Tenkte jeg skulle lage indisk på søndag. Mannen er veldig veldig glad i indisk og spiser gjerne det sterkeste. Jeg klarer ikke fullt så sterkt som ham, men er glad i sterk mat jeg også. Noen som har en oppskrift på et godt indisk måltid?
Selv liker jeg vinadaloo dette:
Ingredienser:
1 kg renskåret kyllingbryst
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
1 ts ingefær
1 blomkål
1,5 dl matfløte
1 kyllingbuljongterning
1 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
vindaloo-paste etter ønske
(OBS:veldig sterk!!)
litt maisenna for å tykne sausen
koriander (fersk eller tørr)
olje til steking
<strong>Fremgangsmåte:</strong>
1. Stek kyllingen i biter. Stek løk, hvitløk og ingefær sammen med kyllingen. Stek til kyllingen er gjennomstekt.
2.Bland vann, fløte, kyllingbuljong, salt, sukker, og vindaloo paste i et målebeger. Vindaloo paste er veldig sterk, så man må smake denne til!! 1 spiseskje er nok hvis man liker passe sterk mat. (Hvis man ønsker mere saus, bruk gjerne resten av fløten, evt. melk.) Bland dette i gryten med kyllingen og løken. La dette koke i cirka en halv time.
3. Kutt blomkålen i små rosetter. Ta opp i koriander. La dette koke i gryten, pass på så blomkålen ikke blir for myk!! Når blomkålen er passe myk, rør inn maisenna for å tykne sausen.
4. Når sausen er tykk nok, server retten
Anmerkninger:
Vindaloo pasten kan man kjøpe i vel assorterte matvarekjeder nå, men også i enhver innvandrerbutikk. Den pasten som er best til denne retten, er av merket "PATAK`S", og heter "Vindaloo Curry Paste, HOT"
I tillegg serveres denne indiske retten med deilig gul jasminris (bruk en kyllingbuljongterning og litt gurkemeie) og varme NAN brød.
Fantastisk godt!!!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.