Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helgemeny

#1

AprilRyan sa for siden:

Hva skal dere spise i helgen og eventuelt drikke til? Jeg prøver å finne ut hva jeg skal lage av mat og trenger inspirasjon.


#2

Skilpadda sa for siden:

Vi har tenkt å kjøpe andebryst til middag i morgen, og jeg har tenkt å lage portvinssaus til, og så kanskje potetstappe med sellerirot i, og noen grønnsaker jeg ikke har bestemt enda. Spinatsalat, kanskje?


#3

Misteri sa for siden:

I kveld blir det pizza. I morgen blir det kylling, ris og salat med en eller annen god saus til. Vet ikke enda. Søndag blir det pølser på lekeland fordi datteren min skal feire der.


#4

Bomull sa for siden:

Ferske reker med tilbehør i kveld i alle fall. I morgen runder jeg år og vi har bestilt bord på restaurant, uten barn. ;)


#5

AprilRyan sa for siden:

Jeg er så sint på mannen fordi han forspiste seg sist vi hadde and for et par år siden. Det er så typisk når jeg lager treretters gourmetmåltid at han må hive innpå som om det var lapskaus ... Etter det har han ikke villet spise det.


#6

Ru sa for siden:

Jeg har en hel kylling til tining. Den skal gnies inn med safran og annet, og stekes i leirgryte på en seng av grønnsaker og med masse hvitløk (4 stykk).
Det blir morgendagens prosjekt.
I kveld tror jeg jammen meg at det blir reinsdyrstek, røstipoteter og viltsaus. Vi har fortsatt rester av reinsdyrstek etter barnedåpen. :knegg:


#7

gullet sa for siden:

Vi skal ha rødt kjøtt. Av noe slag.
Legen min mente at det var godt for kroppen å spise rødt kjøtt en gang i mellom.
Hva vi skal ha til vet jeg ikke.


#8

Primrose sa for siden:

Mannen skal lage indisk i morgen, en gryte av kylling, løk, tomater, ladyfingers og div. krydder. Søndag har vi huset fullt av folk og ikke nok sitteplasser så da blir det hjemmelaget pizza.


#9

Siritk sa for siden:

I kveld skal vi teste noe som ei venninne kaller "hot shots". Små tacotubs som er varma i ovn med en osteskive oppi. Går an å spise sivilisert da. :knegg:
I morgen blir det noe med kyllingfilet og creme fraiche. Litt usikker på hvordan det skal kombineres ennå.
På søndag tenker jeg vi satser på ovnsbakt laks.

Har stygge planer om å drikke et glass rødvin til alle middagene. ;)


#10

Hjertensfryd sa for siden:

I dag er planen ein kyllingmiddag, med karrisaus og masse godsaker oppi.
Resten av helga er litt usikker enno.


#11

Pasta sa for siden:

Jeg har lyst på pizza idag. Kontoen er nesten tom, så økonomien bestemmer fyllet.
I morgen blir det tapas. Skal bake foccaccia som tilbehør.
Søndag hjemmelagede hamburgere og potetbåter.

Drikke blir nok vann og cola zero.


#12

Hannamoren sa for siden:

I dag er det varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt, i morgen er det pizza og på søndag er det svinestek. Ikke så veldig spennende.


#13

Chablis sa for siden:

Vet ikke hva vi skal ha i dag, imorgen blir det hjemmelaget pizza og på søndag blir det kalkun med tilbehør.


#14

gnuri sa for siden:

I dag skal vi ha spanske kjøttboller med masse basilikum og hvitløk og litt olje. Serveres med ris, soyasaus, søt chilisaus og kokt broccoli. I morgen har Mini fått bestemme middagen, og da blir det makaronigryte av fullkornsmakaroni med mager svinepølse, tomater og ostesaus i.
På søndag tror jeg det blir pepperbiff.


#15

kalufs sa for siden:

I dag blir det wok med quorn (vegetarisk alternativ) og ris eller eggnudler til. I morgen skal vi spise ute pga stefars bursdag.
Søndag- tja? Røstipoteter høres utrolig godt ut, så det og noe til?


#16

Blåbær sa for siden:

I dag blir det hjemmelaget bacon/ost hamburger med båtpoteter og rømmedressing. Gele og vaniljesaus til dessert. Kun burger og salat på meg som er lavkarbo.

I morgen blir det grøt til barna, og andebryst med sellerirotmos og smørdampet brokkoli til meg.


#17

apan sa for siden:

Idag blir det spaghetti med noe gammel tomatsaus fra fryseren - storebror er med kompis hjem, da spiser gubben og jeg rester.
Imorgen blir det gratinerte nachos med tilbehør.
Søndag blir det noe fisk helst.


#18

Filifjonka sa for siden:

I dag skal vi ha gjester, og jeg skal servere kylling med dukka (nøtte/krydderblanding som smaker kjempegodt). Se evt. Andreas Viestads oppskrift på db.no, den ligger der. :) Som tilbehør skal vi ha ris, stekte tomater og en enkel grønn salat med spinat og avocado. Forrett: En liten smak av den gode paprikasuppen jeg lagde i går, med fetaost oppi og et lite kuvertbrød med pisket smør (smør som er pisket hvitt, blandet med litt brunet smør + salt + pepper + urter + valnøtteddik).
Dessert: Stekt ostekake med jordbær og blåbær.

Har ikke lagt matplaner for resten av helgen.


#19

AprilRyan sa for siden:

Så bra du nevnte dukka. Jeg leste den artikkelen med stor iver, men nå hadde jeg glemt den ut igjen. Kanskje jeg skal lage det. Bruker du kyllingfilet? Har du noe saus eller dressing til i tillegg, eventuelt vinaigrette på salaten?


#20

Michelle sa for siden:

I dag blir det sushi kjøpt på Mega:) I morgen får vi besøk av en god venn fra Danmark og da tenkte jeg å lage lammegryte. Delte mandelpoteter i form hører med og også godt brød. Har et par i fryseren ala Foccacia med egen vri. Til forrett blir det noe lett med enten kongekrabbe eller Scampi. Dessert blir ei frisk ostekake. Har Rioja vin i kjelleren Montecillo Crianza jeg tenkte å servere til. Hva jeg skal ha til forretten får mannen finne ut av. Selv kommer jeg meg ikke til polet for tiden:D Vi fikk i gave en god fransk dessertvin som har stått lenge i kjelleren så den må prøves. Søndag blir det nok rester tenker jeg.


#21

Filifjonka sa for siden:

Det er jo første gang jeg lager dette, men dukka lagde jeg for et par dager siden og den smaker veldig godt. Jeg lagde den mest avanserte varianten med mange forskjellige nøtter. Skal bruke kyllingfilet, og ha en enkel vinaigrette på salaten. Tror det er best at den er litt enkel, så ikke smaken kræsjer med alt krydderet i dukkaen. Tenkte ikke å ha saus til. Det blir vel litt krydret kraft når jeg steker kyllingen i ovnen.


#22

Filifjonka sa for siden:

Jeg glemte at det skulle serveres med matyoghurt eller gresk yoghurt. Det har jeg kjøpt. :)


#23

ming sa for siden:

Ikke så veldig spennende helgemeny her siste uka av lønna. :knegg: Eldste skal lage nachos i kveld, og i morgen blir det hjemmelaget pizza. Søndag blir det kjøttboller av kyllingkjøttdeig, potetmos, fløtesaus og grønnsaker.


#24

Jinx sa for siden:

I dag skal vi ha entrecote med stekte potetskiver,en saus som jeg lager litt på slump.Stekt sopp/bacon og brokkoli til.

I morgen skal vi ut og spise på kinarestaurant med hele svigerfamilien.

Søndag har jeg ikke tenkt på ennå.


#25

Nelly sa for siden:

I dag blir det salat med kylling og hvitløksbaguetter til. Mannen skulle kjøpe vin...
I morgen tror jeg det blir pai, eller om det er mye salat igjen blir det kanskje taco med lefse.
Søndag har jeg tenkt stek.


#26

Maggie74 sa for siden:

I dag skal vi ha lavkarbo-pizza. I morra et eller annet. Og på søndag.. muligens et eller annet.. :D


#27

Retz sa for siden:

I morgen skal vi ha strimlet biff, ruccola, miniasparges, rødløk, cashews og tzaziki i fullkorpita.


#28

Røverdatter sa for siden:

I dag skal vi ha salat med pasta, bacon og ovnstekt, krydret stange-kyllingfilet. På søndag er planen å fylle langpannen med biter av potet, gulrot, blomkål og sjalottløk, helle over litt fløte, krydre med timian og sette i ovnen med godt brunede koteletter.


#29

Fibi sa for siden:

Pizza i kveld, som hver fredag. I morgen blir det kylling i pita, tipper jeg. :)


#30

ingling sa for siden:

I dag skal vi ha hjemmelagde burgere med ovnsbakte poteter til. I morgen blir det først risengrynsgrøt og seinere kyllingkjøttboller og pasta, vi får nevøbesøk. :hjerter: Søndag har vi ikke planlagt enda, men jeg tror det ligger an til noe jeg kan pusle med og bruke tid på og som kan koke lenge og forhåpentligvis få rester av. Drikke til blir vel Clausthaler eller vann for min del. :)


#31

Mams sa for siden:

Vi skal ha skikkelig kyllinghelg.

I dag er det grillet kylling som skal varmes i ovenen og serveres med baguetter og sweet chilisaus.
I morgen blir det taco med kyllingkjøttdeig.
Søndag skal vi ha tandori kylling med hjemmelagede naanbrød.


#32

Myrsnipa sa for siden:

Jøss. Vet dere det på forhånd? :imponert:

Vi skulle ha indisk kyllingwok i dag, helt til jeg hadde en skvett fløte på toppen. Som var sur. :sur:
Så da blir det frossenpizza som kriseløsning.
I morgen vet jeg ikke enda, og søndag er det nok pølser på bål som gjelder.
Jeg blir svett, imponert og litt småflau når jeg leser hva dere har råd,tid og ork til.


#33

Toffskij sa for siden:

Vi hadde andebryst med jordskokkpuré og aspargesbønner til her om dagen. Det var særs godt. :nam:

I dag skal vi ha sushi. :nam:


#34

Matilda sa for siden:

Tapas i morgen, endelig meny er ikke helt avgjort, men det blir i alle fall spanske kjøttboller, potetbåter, dadler i bacon, noe grønnsaksgreier og litt sånn. Søndag pleier vi å ha fisk. Vanligvis har vi ørret eller laks stekt i folie, men forrige søndag lagde mannen ei veldig god fiskesuppe, denne helga blir det noe så enkelt som fiskeboller, tror jeg.

Vi ukehandler forresten hver lørdag formiddag, så vi har alltid oversikt over hva som skal spises. (Neste uke er det kjøttkaker, pasta med et eller annet, to dager med minestronesuppe og så den sedvanlige pizzaen med grov bunn fredag. Vi burde hatt fisk en dag til, men det blei det ikke denne uka).

Edit: Vi har spikret pastaretten. Det blir steinbit med squash og pasta og saus. Passer bra, siden det skal være squash i suppa også.


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg vet at det blir taco i morgen(jeg og ungene skal lage middag sammen med en venninne og hennes barn)

På søndag vet jeg ikke enda, ingen av ungene er veldig glad i middag så det er lite inspirerende å lage mat for tiden.


#36

pippo sa for siden:

Vi har hatt kylling-/chilisuppe i dag. Usikkert hva vi skal ha i morgen og søndag. Forhåpentligvis noe fisk.


#37

ItsOnlyMe sa for siden:

Trenger inspirasjon.....


#38

amanas sa for siden:

I dag hadde vi ferske reker :nam:

I morgen skal mannen ut så da tviler jeg på at jeg gidder lage noe særlig. Det blir vell kansje osteskive til kveldsmat på meg å ungene. Favoritten deres :)



#40

Elin sa for siden:

Er disse to rotmosene av samme sort Skilpadda og Blåbær? Har dere evt. oppskrift. Høres godt ut,men er det bitter smak?

...og jordskokkpure, hvordan lager du det?

Jeg ser jo alltid disse rare røttene av selleri og jordskokk i grønnsakshyllen, men har alltid vært litt usikke på hva jeg kan lage av dem.
Blir veldig takknemlig for oppskrifter!:)


#41

mkj sa for siden:

i dag blir det hjemmelaget pizza - 'norsk' type med kjøttdeig og litt tykk bunn.

I morgen blir det mer sus over sakene. Da er det biffgryte med masse godt i: løk, potet, gulrot, tomatpure, rødvin, fløte. Gleeeeeder meg. Det er noe av det beste jeg vet.


#42

konsulenten sa for siden:

Mine hjemmebakte hamburgerbrød står i ovnen. Mannen har kvernet kyllingkjøtt og steker hamburgere nå. Skal toppes med yoghurtdressing, hjemmelaget BBQ saus, stekt sjampignon og salat :nam:

I morgen blir det kjøttboller av resten av det kvernede kjøttet, med spaghetti, tomatsaus og parmesan.


#43

Lyppa sa for siden:

Har du oppskrift på denne gryta:)?


#44

Nelly Nickers sa for siden:

fredag: Salat og div. tapas
lørdag: bruschetta
søndag: familietacoen


#45

Nin sa for siden:

Har akkurat laget fyll og satt gjærdeig. Det blir pizzasnurrer her i kveld. :D
Morgendagen er ikke avklart enda men kjenner jeg oss rett så blir det tur i skogen hele dagen og opptinede pizzasnurrer fra i dag på ettermiddagen.
Synes det er så deilig å slippe og lage middag på søndag og kunne bruke hele dagen ute.


#46

Syrin sa for siden:

Eg har nettopp laga denne gryta. Rødt kjøtt, rødvin, gulrot, løk og diverse anna godt. Det blei veldig bra! Sto i steikovnen i 3 timar - så måtte starte i tide :knegg: . Men det var jo veldig enkelt når gryta først var fyllt, og ein kunne holde på med andre ting medan maten blei ferdig... Kunne nok hatt ris til, vi hadde heller brød. Ungane var ikkje vidare begeistra for rødvinssausen, men det forundra meg ikkje. Dei åt likevel kjøtt ... og dessverre for lite grønsaker.


#47

Palmen sa for siden:

I går var vi ute og spiste, jeg spiste kyllingbryst med brie og grønnsaker. :nam:

I dag hadde vi sen lunsj med kyllingcurry-suppe med godt brød til, da blir det nok ikke noen skikkelig middag. I morgen, tja, hva skal vi ha da tro? Et eller annet fisk som vi finner i fryseren antageligvis.


#48

Obelix sa for siden:

I kveld skal vi ha kyllingvinger, potetsalat og loff. Øl til voksne og brus til barna.
I morgen skal vi ha viltgryte.


#49

Toffskij sa for siden:

Vi endte med lammecarré, sellerirotmos og aspargesbønner i dag. Og chianti. :nam:

Rotmos er kjempegodt og ikke det minste bittert, men heller ganske søtt. Det er superenkelt, man bare skreller den aktuelle rota, skjærer den i grove biter, koker den i vann til den er myk og god, heller av vannet og stavmikser den til passelig konsistens med en god klatt smør og en slant fløte. Salt, pepper og ferdig! (Jordskokken kokte jeg i melk, for det er det mange oppskrifter som anbefaler, visstnok av hensyn til fargen, men jeg ser at mange oppskrifter opererer med vann også.)


#50

mkj sa for siden:

nei, egentlig ikke.

Men det finnes oppskrifter, biff bourgon (aner ikke hvordan det skrives) er en slektning av denne gryta. Men vi har poteter oppi, synes det er godt. Bruner dem lett, vi bruker oftest amadinepoteter som vi vasker og kutter opp altså med skallet på. Løk og gulrot freses også litt i panna for å frigjøre litt smak.

Men dette er mannens prosjekt. Kjenner jeg han rett, så blir han stående og kutte, steke og brase i hele morgen formiddag. Jeg blir bare servert.


#51

Skilpadda sa for siden:

Som Toffskij sier: Ikke bittert i det hele tatt, bare mild, søt og fyldig smak. :) Sellerirot er nydelig most med smør og/eller fløte uten noe annet, eller man kan (som jeg gjorde) mose den i potetstappen så det bare blir litt ekstra dybde i smaken. Det har jeg lært av Harriet Vane. :jupp: Skreller selleriroten og deler den i noe mindre biter enn potetene, slik at de blir ferdigkokt omtrent samtidig, og moser med smør og fløte. (Hadde jeg hatt det litt mindre travelt da middagen skulle ferdigstilles, hadde jeg brukt stavmikser på sellerirotbitene og blandet dem i de stappede potetene etterpå, men det funket også å bare stappe alt sammen.)


#52

Elin sa for siden:

....og etterpå da? fløte og smør , salt og pepper? :)


#53

Toffskij sa for siden:

Jepp, samme prosedyre som med sellerirot. Jeg hadde vel en halvkilo jordskokk før skrelling, til dem brukte jeg vel en ss smør og en halv dl matfløte. Sånn ca.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.