Nenne sa for siden:
millact spurte etter oppskrift.
Jeg bruker rett og slett rundstykkeoppskriften min og så lager jeg en tomatsaus som jeg vanligvis bruker til pizza. Det er litt på slump, men omtrent sånn:
Olivenolje, extra virgin
1/2 hakket løk
2-3 hakkede hvitløksbåter
1 boks hakkede tomater
1-2 ss tomatpuré
Litt finrevet gulrot
Oregano
1/2 ts sukker
Salt og pepper, evt. buljong
Løk og hvitløk surres litt i oljen, deretter har jeg i tomatene. Når det har fått småkoke litt stavmikser jeg dette til det er glatt og så har jeg i litt gulrot og krydder, sukker og salt. Dette holder til to store pizzaer eller til ca. 50-70 skinkehorn.
Til skinkehornene tok jeg to pakker smårettskinke og to pakker reven ost og blandet alt sammen med tomatsausen. Blir det litt tørt går det an å ha oppi litt ketchup rett og slett.
Så er det bare å kjevle ut deigen og skjære trekanter og legge på så mye fyll som det bare går an å pakke inn i hornet. Resten av deigen er det bare å lage rundstykker av om det skulle bli for lite fyll.
Noen ganger går det an å lage en hurtigvariant og bruke ketchup med litt oregano og andre krydder i, i stedet for å lage tomatsausen. Det var sånn jeg fikk skinkehorn servert første gang jeg prøvde dem. Ungene elsker det.