Har kjøpt butterbeig plater, pastalaks, carbonadaposer og pastasløyfer og tenkte å sammenføye disse på noe vis til middag i dag.
Men jeg har aldri laget pai før :knegg:
Hva gjør jeg og lar det seg egentlig gjøre å lage laksepai?
Du legger butterdeigen i bunnen av en smurt paiform, hvis du vil at den skal se litt fancy ut sparer du en del til å legge som et gitter over paien, som lokk.
Forstek paiskallet i 10 minutter, midt i ovnen, på 200 grader.
I mens lager du en blanding av 2 egg, litt fløte (1 dl cirka) eller melk, samt salt, pepper og annet krydder du liker (for eksempel chili, basilikum, oregano, paprika). Denne mengden rekker til en standard paiform, den er vel vanligvis 20-30 cm i diameter, tror jeg? Du får gange opp antallet hvis du har flere former eller en som er større.
Så legger du laksebiter, revet ost (1-2 dl)/ eller fetaost i terninger og diverse grønnsaker (jeg liker spinat eller lett forvellet brokkoli når det er laks + kanskje litt grønne oliven, paprika og løk) i paiskallet. Hell over eggeblanding og legg over strimler av butterdeig så de danner et gitter over paien. Pensle med litt egg hvis du vil at de skal se blanke og freshe ut.
Stek hele greia midt i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter (til eggeblandingen er stiv). Avkjøl litt før servering.
Jeg tror ikke jeg ville hatt pasta og carbonarasaus til dette, heller en frisk salat, men det er jo smak og behag. Bon appetit!