Jeg kjente jeg fikk skikkelig nestentraumer her nå etter å ha fått en svær lever klaska i bordet på skolen som vi måtte flå og rense og you name it før vi lagde levergryte og leverpostei :grøsser:
Det står sikker oppskrift i Cappelens kokebok og lever får du kjøpt sikkert hvor som helst.
Jeg slo opp i Cappelens store kokebok og oppskriften der er:
400 g lever, storfe
1/2 ss smør eller margarin
200 g gulrøtter
200 g kålrot
200 g løk
1 pk dypfryste bønner
ca 1/2 ts pepper
ca 4 dl vann eller buljong
ca 1 ts salt
2 ts hvetemel (kan sløyfes)
1 bunt persille
Skyll og tørk leveren, skjær den i ikke for små biter. Brun den i smør.
Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger, legg dem i gryte eller kjele, Kok ut pannen etter leverstekingen med vann eller buljong og sil sjyen over grønnsakene. Dryss på salt og pepper og kok det opp. La det koke 3-4 minutter.
Tilsett leverbitene og jevning av mel og vann hvis det trengs. La det koke til grønnsakene er såvidt møre. Leveren blir tørr hvis den koker for lenge.
Smak retten til og server med klippet persille over, og kokte poteter.
Skyll leveren lenge og godt i kaldt vann. Da blir det ikke den metall/jern/transmaken. Iflg. ei venninne av meg som prøver å få meg til å spise levergryte igjen, som hun sier er noe av det beste ungene hennes vet. :skremt:
Jeg mener at når mamma lagde lever i fløtesaus i hine hårde dager, så stete hun lever og løk, og helte på fløte og lot det surre sammen til fløten tyknet litt. Det er mulig det er mer sånn levergryte han husker? Vi spiste det sammen med poteter.
(Og vi spiste det ofte i en lang periode, søsteren min fikk fullstendig dilla på lever og det måtte mamma utnytte, lever var jo billig mat. :urk: )
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.