesielt til kalkun, som nevnt. :nam:


#12

Palmen sa for siden:

Dette er nok beviset på at jeg ikke fortjener trøffeloljen min. Jeg liker nemlig ikke sellerirotmos med trøffelolje. Ren selerirotmos derimot. :nam: Gjerne med litt søtpotet i også. :nam: :nam:


#13

Divine sa for siden:

Hva serverer man denne herligheten til, da?


#14

Kanina sa for siden:

Det kan jeg tenke meg er godt, ja! Jeg har "bare" smakt Fru Svigerkanins jordskokk-mos, og det er virkelig himmelsk! Og passer utmerket til oksekjøtt/biff, men sikkert også til f.eks. skinnstekt torsk. :nam:


#15

Hyacinth sa for siden:

En digresjon: Den trøffeloljen dere snakker om, er det olivenolje med litt trøffel? Så nemlig noe sånt på Oliviers & co.


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg kan ingenting om trøffelolje, men jeg var altså på en kafé og tittet på ulike typer i dag. De hadde en som het trøffelolje som kostet 330 kr for en liten flaske (I ain't kidding!), og en som het olivenolje med trøffel, som kostet 180 kr. Så det virket for meg som om olivenolje med trøffel var noe mer simpelt, men jeg har null kunnskap om det utover at jeg skjønner forskjellen på literpriser.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hmm. Jeg trenger litt mer info om hva jeg skal kjøpe, merker jeg.

Er også på jakt etter en god, men litt nøytral olivenolje. Jeg har en bekjent som gir meg mange flasker svindyr olivenolje i året. En olje som produseres i begrenset opplag. Dessverre liker jeg den ikke. Den smaker rett og slett for mye. Og jeg er ikke kresen. Jeg må ha en annen olje som ikke smaker så mye, men den må være god. Tips?

Sorry for kupping. :sorry:


#18

Storm sa for siden:

Gå på Oliviers og smak deg fram til en du liker!


#19

Toffskij sa for siden:

Trøffelolje er vel alltid olivenoljebasert?


#20

Hyacinth sa for siden:

Den må vel være basert på noe annet enn trøfler, i hvert fall. Det kommer vel ikke olje ut av trøfler, eller? :vetikke:


#21

venla sa for siden:

Du er ikke alene. Vi har nesten alltid sellerirot i kjøleskapet. Spiser det både til fisk, rødt kjøtt og kylling.


#22

Hyacinth sa for siden:

Sellerirot er det beste som finnes. Det er også godt å skjære det i julienne-strimler (litt tidkrevende) og steke i mye smør til de er møre. Gjerne sammen med gulrotstrimler. De blir nøtteaktige i smaken.

Selleristang er også godt, men smaker jo helt annerledes.

Hvordan er GI-en på sellerirot?


#23

Toffskij sa for siden:

Det er nydelig til lam. Og fugl. Og i dag hadde jeg det til ytrefilet. Nammenam.


#24

Albertine sa for siden:

Egentlig nydelig til alt, også Barne-TV.


#25

Toffskij sa for siden:

Barne-TV, faktisk. :knegg:


#26

rajraj sa for siden:

Mmmmm! Sellerirot er helt utrolig digg.

Ikke hell av all kokekrafta, så mosen blir skikkelig soggy, og spe med fløte, da vel! :hyper: Til det blir suppe! Og ha noen dråper trøffelolje i hver suppeskål før servering. Et deg i hjel! :hyper:


#27

Toffskij sa for siden:

Jeg må nok det. :nemlig:

Dessuten er det for dårlig at jeg aldri har prøvd å lage noe selv av jordskokk. Det får være februarforsettet mitt.


#28

Albertine sa for siden:

Rotfruktene er egentlig en glemt gullgruve. Sellerirot, pastinakk, jordskokk, til og med kålrot er sørgelig undervurderte.


#29

gnuri sa for siden:

Nam- dette må jeg prøve :nam:


#30

Toffskij sa for siden:

Jordskokkpuré med trøffelsalt var også mildest sagt godt. :nam:


#31

Hyacinth sa for siden:

Trøffelsalt? Hør her. Nå har jeg akkurat kjøpt meg trøffelolje. Og så snakker du om trøffelsalt? :knegg:

Jeg skal ta turen på Olivier, men jeg har funnet både sort og hvit trøffelolje på Meny. Den var god den også. Jeg kjøpte den sorte, men har virkelig ingen peiling på forskjellen. Den hvite var ti kroner dyrere.


#32

Filifjonka sa for siden:

Sellerirotmos var veldig godt til lammekoteletter, kan jeg melde. Men utfordringen var jo å ikke smake den opp før middag. :nam:


#33

Toffskij sa for siden:

De har trøffelsalt også på Oliviers. Det er så godt at det er umulig å la være å kjøpe det hvis man først har smakt på det.

Bill.mrk. «Uhelbredelig dekadent»


#34

Hyacinth sa for siden:

:mumle: Nå har en viss annen person i huset klaget på at jeg brukte 3000 kroner bare på lamper i løpet av januar, så jeg vet ikke om jeg tør smake på noe i den butikken mer.


#35

Toffskij sa for siden:

Mat og lamper er da to vidt forskjellige ting!


#36

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet det. Men lønna er og blir den samme, ser det merkelig nok ut til.


#37

Blåbær sa for siden:

Jaaaah! Elsker sellerirotmos. Prøvd med parmesan oppi? :hjerter:



#39

Interference sa for siden:

Sellerirotmos er knallgodt med et par biter søtpotet oppi og. :nam:
Jeg skjønner at jeg snart må prøve trøffelolje, du påvirker meg veldig med dette snakket ditt Toffskij.


#40

Snippa sa for siden:

Persillerotpuré er også godt :nam: Til and, f.eks.


#41

Nextlife sa for siden:

Hjertens enig. For å ikke glemme rødbeter og de små gule nepene :hjerter:


#42

Fløyel sa for siden:

Dette må prøves!
Spiser man sellerirotmos som man spiser potetmos? (spiser ikke poteter)
Hvor mye sellerirot må man evt. beregne til 2 voksne personer som "potet"-erstatning?


#43

Veronal sa for siden:

Vi bruker masse sellerirot og lager ofte rotmos, men jeg har ikke forsøkt ren sellerirotmos. Det må forsøkes. Trøffelsalt må jeg også forsøke.

Jeg har kjøpt ny food processor - den har juliennekutter. :glis: Manuell juliennestrimler kunne gitt meg belastningsskader bare av å tenke på den.


#44

Balanse sa for siden:

:nam:

Sellerirotmos til kveldsmat, med salt, pepper, ørlite smør og ikke fullt så ørlite parmesan var avhengighetsskapende. Takk for tipset!


#45

Milfrid sa for siden:

Og hva heter sellerirot på engelsk? Hilsen kan ikke alle grønnsakene mine, men liker god mat. :nemlig:


#46

Toffskij sa for siden:

Ikke noe mer hokus pokus enn root celery / celery root, ser det ut til.


#47

Milfrid sa for siden:

:knegg: / :flau: Takker så meget. Da skal jeg se om jeg får tak i det neste gang jeg handler.


#48

Strå sa for siden:

Alt som er godt, selvsagt :hjelpsom:
Lam, rådyr og hare pleier jeg å servere til sellerirotmosen. I den grad det blir noe selleriritmos å servere da. :o


#49

maggypop sa for siden:

Sellerirotmos er supergodt. Med litt kokt blomkål oppi, blir konsistensen luftigere og mosen blir enda bedre. :nam:


#50

Mrs. Longbottom sa for siden:

celeriac, heter det


#51

Milfrid sa for siden:

Her solgte de det som celery root. Og jeg lagde det i går, ble servert til min perfekt tilbredte sous vide biff. Og falt veldig i smak. :nemlig: Oppskrift videreformidlet til svigers, som til nå bare hadde spist kokte selerirot-skiver.


#52

liefje sa for siden:

Den blir enda bedre om du koker sellerirotbitene i melk i stedet for vann og bruker noe av kokekraften i pureen (ikke alt, den blir fort for suppete).


#53

Storm sa for siden:

I dag lager jeg sellerirot- og pastinakkmos, med trøffelolje, smør og fløte. Håper det passer til laks. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.