Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Levergryte på tradisjonelt vis - oppskrift?

#1

Left sa for siden:

Hvordan lager jeg god, gammeldags levergryte uten champignon og timian og annet som ikke skal være i?

Jeg spiser det ikke, men sambo har ikke spist det på flere år, og har så lyst på, så som den gode kjæresten jeg er, så kan jeg jo godt lage det.

Får man kjøpt storfelever man bare kan kutte opp? Altså at man slipper å skjære ut ganger og hinner og annet snacks?


#2

Obelix sa for siden:

Jeg kjente jeg fikk skikkelig nestentraumer her nå etter å ha fått en svær lever klaska i bordet på skolen som vi måtte flå og rense og you name it før vi lagde levergryte og leverpostei :grøsser:

Det står sikker oppskrift i Cappelens kokebok og lever får du kjøpt sikkert hvor som helst.


#3

Left sa for siden:

Der er jeg også. :grøsser:


#4

Shamu sa for siden:

Jeg er mer der at jeg virkelig ønsker meg en levermiddag, men jeg nekter å lage den.
Ikke har jeg en lever-lagende-kjæreste heller.

Når kan jeg komme på middag Sjuggerpløm? :knegg:


#5

Left sa for siden:

Når jeg har funnet ut hvordan jeg skal gjøre det :)


#6

Lyppa sa for siden:

Jeg foreslår at du lar han lage den selv og rømmer huset til den er spist opp.


#7

Avatar sa for siden:

Skikkelig levergryte er jo nydelig! Har ikke oppskrift selv, da må jeg spørre pappa. Han lager nydelig levergryte!


#8

gnuri sa for siden:

:skremt: Jeg skal definitivt ikke komme på middag hos deg i dag, Sjugger


#9

Kaktus sa for siden:

Jeg slo opp i Cappelens store kokebok og oppskriften der er:

400 g lever, storfe
1/2 ss smør eller margarin
200 g gulrøtter
200 g kålrot
200 g løk
1 pk dypfryste bønner
ca 1/2 ts pepper
ca 4 dl vann eller buljong
ca 1 ts salt
2 ts hvetemel (kan sløyfes)
1 bunt persille

Skyll og tørk leveren, skjær den i ikke for små biter. Brun den i smør.

Skrell grønnsakene og skjær dem i terninger, legg dem i gryte eller kjele, Kok ut pannen etter leverstekingen med vann eller buljong og sil sjyen over grønnsakene. Dryss på salt og pepper og kok det opp. La det koke 3-4 minutter.

Tilsett leverbitene og jevning av mel og vann hvis det trengs. La det koke til grønnsakene er såvidt møre. Leveren blir tørr hvis den koker for lenge.

Smak retten til og server med klippet persille over, og kokte poteter.


#10

Left sa for siden:

Nei, du og jeg kan gå på Jordbærpikene vi :knegg: Jeg har ikke tenkt å spise det må du tro.


#11

løve70 sa for siden:

God ide :)


#12

gnuri sa for siden:

Høres bedre ut det, ja :klemme:


#13

Elisabet sa for siden:

Skyll leveren lenge og godt i kaldt vann. Da blir det ikke den metall/jern/transmaken. Iflg. ei venninne av meg som prøver å få meg til å spise levergryte igjen, som hun sier er noe av det beste ungene hennes vet. :skremt:


#14

Left sa for siden:

Takk for oppskrift.
Jeg trodde det skulle være fløte i levergrytesausen??


#15

Kaktus sa for siden:

Jeg mener at når mamma lagde lever i fløtesaus i hine hårde dager, så stete hun lever og løk, og helte på fløte og lot det surre sammen til fløten tyknet litt. Det er mulig det er mer sånn levergryte han husker? Vi spiste det sammen med poteter.

(Og vi spiste det ofte i en lang periode, søsteren min fikk fullstendig dilla på lever og det måtte mamma utnytte, lever var jo billig mat. :urk: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.