Forrige uke hadde jeg gul erter i bløt for å lage ertersuppe.
I dag hadde jeg kikerter i bløt for å lage porsjoner med kikerter som jeg bruker i wok og div.
Det slo meg at både utseende og smak var veldig lik. Jeg har søkt i matvaretabell og ser at det er noe forskjell i mineral og næringsstoffnivå, men kanskje ikke betydelig ?
Kan jeg rett og slett erstatte de dyre kikertene fra BAMA med gule erter fra landlord?
Jeg vet at kikerter reduserer kolestrol, men vet ikke om gulerter gjør det samme. Noen som har peil ?
Egentlig lurer jeg på om det er omtrent det samme og har den samme ernæringsmessige effekten.
(jeg får kun tak i 400 gr pakker med tørre kikerter fra BAMA, tror jeg betaler 32 kr eller noe. Esken med gule erter fra landlord på 500 gr. kostet 7-8 kr. Det blir en viss forskjell i kilopris)
Jeg bruker aldri gule erter og kan dessverre ikke svare deg på det ernæringsmessige, men jeg synes kikerter smaker ganske annerledes enn gule erter? Jeg pleier å kjøpe hermetiske kikerter (lat), en boks på 400 gram koster ikke mye på Rema (under en tier?)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.