Pastill sa for siden:
...i en en liten pappeske. Hva kan jeg lage av de?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Pastill sa for siden:
...i en en liten pappeske. Hva kan jeg lage av de?
Agent Scully sa for siden:
Chilli con carne? :vetikke:
Er ikke så glad i bønner, skal de spises skal de helst være nedsyltet i krydder. Men jeg ble litt satt ut av pappesken. Så kanskje du bare skal så de i hagen?
Tove sa for siden:
Det som du sikkert vil gjøre først er å bløtlegge dem natten over....ellers tror jeg det tar en stund før de blir ferdigkokte :nikker: Jeg ville deretter laget en tomatsaus til.
Jeg ville hatt det til flesk....flesk og tomatbønner, en skikkelig cowboymiddag :p
Pastill sa for siden:
Men da kan jeg jo bare kjøpe en tomatbønneboks :knegg:
Tallulah sa for siden:
Jeg syns bønner er godt i salat, og til mexicanske retter. Da skal det egentlig være svarte bønner, men funker fint med brune også.
Tove sa for siden:
Selvfølgelig kan man det, men nå hadde du jo slike i en eske da så.....mamma brukte å lage slike bønner med tomatsaus når jeg var lita. Da brukte hun de man bløtla over natten. Mye bedre enn de i hermetikkboks...
Det var bare et tips siden du spurte....har ingen andre gode råd til deg
Søster sa for siden:
Spar dem til fredagstacoen. Bare husk å legge dem i bløt på torsdag ;)
Og lag en sterk og smakfull stuing. Kjempegodt i taco, sammen med, eller i stedet for kjøtt.
Pastill sa for siden:
Må de kokes først da?
Søster sa for siden:
Ja, etter bløtlegging må de kokes. Det kan også gjøres dagen i forveien. I 20 min? det står kanskje på den lille pappesken din? Også mose dem og koke litt til bare for å koke inn krydderne skikkelig.
Bare å bruke dine favoritt texmex-smaker. Masse cumin! (Evt tacopulver om det er det dere liker best) Og hvitløk og chili etter ønske.
Pastill sa for siden:
Dette skal jeg prøve :jupp:
tink sa for siden:
Lenge siden lønning?
Cowboymat er en slager hos gutta mine. Bønner, pølser og egg - kanskje litt skive til.
Chili con carne er kjempegodt! Eller annen tex-mex.
Men de må legges i bløt og kokes litt - så det er ikke sånn middag på 5 minutter-variant.
Dixie Diner sa for siden:
Er det de gulgrønne pappeskene fra Bonduelle? De er ferdig kokte. Jeg elsker dem. Pleier å bruke den med bønnemix i Chili con carne. Selv er jeg bønnoholiker og kan spise bønner hele dagen lang. Er spesielt glad i kikerter og chilibønner. Bruker dem til taco, nachos, chili og andre gryteretter osv.
Til tex-mex er det dessuten FANTASTISK å bruke bønnemos (Refried beans), det er sinnssykt godt og uunnværlig til nachos.
Pastill sa for siden:
Hehe, neida. Bare har aldri laget noe med bønner i før. :fnise:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.