Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middager med max 200 kcal pr porsjon?

#1

Lhi-My sa for siden:

Jeg er i innspurtsfasen foran min vektoperasjon og skal nå leve 3 uker på max 1000 kcal i døgnet. Jeg har planlagt 5 måltider og ønsker å spise mat i steden for pulver. Jeg har god oversikt og styring, så det går fint å styre dette. Men jeg mangler fantasi og har problemer med å komme på gode, ikke alt for tidkrevende middager som ikke inneholder mer enn 200 kcal pr porsjon. Det bør jo være noe med bra proteininnhold slik at det metter en stund også.

Det er også praktisk om resten av familien kan spise det samme, eventuelt med noe annet tilbehør.


#2

Kiwi sa for siden:

Stekt sei med dampkokte grønnsaker?


#3

LilleT sa for siden:

Du kan jo spise magert kjøtt og fisk med masse grønnsaker?


#4

Milfrid sa for siden:

Litt av en utfordring! Det bør være litt fett også i det du spiser, for tre uker fettfritt er ikke å anbefale. Fett metter også godt (men det er jo fryktelig kaloririkt). Fisk og masse grønnsaker. Mat på data er et program du kan laste ned gratis fra Matprotalen, hvor du kan registrere det du spiser og se at du holder deg innenfor anbefalt kalormengde (og at du ikke er helt på kjøret sønn ernæringsmessig).

Lykke til!


#5

Storm sa for siden:

Hva med en varm og god linsesuppe? (Løk, hvitløk, hermetiske tomater, buljong, litt krydder, linser, gulrøtter, sellerirot)


#6

Slettet bruker sa for siden:

3 egg oppi en salat gjør deg mett og inneholder et minimum av greier du må ha i deg.


#7

Lhi-My sa for siden:

Takk for mange gode forslag (og kom gjerne med enda flere). Middagen er ett av totalt fem måltider, så jeg skal nok klare å få i meg de mest nødvendige næringsstoffene i løpet av en dag. Men det er jammen meg en utfordring å holde seg innenfor 200 kcal.

Jeg kan selvsagt spise bare 4 måltider daglig og øke kalorimengden til middag til 400 kcal. Mulig jeg velger den løsningen enkelte dager. Men i utg. pkt tenker jeg at det er bedre med 5 måltider a 200 kcal enn 3 med 200 kcal og 1 med 400 kcal. Jeg har lett for å bli for sulten mellom måltidene og da er det lett å sprekke. Men jeg får se det litt an utover i uka.

Supper er forøvrig et godt, men lite aktuelt alternativ da jeg skal leve minst 1 uke på kun flytende mat etter operasjonen. Jeg er redd for å spise meg lei på suppe nå.


#8

Benzo sa for siden:

Salat med egg, kyllingfilet, fiskesuppe med torsk, omelett.


#9

emma71 sa for siden:

Har du ikke fått et hefte med måltidsforslag fra der du skal opereres? Jeg ble operert på Aker for snart 2 uker siden, og i forkant fikk jeg et hefte med måltider som utgjør 100 og 200 kcal. Jeg har det ikke her akkurat nå, men kan finne det frem til i morgen om det er interessant.


#10

Lhi-My sa for siden:

Nei, det har jeg ikke fått. Mitt sykehus mener at vi skal leve på pulverdiett disse tre ukene. De har dårlig erfaring med at folk ikke klarer å begrense seg hvis de får lov til å spise vanlig mat. Jeg har aldri hatt problemer med å følge en diett til punkt og prikke, og jeg HATER alt av pulver, shaker og hva det nå er. Så derfor velger jeg å spise mat tilsvarende det kaloriinntaket sykehuset anbefaler (1000 kcal i døgnet).

Jeg vil gjerne se heftet du har fått. Kanskje du har anledning til å scanne det?


#11

emma71 sa for siden:

Jeg får ikke scannet det, jeg er sykmeldt i hvertfall 4 uker til, og har bare scannemulighet på jobb. Men jeg kan skrive av det viktigste og sende på mail, bare send meg mailadressen din. :)

Jeg er som sagt operert på Aker, og der anbefaler de ren pulverkur hvis man ikke er flink nok til å telle kalorier. Ellers er det fritt frem for mat, pulver, barer, shaker i en salig blanding så lenge man holder seg til 1000 kcal. Jeg brukte en blanding av pulver, barer og mat, og førte inn alt jeg spiste og drakk i et kcal-regneprogram, funket veldig fint.


#12

Lhi-My sa for siden:

Godt å høre at det funket fint. Det er slik jeg har tenkt å gjøre det også. Jeg satser på 3 måltider med barer og 1-2 måltider mat. Bruker vektklubben.no og fører inn mengder osv der slik at jeg har oversikt over hva jeg har fått i meg. Pulver spyr jeg av, så det er uaktuelt.

Jeg sender deg mailadressen min på prikk nå. Supert at du tar deg tid til å skrive ned det viktigste! Håper det går bra med deg etter operasjonen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.