Bloppy sa for siden:
Jeg har laget semulegrynspudding. :stolt:
Og nå trenger jeg hjelp til sausen.
Jeg har solbær sirup og maisstivelse.
Hvordan gjør jeg det? :blond:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Bloppy sa for siden:
Jeg har laget semulegrynspudding. :stolt:
Og nå trenger jeg hjelp til sausen.
Jeg har solbær sirup og maisstivelse.
Hvordan gjør jeg det? :blond:
hildeje sa for siden:
Pleier bruke krøkkebærsaft eller blåbærsaft (hjemmelaget) Kokes opp mens jeg sper i potetmel i vann til passe tykk konsistens
Bloppy sa for siden:
Takk for svar, men når jeg skriver for dummies så mener jeg for dummies. :sparke:
Potetmel har jeg, men jeg trenger altså en nærmere forklaring.
Typ hvor mye saft, vann, potetmel eller maisenna. Skal det bare has rett i kokende saft, eller må det røres ut i vann først?
Doula Inger sa for siden:
Start med å koke opp litt sterk saft hvis det er vanlig blandingsforhold 1-5 så blander du 1-3.
Les på pakken med potet mel, men mener å huske ca 2ss per liter saft.
Potetmelet blandes ut i litt kaldt vann og helles under omrøring i den kokende saften, trekk så vekk fra platen uten å røre mere, må IKKE settes i kjøleskap for da blir den grå.
Maisena egner seg ikke da den gir en gromsete/grå saus, men med potetmel bli sausen helt gjennomsiktig/blank.
Bloppy sa for siden:
Tusen takk for svar Doula Inger!
Saft og litt vann står til koking. Potetmel og vann er rørt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.