Risboller (sånne med puffet ris og sjokolade) liker vel de fleste barn. Gelé er trygt. Is uten kjeks.
Chips med salt er i hvert fall trygt - inneholder poteter, olje, salt. Sjekk innholdslista - hvis det er sånne krydderblandinger kan det være vanskelig å holde tunga rett i munnen. :nikker:
Her er ord som kan stå i innholdslister og som må unngås:
Hvete
Sammalt hvete
Fullkornmel
Grynmel
Grahammel
Spelt
Dinkel
Rug
Havre (med mindre det klart deklareres at det er glutenfri havre)
Bygg
Durumhvete
Kli (av havre, rug, hvete eller bygg)
Hvetekim
Triticale
Kamut
Gliadin
Kruskablanding
Pasta i alle former (spagetti, macaroni, penne, nudler, osv.)
Semulegryn
Cous cous
Kavring, strøkavring
Soya saus (det finnes glutenfrie varianter (Tamari) f.eks. merket Sanchi eller Soy King som selges i større daglivareforretninger, helsekostbutikker eller nett-butikker som har glutenfritt utvalg.
Hvetesirup
Malt
Maltekstrakt
Maltsirup
Rugmalt
Puffet hvete
Puffet havre (fordi havren males og det endelig produkt produseres i samme maskiner som hvete)
Snuppas to venner med gluten- og melkeallergi kan spise "go' mager"-pølser. Litt dyrere, men med god smak. På grunn av prisforskjellen så har vi pleid å ha mest vanlige og litt "slankepølse". Det har bare ikke vært gjort noe vesen av at to av ungene får en annen pølse. De har pleid å ha med seg egne pølsebrød.
Gele er fin allergikerbursdagsmat.
Ristopper laget av puffet ris og sjokolade har vi også fått grønt lys på. Det står "kan inneholde spor av gluten" på posen, men vi har fått beskjed om at det er greit.
vi serverte vanlige wienerpølser til vår glutenfrie gjest. Håper ikke det var feil.
Det var hele barnehagen som var på besøk - og de sa ingenting om pølsene, men det er viktig at de ligger i egen kasserolle, med egen klype, da det kan komme smuler fra lomper og brød på pølsa. Skal ikke mer til.
Ellers: Toro muffins og Toro langpanne er lettvint, ganske godt (når det er ferskt) og glutenfritt. Is og gele er jo også helt uten gluten.
Hun kan visst spise noen typer chips. Frøkna har ønsket seg en type som heter guttelus, men den kan inneholde spor av hvete, så jeg tenker vi dropper den og kjøper helt vanlige salte heller. Har ikke lyst å ta noen sjanser.
Har fått et ark fra mammaen med ting jeg skal unngå, men jammen er det mye rart, så vanskelig å holde tunga rett i munnen.
Tenker det da gjerne blir gele og/eller is og sjokoladekake. Blir i alle fall lettvint i år med rask bakst.
Så bra at du ordner det slik at gjesten kan spise alt på bordet! Beroligende for foreldrene og enklest for deg under selskapet - det kan jo bli litt hektisk og vanskelig å passe på hvem som kunne spise hvilken kake osv... :kos:
Du tar en liter med vaniljeis, dynker boksen i varmt vann så den løsner og så snur du den på hodet på et fat.
Så hiver du en pose nonstop og en pakke seigmenn oppå.
Vannvittig enkelt og grett, å falt veldig godt i smak i barnebursdagen her. Det enkle er ofte det beste :D
Rød gele er allerede kjøpt inn, likeså toro sin sjokoladekake. Har spurt moren om hva slags godteri hun kan ha i godteposen, så da skulle ting være greit. Takk for hjelpen!
Det er mange barn som reagerer(eller som ikke skal ha hvetestivelse). Toro inneholder hvetestivelse.
For å være helt sikker skal det stå "naturlig glutenfri".
Cøliakiforeningen "godkjenner" hvetestivelse.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.