Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det forskjell på melkeprodukter?

#1

Mei sa for siden:

Ja, altså, det vet jeg jo at det er; Men hva er forskjellen? Jeg hører noen snakke om "søtmelk" - er det vanlig lettmelk/skummetmelk/h-melk? Er denne og yoghurt i en annen kategori enn foreksempel rømme og fløte?


#2

Didjeridust sa for siden:

"Søtmelk" er vel, slik eg trur, vanleg mjølk i motsetnad til syrna mjølk som kefir og surmjølk.


#3

Mei sa for siden:

Det er mulig jeg var litt lite spesifik i forhold til hva jeg egentlig lurer på. Er det forskjell i laktoseinnholdet på disse? Eller forskjell i andre ting kroppen kan reagere på?


#4

isola sa for siden:

Det er forskjell i laktoseinnholdet i f.eks helmelk og skummetmelk, ja. Mye av laktosen ligger i fettet, og når man fjerner det, fjernes altså også mye av laktosen. Har jeg lært.


#5

Niobe sa for siden:

Dette må da være feil? Ingen stor forskjell i laktoseinnholdet i skummetmelk og helmelk: www.tine.no/binary?id=226628&download=true Jeg finner det liksom ikke helt logisk at melkesukkeret skulle være i fettet?


#6

Isolde sa for siden:

Jeg tålte ihvertfall kefir når jeg var liten, og har en gutt på jobb som tåler yughurt og ikke andre ting datapunkt


#7

kamp sa for siden:

Kefir og yorut er syrnet og da er laktose "spist" opp.

Se vedlegg om forskjeller på melk produkter.


#8

Mei sa for siden:

Oppklarende kamp. Hvor kommer kesam og cottage cheese inn? Er dette oster?Bakgrunnen for at jeg spør er at jeg på en allergitest før jul fikk et bittelite utslag på melk. Da hadde jeg merket at magen reagerte litt på en del iser og av og til ellers, men uten at jeg klarte å finne en grunn. Nå har jeg ikke drukket melk eller spist yoghurt på en stund. Jeg har spist cottage cheese og brukt rømme og fløte i mat. Jeg har også spist kesam og ulike typer oster. Magen har vært helt fin. I går spiste jeg litt yoghurt, og fikk urolig mage. Jeg skjønner at jeg kanskje bør holde meg til syrnet melk? Og ost tydeligvis? :forvirret:


#9

Serafin sa for siden:

Gutten min reagerer iallefall på søt melkemat, slik som sjokolade, vaniliesaus, grøt, vafler, pannekaker og is.
Yoghurt går helt fint.
Han drikker ca 1 lite glass melk om dag i barnehagen, det går bra. Stort mer enn det går ikke, da blir magen i ulage.


#10

kamp sa for siden:

Prøv å gi han laktose redusert melk. Vist han ikke reagere på det er det nok laktose intoleranse han har.


Kesam er en fersk ost laget av helmelk, melkesyrekultur og løpe.
Cottage cheese (CC) er også fersk ost men den lages av skummet melk, fløte, melkesyre kultur og et konserverinsmiddel.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at det er forskjeller. Mannen og ungene får magetrøbbel (av mild grad) hvis de drikker melk eller spiser risengrynsgrøt. Det er helt uproblematisk for dem å spise yoghurt eller sauser vi har hatt rømme i. Men jeg har ingen vitenskap på dette, jeg bare ser reuslutatene.


#12

Tallulah sa for siden:

Du kan reagere på både melkesukker og melkeprotein. Er det melkesukkeret, så vil du tåle syrnede melkeprodukter bedre. Jeg kan fint spise yoghurt, men blir veldig dårlig av kokt melk, som f.eks. i sauser, risengrynsgrøt o.l. I tillegg tåler jeg myke oster veldig dårlig.

Er det melkeproteinet, så hjelper det ikke med syrnede produkter.

Her syns jeg det sto mye nyttig om de ulike melkeproteinene og om forskjellen på laktoseintoleranse, proteinintoleranse og melkeallergi. www.melk.no/kosthold-ernaering/meieriprodukter-og-helse/allergi-og-intoleranse/allergi-mot-melkeprotein/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.