Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brune bønner...

#1

Pastill sa for siden:

...i en en liten pappeske. Hva kan jeg lage av de?


#2

Agent Scully sa for siden:

Chilli con carne? :vetikke:

Er ikke så glad i bønner, skal de spises skal de helst være nedsyltet i krydder. Men jeg ble litt satt ut av pappesken. Så kanskje du bare skal så de i hagen?


#3

Tove sa for siden:

Det som du sikkert vil gjøre først er å bløtlegge dem natten over....ellers tror jeg det tar en stund før de blir ferdigkokte :nikker: Jeg ville deretter laget en tomatsaus til.

Jeg ville hatt det til flesk....flesk og tomatbønner, en skikkelig cowboymiddag :p


#4

Pastill sa for siden:

Men da kan jeg jo bare kjøpe en tomatbønneboks :knegg:


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg syns bønner er godt i salat, og til mexicanske retter. Da skal det egentlig være svarte bønner, men funker fint med brune også.


#6

Tove sa for siden:

Selvfølgelig kan man det, men nå hadde du jo slike i en eske da så.....mamma brukte å lage slike bønner med tomatsaus når jeg var lita. Da brukte hun de man bløtla over natten. Mye bedre enn de i hermetikkboks...

Det var bare et tips siden du spurte....har ingen andre gode råd til deg


#7

Søster sa for siden:

Spar dem til fredagstacoen. Bare husk å legge dem i bløt på torsdag ;)
Og lag en sterk og smakfull stuing. Kjempegodt i taco, sammen med, eller i stedet for kjøtt.


#8

Pastill sa for siden:

Må de kokes først da?


#9

Søster sa for siden:

Ja, etter bløtlegging må de kokes. Det kan også gjøres dagen i forveien. I 20 min? det står kanskje på den lille pappesken din? Også mose dem og koke litt til bare for å koke inn krydderne skikkelig.

Bare å bruke dine favoritt texmex-smaker. Masse cumin! (Evt tacopulver om det er det dere liker best) Og hvitløk og chili etter ønske.


#10

Pastill sa for siden:

Dette skal jeg prøve :jupp:


#11

tink sa for siden:

Lenge siden lønning?

Cowboymat er en slager hos gutta mine. Bønner, pølser og egg - kanskje litt skive til.
Chili con carne er kjempegodt! Eller annen tex-mex.

Men de må legges i bløt og kokes litt - så det er ikke sånn middag på 5 minutter-variant.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Er det de gulgrønne pappeskene fra Bonduelle? De er ferdig kokte. Jeg elsker dem. Pleier å bruke den med bønnemix i Chili con carne. Selv er jeg bønnoholiker og kan spise bønner hele dagen lang. Er spesielt glad i kikerter og chilibønner. Bruker dem til taco, nachos, chili og andre gryteretter osv.

Til tex-mex er det dessuten FANTASTISK å bruke bønnemos (Refried beans), det er sinnssykt godt og uunnværlig til nachos.


#13

Pastill sa for siden:

Hehe, neida. Bare har aldri laget noe med bønner i før. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.