Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: 1 grønn chili = hvor mye rød chili?

#1

Fadese sa for siden:

I følge oppskriften skal jeg ha én grønn chili, men vi har bare røde. Hvor mye bruker jeg? 1/3 rød chili?
Ikke be meg smake meg fram, det får jeg ikke til ...


#2

Pastill sa for siden:

Er det ikke den grønne som er sterkest?


#3

Fadese sa for siden:

Er den? Jeg var da så veldig overbevist om at den røde er mye sterkere enn den grønne ... :hmm:


#4

Pastill sa for siden:

Flott at jeg kunne bidra med yttligere forvirring :jupp:


#5

Sitron sa for siden:

Rødt er sterkere enn grønt. Små er sterkere enn store. 1/3 høres bra ut for meg.


#6

Fadese sa for siden:

: puster lettet ut : :knegg:

Takk, dere!


#7

Sitron sa for siden:

Før i tiden pleide jeg å spise syltede grønne chili som snacks.


#8

Fadese sa for siden:

Min gane er ikke laget for denslags! :niks:


#9

Sitron sa for siden:

En gang fikk jeg en bitteliten chili. Biiiitteliten. Jeg spiste den. Den dagen lærte jeg at smått ikke betyr svakt.


#10

Fadese sa for siden:

"Takk, men bare en liten en" :knegg:

Akkurat det har jeg heldigvis fått med meg.


#11

Bequita sa for siden:

Det kan være kjempeforskjell fra en chili til en annen som ser helt lik ut, så man må nesten smake på dem. De er dessuten alltid sterkest innerst ved stilken og mildere utover mot tuppen.

Hvis det blir for mye, kan retten mildnes litt med kokosmelk, rømme eller fløte. Siden det sterke smaksstoffet er fettløselig, funker det bra med noe fett. Det er også derfor det ikke hjelper å drikke vann når man har fått for mye, melk el virker bedre. :nikker:


#12

dharma sa for siden:

Jeg har tatt en hel rød istedet for en hel grønn, men så er jeg glad i sterk mat og da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.