Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rød saus for dummies. Haster!

#1

Bloppy sa for siden:

Jeg har laget semulegrynspudding. :stolt:

Og nå trenger jeg hjelp til sausen.
Jeg har solbær sirup og maisstivelse.

Hvordan gjør jeg det? :blond:


#2

hildeje sa for siden:

Pleier bruke krøkkebærsaft eller blåbærsaft (hjemmelaget) Kokes opp mens jeg sper i potetmel i vann til passe tykk konsistens


#3

Bloppy sa for siden:

Takk for svar, men når jeg skriver for dummies så mener jeg for dummies. :sparke:

Potetmel har jeg, men jeg trenger altså en nærmere forklaring.

Typ hvor mye saft, vann, potetmel eller maisenna. Skal det bare has rett i kokende saft, eller må det røres ut i vann først?


#4

Doula Inger sa for siden:

Start med å koke opp litt sterk saft hvis det er vanlig blandingsforhold 1-5 så blander du 1-3.
Les på pakken med potet mel, men mener å huske ca 2ss per liter saft.
Potetmelet blandes ut i litt kaldt vann og helles under omrøring i den kokende saften, trekk så vekk fra platen uten å røre mere, må IKKE settes i kjøleskap for da blir den grå.
Maisena egner seg ikke da den gir en gromsete/grå saus, men med potetmel bli sausen helt gjennomsiktig/blank.


#5

Bloppy sa for siden:

Tusen takk for svar Doula Inger!

Saft og litt vann står til koking. Potetmel og vann er rørt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.