Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

5 kg hyse i fryseren, men ingen ideer til hva jeg kan lage

#1

Curly sa for siden:

Kan man bruke torsk og hyse om hverandre??

Jeg bruker hyse kun til prinsefisk, og har lyst å prøve noe nytt.
Er det noen som har en god oppskrift?


#2

gnuri sa for siden:

Lag fiskegrateng? Jeg bruker ikke oppskrift, men jeg surrer masse løk i gryta, lager tykk hvitsaus med masse muskat i. Har i kokt, renset fisk og kokt makaroni, og steker litt i ovnen. Mange bruker jo eggehviter for å få det luftig, men jeg liker den best slik, litt tung.
Server med kokte poteter, revne gulrøtter med litt eddik/sukkervann og smeltet smør :nam:


#3

gnuri sa for siden:

Glemte- ja du kan bruke et om hverandre.


#4

Hyacinth sa for siden:

Hysekaker, selvsagt. Stek opp hundre, så har du.


#5

Hannamoren sa for siden:

Hysekaker!!! Kjempegodt.


#6

gnuri sa for siden:

Ja hysekaker er godt, men kan man bruke frossenfisk til det ? Trodde det måtte være fersk?


#7

Inagh sa for siden:

Hysekaker er kjempegodt, og så kan du lage fiskeboller av hyse, det også blir veldig godt! :nam:


#8

Curly sa for siden:

hmm, har aldri prøvd å lage hysekaker eller fiskeboller før. Hvordan gjør man det? :blond:


#9

Hyacinth sa for siden:

Er det forskjell? :domm: Jeg trodde fisk var fisk, holdt jeg på å si. Eller at det ikke var forskjell på fersk og frossen.


#10

Fara sa for siden:

Tror ikke frosen hyse egner seg til fiskekaker. Mener bestemt at mamma har sagt noe om akkurat det. Fiskekakene blir melete og farsen blir vanskelig å jobbe med.


#11

torsk sa for siden:

Pølser! Det er veldig i tiden, har jeg hørt.


#12

Inagh sa for siden:

Mor mi lagde fantastisk fiskemat, og hun foretrakk at hysa ikke var frossen ja. Den blir visst "kortere" å jobbe med når den har vært frosset, slik at man må spe mer/bruke mer bindemidler.

Har dessverre ikke oppskriftene hun brukte, men hun lagde fantastiske fiskekaker og fiskeboller. :savner:


#13

gnuri sa for siden:

Jeg har også hørt at det er vanskelig å få de til å sitte sammen når man bruker frossenfisk. Det sier i allefall svigermoren min, som er en racer på kjøkkenet.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror nok det kan stemme, altså. Frossen fisk avgir liksom mye væske. Det er egentlig rart, for det kommer jo ikke mer væske inn i fisken bare fordi den har ligget i fryseboksen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.