Rett som det er har vi rester av noe. Som regel er det enkelt å få brukt det, men noen ganger er fantasien og ideene totalt blåst når jeg trenger det som mest. Hvordan bruker du restene fra en middag til en annen middag? Tenker f.eks når der er to koteletter igjen eller 4 wienerpølser osv, altså at der ikke er nok til å gjenta middagen en hadde.
Vi hadde wienerpølser, poteter og surkål igår. Lagde med vilje for mange wienerpølser for å ha til en middag til. Var likevel vanskelig å finne på hva jeg skulle bruke de til når jeg ikke hadde flere poteter; da ville jeg rett og slett lagd pytt i panne. Isteden blir det en pose frossen lapskausblanding, vann krydder og pølsene i biter oppi.
Akkurat når det gjelder pølser er vel mitt tips heller at du ikke varmer flere enn du trenger. Pølser som er trekt dagen før (trukket??) er ikke godt synes jeg. Du kan jo fremdeles bruke dem dagen etter. Pølser og kokte poteter kan bli pytt i panne sammen med litt løk, paprika e.l. Evt kan du lage en omelett med poteter og pølser i.
Wienerpølser er ikke spes. godt kuttet opp i biter. De egner seg best slik de er tenkt. Til potetmos, eller i lompe/ brød etc.
Men grillpølser og andre pølser egner seg godt til gryterett, i pyttipanne, stekt i panna med speilegg, eller stekt i panna med ertestuing på skikkelig godt grovbrød, hvis man har igjen rester.
Noe av det beste ungene mine vet, er hjemmelaget potetmos med pølsebiter i. Rører pølsebitene inn i mosen, så får det stå og trekke til det er varmt.
Nå lurte jeg vel strengt tatt ikke på om dere syntes wienerpølser burde brukes til noe annet enn lomper, eller om jeg er helt dust som har pølser til overs - og så attpåtil med vilje da!...:himle:
Jeg lurer på hva dere andre bruker DERES rester til, for å dele tips. :jupp:
Takk for blogg-link og tips så langt; er helt enig i at pytt i panne er godt. Det er også godt med fiskerester av f.eks torsk eller sei i. Da lager jeg pytt i panne av fisk, poteter, løk og gulerot(eventuelt erter også).
En enkel restemiddagsvariant er å legge restene i en ildfast form, eventuelt lage saus til dersom de ikke har det fra før, lage et "lokk" av potetstappe og steke det i ovn. Gjerne med en salat til, så strekker restene et godt stykke.
Jeg har veldig sjelden nok rester til at det er en middag til alle fire i det, så jeg pleier å fryse ned rester og så bruker mannen og jeg det dersom vi av en eller annen grunn trenger å lage en rask middag til en eller to personer.
4 pølser og 2 koteletter hadde vel typisk blitt servert med potetmos eller stekte poteter som også var til overs fra gårsdagens middag samt noe posegrønnsaker tenker jeg. Så hadde de voksne tatt kotelettene og barna pølsene. Ellers er kutt-opp-og-stek-i-panne et godt tips, pytt-i-panne-lignende retter.
Det var nå ikke helt sånn ment, men som et vennlig tips til neste gang at det sikkert er lurere å la de ligge i kjøleskapet enn å drukne i en kasserolle. Stekte grillpølser og trekte wienerpølser som ikke er spist går i søpla hos oss, hvis det var det du lurte på.
Grillpølser hvor det blir igjen rester kastes ikke, for de har ikke mistet all smaken sin i pølsevannet, men wienerpølser kastes. Det er fordi jeg ikke synes det er noe godt.
Ellers hadde nok jeg også laget noe med posegrønnsaker og potetrester eller med potetmos til av det du skisserer.
Ellers lager jeg lapskaus av posegrønnsaker, potetrester, brun saus, og det kjøttet det måtte være rester av.
Har jeg kyllingrester, skjæres det opp i passende biter og freses i pannen med wokgrønnsaker f,eks, eller brukes i salat.
Fiskerester surres i panna med poteter, løk og grønnsaker. Nesten plukkfisk :nam:
Vi lar ikke wienerpølsene ligge å bade i vann til neste dag altså; tar av vannet straks de er varme nok og de som blir til overs får overnatte i kjøleskapet. ;)
Tror jeg er ekstremt dårlig til å forklare meg enkelt. Jeg lurte på hva dere gjør med deres middagsrester(når de skal brukes til ny middag og ikke fortæres til lunsj) for å få tips på den måten, ikke hva jeg kan gjøre med pølsene mine akkurat idag:knegg:
Jeg omeletter veldig mye. Komleomelett er for eksempel helt hinsides godt. :nam:
Ellers så lapskauser jeg en del, og noen ting slenger jeg bare i en ildfast form og serverer sop i hop.
Jeg prøver å lære meg å lage akkurat nok mat, slik at jeg slipper å forholde meg til rester. :sparke:
Eg fryser middagsrestene og har ein restemiddag dann og vann. Då tar eg dei restane som passar sånn nokon lunde saman, og kan ha omtrent same tilbehør. Eller tiner dei til lunsj ein dag. Eg er skikkeleg dårleg på å laga restemiddag dagen etter, for då har eg som regel lyst på noko heilt anna.
Ekstra poteter stekes eller has i omelett (lager ofte ekstra mange for å få rester). Ekstra hjemmelaget potetstappe kan blandes med egg og sennep og stekes som potetkaker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.