Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skitne tak og vegger - vaske eller male?

#1

Divine sa for siden:

Etter fem år i leiligheten ser vi nå tydelig at den offwhite tapeten i stua og det hvite taket begynner å bli rimelig skittent. Jeg fyrte inn den tidligere vaskehjelpen vår til å vaske taket, men hun hadde bare dratt over taket med en klut, noe som gjør at taket ser grusomt skjoldete ut i dagslys, så noe må gjøres. Hun nekter for øvrig for å ha gjort en dårlig jobb, men det ser virkelig ille ut, så hun får ikke flere oppdrag hos meg. :sur:

For x antall år siden hadde jeg en sommerjobb hvor vi vasket studenthybler og -leiligheter. Der malte de vegger og tak i stedet for å vaske dem når de tok flyttevask. Er dette den beste løsningen?

Er det dumt å begynne å vaske en lys tapet selv? Og hva med taket? Bør vi male? Men skal det ikke vaskes før man maler? Eller vil det lønne seg å få et vaskefirma med skikkelig kompetanse til å vaske tak og vegger i stua i stedet? HJELP! :confused:

Det var enklere før. Da flyttet jeg alltid før det hadde gått så lang tid at tak og vegger var skitne. :rolleyes:


#2

cilen sa for siden:

Husker broren min skulle vaske taket i stua til mamma.. det måtte males etterpå! Ble ganske grælete.


#3

Veronal sa for siden:

Jeg ville forsøkt å vaske først. Er litt usikker på tapeten, men så lenge du er forsiktig så burde det gå bra. Tak males vanligvis med matt maling så det er vanskelig å vaske så du risikerer at det må males til slutt.

At de gikk rett på malingen på studenthjemmet kan nok skyldes at det er den eneste måten å fjerne røyklukt på og at de derfor hadde maling som policy? :spekulerer:


#4

maribo sa for siden:

Ville prøvd å vaske først, jeg.
Her vaskes taket hver vår med litt salmiakkvann - vi har to vedovner i huset, og eneste som får det fint er det...Men med noen års mellomrom må iallfall takes males i tillegg - maler aldri uten å vaske først.
Hvordan det er med veggene er jeg usikker på, men jeg ville nok prøvd å vaske skikkelig - hvis det ikke går så er det vel fram med malerkosten ;)


#5

Divine sa for siden:

Hva bør jeg vaske med da? Hvilke produkter? Og hvordan? Er livredd for å gjøre vondt verre. :(



#7

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg hadde malt. Vasking blir stort sett bare skjolder.


#8

Røverdatter sa for siden:

Vi har også blitt anbefalt å male fremfor å vaske. Iallefall på vegger og tak som er malt med vannbasert maling - og det har det vært alle stedene vi har bodd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.