Mamma lagde en deilig rett for en stund siden, men hun finner ikke igjen oppskriften.
Jeg tipper det er noe ala Flyvende Jacob, men når jeg googler det så får jeg opp en del oppskrifter med banan og styr, og det var det ikke i denne.
Jeg vet hun hadde kyllingbiter(ikke grilla kylling, men stekte filetbiter), bacon, cashewnøtter, fløte, chillisaus og så sto det i oppskriften at hun skulle ha på Pasta Rosso (?) krydder.
Yes det kan jeg :)
1 økonomipakke kyllingfileter
1 pk smårettbacon
1 stor purre
0,5 dl søt chilisaus
1 beger matfløte
Salt,pepper, krydder (for eksempel pasta rosso)
1 god neve cashew nøtter
Kylling og bacon steikes i biter, ha i finhakka purre mot slutten. Haes i ildfast form, slå i fløten og strø over nøttene.
Gratiner,steikes 230 gr. 10-15 min.
Server med ris / hvvitløksbrød
Det kan godt hende at mange har fjernet bananen etterhvert, for den er jo ganske kvalm midt oppi dette. Men jeg mener at det skal være banan i, for å være ekte flyvende jacob. Det minner meg om et eller annet mislykket sekstitallsforsøk på å være eksotisk, men uten de helt nødvendige ingrediensene.
Dette er originaloppskriften:
4 rotisserie chickens
1 tsp Italian salad spice
4-5 bananas
4 dl double cream
2 dl "ketchupish" chili sauce
2 packages bacon
1 dl salted peanuts
Oppfunnet av en fyr som jobbet innen flyfrakt. Jeg kan forestille meg at han har prøvd å gjenskape en rett enten fra Karibien eller Asia (hvor de bruker koke-banan) for barna sine med de ingrediensene han hadde tilgjengelig hjemme i Sverige på seksti-søttitallet.