Poden får av og til yogurt naturell, med tinte jordbær og müsli. Ingenting tilsatt sukker, hvertfall. Og for ham jevngodt med Go Morgen-yogurt, og litt morsommere siden man får blande jordbærene.
Da er det jo ikke så lett, nei. Slike yogurter kvalifiserer mest som godteri eller dessert her i huset, så de ville ikke passert som frokost. En ytterst sjelden gang, kanskje. Jeg får bare nyte at poden er lettlurt på sånt, så lenge det varer.
Ja, det går ikke her, det bare vet jeg. Det er jo nesten som godteri ja, men jeg tenker at det allikevel må være bedre men en sånn, enn ingen ting, for det er alternativet.
Kansje det kan gjøres sunnere med å bytte ut kornblandingen med en blanding med lite sukker i? Er jo stor forskjell på musli også. Og blande med vanlig yughurt.
Vi har laget yoghurt selv med H-melk og den ble mild og god. Den går ned på høykant her i huset med alskens frukt og hjemmelaget frokostblanding (laget av bokhvete og kokos) på. Kjempegodt og sunt.
Mener jeg har sett en tråd her inne om hvordan man lager yoghurt.
Det synes jeg også. Nå er det jo litt forskjellig slags "fyll" i Go' morgen-yoghurtene, men jeg tror ikke det er noe tilsatt sukker i den "vanlige" müslien (bortsett fra noen få rosiner, da).
Dersom jeg hadde fått Lillevenn til å spise en Go'Morgen yoghurt til frokost ville jeg vært storfornøyd. Så barn er forskjellige. Jeg ville tenkt som så at en Go'Morgen yogurt er bedre enn ingenting.
I følge ernæringsfysilogen vi bruker til vårt diettbarn, er den totale sukkermengden i den typen yoghurt så lite at det ikke betyr noe i det totale kostholdet. Diettbarnet spiser ikke sånt (melkeallergi), men de andre barna i huset får det av og til.
Jeg tenker at det absolutt er bedre å spise God Morgen yoghurt til frokost enn ingen frokost i hele tatt. Men selvsagt bør han prøve å venne seg til annen mat om morgenen på sikt.
Har du f.eks prøvd en blanding av kesam og kesam vanilje + bær/syltetøy/müsli/whatever. Ungene her er helt ville etter det, men så er de heller ikke så veldig kresne. Det blir litt mindre sukker, også metter det mer siden det blir litt mer proteiner enn i sukker. Men får du kun i ham den yoghurten, så tror jeg ikke jeg hadde bekymret meg så mye for det.
Her er det Go'Morgen youghuert på lørdager. Vi hadde også spisenekt en periode men jeg ga aldri etter for "hvis jeg ikke får x vil jeg ikke ha noe" ... type argumenter. Prøvde masse forskjellige ting og etterhvert gikk det ned noen fruktbiter hver morgen (elegant oppskåret og servert i morsomme mønstere på et fat :rolleyes: ) Nå vet jeg ikke hvor gammelt barnet til HI er men perioden med total spisenekt her var i 4-5 års alderen.
Veldig glad for at tidligere perioder med spisenekt ser ut til å være over
Det stemmer - men en sukkerbit veier jo bare 2,5 gram, da. (Dette var en del av mitt brevvekt-prosjekt i forrige uke, der kollegaene trodde det hadde rabla helt for meg. :knegg: ) Jeg antar at noe av det må være fruktsukker også, fra rosiner, annen tørket frukt og (de riktig nok begrensede) bitene med frukt/bær i selve yoghurten.
Så vidt jeg husker, anbefales det at max 10% av barnets totale energiinntak skal være fra sukker. Jeg mener at det for et 9-10 år gammelt barn er sagt at ca 40-45 gram sukker pr dag er max. Hvis resten av kostholdet er bra og barnet spiser/drikker lite saft/brus/godteri (som er de store sukkerkildene i barns kosthold), er det vel ingen krise om han spiser en Go`Morgen yoghurt daglig.
Her i huset bruker vi å kjøpe halvliters beger med yoghurt, og blande i frukthavregryn (godag eller axa-varianten.) Billigere enn godmorgen porsjonsyoghurtene, men omtrent lik smak.
Guttungen spiser likegjerne den med grønt nøkkelhull på (ja-yoghurtvarianten med mindre sukker), overraskende nok, for han er også en hund etter sukker. Jentungen, som ikke er så hund etter sukker NEKTER å spise ja-yoghurten.
Det er stort sett vaniljeyoghurten som kjøpes her, da begge barna har utviklet særheter for klumper i yoghurt.
Jeg tenker at det er bedre med godmorgenyoghurt enn f eks honnikorn og melk, eller ande verre alternativ, om ikke annet går ned...
Enig.
Det er dessuten så mye annet i yoghurt som er bra, og müslien som er oppi er jo bra, så jeg ville virkelig ikke bekymret meg nevneverdig for at han spiste Go'morgen yoghurt.
Der går grensen her altså - honnikorn har ingen ting med mat å gjøre.
Jeg skal kjøpe lettyoghurt, og forsøke meg med vanlig kornblanding. Det kan hende det går det, for han er veldig glad i yoghurt generelt sett.
Det som gjør det upraktisk med annen yoghurt, er innpakningen. Mine barn spiser (deler av sin) frokost i barnehagen. Da er det vidunderlig lettvint å sende med en Go' morgen i ny og ne.
Og pass på at du ikke tar lettyoghurt med kunstig søtning, da, sjugger. Det er enda verre enn sjugger. :nemlig:
Jeg vet ikke hvilken yoghurt som er best da? Vanlig yoghurt er jo sukkerredusert i hvert fall, så det er sikkert uansett bedre enn Go Morgen?
Jeg kommer ikke til å slutte helt med Go Morgen, men vi kan ikke spise det h v e r morgen, det ser jeg altså. Jeg må komme opp med noe annet han kan spise.
Tine Ja yoghurt vanilje inneholder bare 3% tilsatt sukker og har ikke kunstig søtning heller. Det er vel den jeg har funnet med minst sukker. Litago som vi bruker til ungene fordi den er laktoseredusert, inneholder 6% sukker. Tine Alltid med vanlije inneholder 7%.
Styr unna Yoplait dobbel 0, iallefall. Jeg tenkte å kjøpe den til meg selv nå som jeg er på diett, men den inneholder bl.a. aspartam og annen kunstig søtning. Det er iallefall ikke barnemat.
På Yoplait naturlig lett 0,1% står det at den inneholder 6% sukker (fruktose). Er dette bedre enn sukker da?
Hvis du virkelig ikke får i ham annen mat enn denne godmorgenvarianten så syns jeg det er bedre enn ingen mat. Men kan han lures? Vaniljekesam er godt, altså. Med litt frukt/bær/syltetøy i? Smoothie med egg/nøtter i? Havregrøt med banan? Grove vafler? Varme ostesmørbrød? Eggerøre? Arme riddere?
:knegg:
Neida, regnet egentlig ikke med at honnikorn var noe alternativ for frokost, men jeg tenkte at skullejeg ta et verre alternativ så måtte honnikorn være et safe ytterpunkt.
Og jo, jeg kjenner noen som faktisk forsvarer at de serverer barnet honnikorn HVER eneste dag til frokost, som det ENESTE, med at ellers spiser ikke jenta mi noenting, og det er da melk i det, iallfall.
Bedre enn ingenting, lizzom.
Jeg har ingen problemer med yoghurt jeg! - Det er sukker i den, ok, men den har da vitterlig endel fornuftig i seg også. FOrøvrig tror jeg at mixen Irma kom med her vil funke som fjell på gutta mine.
De kunne jo bare gitt henne et par gode ss. med sukker, så kunne hun skylt det ned med melk. Honnikorn har null næringsverdi.
Han spiser greit ellers altså, det er bare det at jeg så gjerne vil at han skal spise litt om morgenen. Det er ikke sånn at jeg er bekymret for matinntaket generelt sett.
Han elsker egg og bacon, og han liker risgrøt, men havregrøt spiser han ikke. Ostesmørbrød også. Vi har jo smørbrødgrill. Det tar ikke så veldig lang tid å klaske sammen et sånt. Det skal forsøkes.
Vet du, det er jeg faktisk ikke enig i...
For de sukkermengdene som honnikorn inneholder, så gjør det blodsukkeret mer ustabilt enn ved å la være å spise. Raskt opp, og enda raskere ned, enda mer humørsjuk unge.
Melka er jo en ting... Men den familien gjør som de vil, og barna likeså....
Godt forslag safran - han er glad i vafler. Skal forsøkes det også.
Enn om han kunne vært som mora?
Nå har jeg akkurat spist et halvt beger cc med soyaflokker og eplesyltetøy uten tilsatt sukker. Det er jo så g o d t, at det er over min fatteevne at noen ikke kan like det. :nam:
Men er det så helt forferdelig å foretrekke litt søtt om morgenen, da? :sparke: Er man et dårlig menneske av den grunn? :skingrestemme: Jeg har alltid spist noe søtt til frokost (frokostblanding med litt sukker, brødskive med syltetøy, honning eller brunost, havregrøt med sukker og kanel etc.), og jeg er da både frisk og rask og langt fra overvektig.
(Joda, jeg ser selvfølgelig at det er viktig å lære barna gode vaner, men vi er jo skrudd sammen forskjellig smaksmessig.)
Man kan forøvrig trene opp sultfølelse, for f eks barn som ikke er sultne om morningen: server de noe de garantert liker, hver morgen i en periode, og utvid gradvis "menyen"... Gjerne start med renskårne eplebiter (uten stilk, frø og alt annet skummelt) , 10-20 minutter før planlagt måltid, da dette skjerper appetitten. Grove vafler (røre i kjøleskapet som foreslått før her) må gjerne også brukes.
For en periode kan man fint servere grandis om det så er, bare for å få ternt opp sultfølelsen, ifølge en ernæringsfysiolog vi var på foredrag medi barnehagen for noen år siden. Når man har trent opp sultføllsen over en periode, vil kroppen forvente å få mat til et gitt klokkeslett, og det vil da være enklere å utvide menyen, eller i det minste at de spiser noe.
I tillegg anbefalte hun foredragsholderen å legge fra seg et par prinsipp (om nødvendig) om at all mat skal inntas ved spisebord/kjøkkenbord; tål at barnet får servert mat under f eks påkledning, for å unngå konflikter f eks...
(Jeg mener ikke honnicorn er god frokost eller mat for den del, men man kan vanskelig argumentere med det svært tabloide utsagnet "det er bedre enn ingenting". For det er det, unektelig.)
Det er helt sikkert ikke verdens undergang, og om jeg ikke hadde hatt sjanse til å få i han noe annet, så hadde det blitt det. Men jeg tror jeg skal klare å lure i han frokostblanding med Biola f.eks. Han er veldig glad i syrnede melkeprodukter med smak på. Naturell røres ikke, så han liker også søtt.