Klosetta sa for siden:
Prøvde å lage arme riddere i dag, men de ble jo helt myke og vassne. Trodde disse skulle bli sprøstekte, jeg? Hva har jeg gjort feil? Ikke smakte det noe særlig av dem heller.. sukk..
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Klosetta sa for siden:
Prøvde å lage arme riddere i dag, men de ble jo helt myke og vassne. Trodde disse skulle bli sprøstekte, jeg? Hva har jeg gjort feil? Ikke smakte det noe særlig av dem heller.. sukk..
Malus sa for siden:
Mine får en sprø hinne ytterst, og er myke i midten. Og smaker vel brød med egg + syltetøy.
Hannamoren sa for siden:
Du steker dem til de blir gyldne, og da får de en liten sprø hinne. Men de er myke inni. De smaker som .....bare veldig godt. :fnise:
kamp sa for siden:
Mulig du hadde får svak varme/ for mange i pannen
Hannamoren sa for siden:
Det er riktig. Sterkere varme, og ikke mer enn to om gangen, kan være et triks.
Klosetta sa for siden:
Ahh... Det skal jeg prøve neste gang. Har dere kanel og vaniljesukker oppi? jeg trodde det bare var brød dyppet i egg, jeg.
Irma sa for siden:
Man blander egget med melk. :jupp:
Jeg synes mine får finest skorpe når jeg langsteker på svak varme, og øker på litt på slutten. Men helt sprø har jeg aldri fått dem.
Tjorven sa for siden:
Jeg vender i både egg, melk, sukker og kanel før det stekes. Og det serveres med syltetøy. Sunt blir det ikke, men fryktelig godt.
Benzo sa for siden:
Ikke bruk dagsfersk brød, det er best når det er litt småtørt.
Rug sa for siden:
Jeg gjør som Tjorven, vender i en blanding av egg, melk, sukker og kanel. Det er ikke sunt, men det bryr meg midt på ryggen. Det hører til søndagen her i huset, med restene av loffen fra fredagsrekene.
Kanina sa for siden:
Jeg pleier å lage røre av egg, melk og litt mel. Noen ganger har jeg kanel i røra, andre ganger kardemomme. Og det blir inmari godt med grovt brød også. Og spises helst med brie, som så smelter oppå, og sprinklet honning over. :nam: Mine blir heller ikke særlig sprø egentlig. De skal være litt myke. :nikker:
Irma sa for siden:
Vi har nesten alltid lagd arme riddere av grovbrød, jeg synes det smaker best. Men brie med honning har vi ikke prøvd. Det hørtes digg ut.
Malus sa for siden:
Grovbrød som begynner å bli litt tørt kan "reddes" og bli nydelig med litt egg og melk :nam:
Sequinita sa for siden:
Gammel tråd, men drar den opp igjen.
Jeg prøvde meg på arme riddere i går og trodde de skulle bli sprø og fine. De ble gyldne og sprø utpå, men bløte inni. Jeg prøvde å skjære brødet så tynt som mulig. Mulig brødet var for ferskt.
Jeg lot dem "tørke" i 20-30 min i stekeovn på rist på 100 grader uten at det hjalp noe særlig.
Så hvordan får dere arme riddere til å bli sprø inni?
Bluen sa for siden:
Men de skal vel ikke være sprø inni? Det har jeg aldri sett/kjent, i alle fall. Det er jo mykheten inni som er god, mmmm.
Sequinita sa for siden:
I "syden" fikk vi sprø arme riddere. Jeg synes det var kjempegodt og likte ikke mine bløte... :sparke:
Pøblis sa for siden:
Sprø inni? :gruble: Det høres merkelig ut? Hva er poenget med å legge brødet i melk og egg hvis de skal være sprø inni, egentlig?
Hobbes sa for siden:
Å, nå ble jeg syyyyykt sulten.
GydaG sa for siden:
Det kan hende du lot dem ligge for lenge i melkeblandingen?
Jeg liker at de er våte inni, men ikke for klissete, og da gjelder det å bare dyppe kjapt og legge i panna, syns jeg.
Og så pleier vi å gjøre det med grovt brød her, og litt tykkere skiver enn vanlig. Da får de den beste kombinasjonen av sprø utenpå og myke inni.
Og så med vaniljekesam blandet med rørt jordbærsyltetøy fra sommeren fikk alle ungene stjerner i øya.
Puslingen sa for siden:
Oooo, i dag blir det arme riddere til kvelds. :D Så får eg laga nokre skikkeleg gode ostesmørbrød til storesøster i staden.
TwinFusion sa for siden:
Du kan jo prøve denne oppskriften: Extra crispy French toast
lucifine sa for siden:
Litt olje oppi panna hjelper...
Mrs. S sa for siden:
Jeg trekker opp denne 2.gang.:jupp:
Forsøkt å lage dette, men ungene klager. Jeg får de ikke sprø utenpå. Men skal brødet bare vendes raskt i melk/eggeblanding og så stekes straks? Jeg har latt de ligge så blandingen trekker inn.
Tjorven sa for siden:
Jeg lar dem også ligge å trekke en stund i eggeblandingen, og steker i litt olje på relativt høy varme.
Dette er for tiden snuppas foretrukne måltid når hun kommer hjem fra skolen. Med grovt brød og uten sukker, men med bær på toppen har jeg sagt at det er "sunt nok".
Mrs. S sa for siden:
Jeg forstår bare ikke hva som er feil. :( Har aldri lagt slike. Men så fikk ungene det hos noen venner, og skal ha det. Og det skal være 100% likt!
Mrs. S sa for siden:
Jeg har brukt denne oppskriften: www.godt.no/#!/oppskrift/4703/arme-riddere og bruker så høy varme at de blir akkurat like brune som bildet.
Filifjonka sa for siden:
Jeg visper sammen egg, melk, bittelitt sukker og kanel, og dypper skivene til de er ganske gjennomtrukket men ikke oppbløtt. Steker i litt smør på middels varme, ikke for mange om gangen. Da blir de myke inni med en gyllen og litt sprø skorpe.
Input sa for siden:
Du må bruke MASSE margarin/smør for å få dem sprø utenpå, og høy varme.
Filifjonka sa for siden:
Du får spørre etter oppskriften der de har fått dem. :) Den oppskriften du har ligner veldig på sånn jeg lager dem, bortsett fra at jeg ikke bruker kardemomme (i noe som helst). :)
Mrs. S sa for siden:
Har dere 1 dl melk for hvert egg, eller mindre?
Sønnen min påstår bestemt at de ikke skal stekes med hverken smør eller olje, men tørr panne. Sukk.
Filifjonka sa for siden:
Ikke så ofte jeg lager det, men jeg slumper bare og det pleier å gå fint.
Input sa for siden:
Samme her. Aldri brukt oppskrift.
Tjorven sa for siden:
Jeg bruker ett egg, litt melk (et par spiseskjeer kanskje) og en dæsj kanel. Dobler jeg dette, så holder det til tre brødskiver, men du vil ikke steke så mange om gangen.
Mrs. S sa for siden:
:gaah:
Hehe. Lurer på om det har noe med at første gangen man smaker noe er det ekstra godt? Jeg husker min første softis som jeg fikk en menneskealder siden. Softis har alltid vært godt, men den var WOW! Fantastisk! Smaksjokk av nytelse.
Klosetta sa for siden:
Må være noe i det... Jeg får de fortsatt ikke til å bli sprø, og de smaker fortsatt ingen ting.....
[url="http://www.foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Novla sa for siden:
Så fryktelig sprø blir de ikke, det er jo grenser for hvor sprøtt noe som er dyppet i melk og egg kan bli, liksom. For smakens del bruker jeg å ha en god klype sukker og en dæsj kanel i eggeblandingen.
Novla sa for siden:
Er det forresten noen som har vært borti noe som heter kanelbrød? Det ligner på arme riddere, men det kjennes nesten ut som om de er gjennomtrukket med eggekrem eller vaniljesaus, og smaker helt himmelsk. :nam: Når jeg googler kanelbrød får jeg bare opp noe som ser ut som loff med kanel i; jeg tror de som driver kaféen der dette serveres er franske, så mulig "kanelbrød" bare er en slags stuntoversettelse (der er alltid så folksomt at jeg ikke har fått spurt dem ut om denne vidunderlige kreasjonen).
Om noen har en oppskrift på noe lignende er jeg evig takknemlig!:D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.