Jeg serverte grove pannekaker med vaniljeis og bacon til middag i dag, litt inspirert av "Is til middag"-sangen fra Barnas Supershow. Og det gikk ned på høykant hos barna, som syns det alternative tilbehøret var skikkelig stas.
Jeg kan godt finne på å blande en del ganske pussige ting, f.eks. spiser jeg gjerne pannekaker med peperoni (eller annen spekemat) og lønnesirup, siden jeg har sansen for å blande søtt og salt. Men jeg innser jo at det er en smule sært og kanskje ikke noe man gjør "ute blandt folk".
Nå begynner det å bli lenge siden, (men jeg blir fysen hver gang det er en "sær mat"-tråd her), uansett, i barndommen var favoritten kneippbrødskiver med mye smør og enda mer, eh, grillkrydder oppå. Nammenam.
Det jeg får mest kommentarer på er at jeg spiser vafler og tomatsuppe. Det har jeg vokst opp med og syns derfor selvsagt ikke det er sært i det hele tatt, men andre syns tydeligvis det. :vetikke:
Det ser ut som et sted jeg må prøve! :jupp: Og jeg er tydeligvis ikke så sær som jeg trodde, siden det faktisk går an å leve av mennesker som meg. :knegg:
Det er ikke sært å blande søtt og salt, det gjør jeg i nesten all mat og det gjøres jo i utstrakt grad i mange lands matlaging. Men bacon og vaniljeis synes jeg høres mindre godt ut. Det er vanilje jeg har problemer med å se for meg sammen med røkt baconsmak.
Jeg spiser vafler med peanøttsmør på, og alle andre rynker på nesa. Skjønner ikke det altså, for det er jo sååå godt.
Jeg liker makrell i tomat og majones på vafler også jeg. Søte, festvafler ja, ikke grove brødvafler.
Paa pannekaker er omtrent alt mulig aa faa servert. I Nederland er fleskepannekaker med sirup helt vanlig (man er heller rar om man ikke vil ha begge deler) og paa pannekakehuset i List paa öyen Sylt har de utrolig mange rare kombinasjoner, bl.a. and og rödkaal/pöle og surkaal (godt saaklart, men hadde ikke trodd det var pannekakefyll),
Jeg får alltid mange kommentarer når jeg tar ketchup på poteter, medisterkaker og julepølser til julemiddagen (som er pinnekjøtt - det har jeg ikke ketchup på altså).
Ellers tror jeg ikke mine blandinger er sære: ost med kaviar, ketchup på fiskeboller i hvit saus, masse smør blandet med nugatti på skiva, agurk med salt og pepper på skiva... pluss mer, men som sagt tror jeg disse tingene er ganske vanlige.
Det prövde jeg ogsaa i aar etter aa ha lest om det paa en eller annen blogg, og det var virkelig himmelsk.
Jeg er enig i at den ikke höres direkte god ut, nei, men en annen sött/salt kombinasjon som er kjempegod er aa ha nonstop og salte peanötter paa vaniljeis, saa hvem vet. (sel vom jeg ikke pröver med det förste)
Jeg syns ikke det er videre sært, det er jo helt vanlig med bacon og sirup til pannekakene i USA, og man glaserer jo ofte skinke i honning eller sukker. Baconfett og is, derimot ... :knegg:
Jeg tror ikke jeg spiser noe som er spesielt sært i grunn. :gruble:
Venninnen min og moren hennes iviterte meg engang på gulrotpizza. Pizzadeig, ketchup, mengder med raspa gulrot og ost på toppen. Det var helt aldeles.... grusomt :knegg:
Ellers liker jeg rosiner i risengrynsgrøten, og min indre pensjonist kan godt finne på å smøre Søst eller Namdalsgomme på brødskiva.
Jeg sleit med å holde maska da jeg fikk servert frokost på senga av mannen første gang jeg overnattet hos han. To skiver med makrell i tomat, med feite striper av kaviar på. :eek: Heldigvis hadde han gjort et godt inntrykk på forhånd, så jeg lot meg ikke skremme av det. :hjerter:
Ikke noe spesielt tror jeg. Men jeg synes f.eks. leverpostei er sært i seg selv. Å spiste moste indre organer liksom. Men ja, jeg spiser det selv og tenker ikke noe særlig over hva det er. :o
Jeg får hevede øyebryn både av syltetøy og hvitost, og syktetøy og banan (sistnenvte mener jeg jo er absolutt helt komplett normalt, den første skal jeg innrømme at ingen andre jeg kjenner spiser) Dog spiser jeg banan på skiva uten syltetøy nå om dagen, for åpenbart synes ett eller annet i meg at det er nok at Knerten har banan på, han trenger ikke vite at man kan ha syltetøy oppå der... (banan på skiva er "godmat", ikke noe han får hver dag akkurat)
Jeg har fått hevede øyenbryn når jeg spiser hvitost med syltetøy, men det er jo helt normalt.
Jeg får og litt kommentarer på at jeg spiser salt pålegg på vaflene.
Egentlig så er det alle andre som er sære! :nemlig:
Men, banan OG majones OG nugatti, bloppy? :skremt:
Mamma stusset da vi hadde mange folk rundt bordet, og hun oppdaget ketshupen. Altså, var det potetball (ja, raspeball, komle, whatever) som sto på menyen. Hun visste det var folk hun ikke kjente matvanene til blandt gjestene (inkludert min svigerfar) men ketshup??? Vi kunne dog avklare at den tilhørte min sønn som på den tiden ikke fikk servert potetball, men derimot spiste pasta med ketshup og pølse (pølsene var ellers tilbehør til ballen, men han fikk heller pasta til dem)
Jeg har servert ball til min manns forlover, og på spm om hva han drikker til ball (jeg er vant til ulike varianter av melk... søt eller syrnet i ulike fethetsgrader) var svaret pepsi max! Den var noe uventet, for å si det sånn...
Jeg har alltid likt å spise brødskiver med kald surkål på, det har jeg aldri hørt om noen andre som spiser. :nam:
Det beste som finnes til pannekaker er forresten sukker og bacon.
Og til helgefrokost har vi gjerne rundstykker med jordbærsyltetøy, eggerøre og bacon til (alt må i munnen samtidig :nemlig: ). I USA så hadde vi også gravy, en slags hvitsaus med masse pepper, til nevnte frokost. :sikler:
Jeg husker første gangen svigers skulle servere meg fisk og rømmegrøt . Rømmsøl er helt greit , men man må ha spekemat og flatbrød til . Begge jentene spiser rømmsøl og andre hedemark spesialiteter .
Tror jeg er ganske normal jeg, men det ekleste kombo'en jeg har fått servert er ostesmørbrød med kaviar. URK. Varm kaviar var ikke godt. Spiser gjerne skive med kaviar og gulost, eller kaviar og nøkkelost, men da i kald versjon.
Og siden jeg er sambo med en mossing, har jeg adoptert pølse-i-vaffel tradisjonen. Det er knallgodt, men jeg spiser det helst uten noe annet på. Kombinasjonen søtt/salt er uslåelig.
Må vel nevnes at moren til venninnen min på det tidspunktet var alenemor til en tenåring samtidig som hun studerte, så gulrotpizzaen var en sikker schläger når eksamen begynte å nærme seg samtidig som studielånet for semestret var brukt opp :fnis: Hadde heimkunnskapslæreren din noen som helst forbindelse til forblåste øyer i nord? :gruble:
Ikke spesielt rar, men en vane - jeg må ha gulost over brunosten - jeg liker brunost, men ikke når den klistrer seg til ganen. Gulosten blir som ett skjold.
Men jeg sperret opp øynene når jeg fikk servert vafler og spekemat hos en venninne fra Midt-Norge, det var litt spesielt.
Pepperkaker og blåmuggost - den kombinasjonen har jeg hørt flere skryte av.. årets pepperkakerester må testes ut her sjønner jeg..
Før - singel, student og ikke så avansert i matveien:
barnemat på glass! Lever i fløtesaus (12 mnd) var storfavoritt, varmet opp med svart pepper og blandet litt mais oppi. 1 glass kostet 11,90 og 2 glass + mais gjorde meg mett. Men det skal sies at jeg syns det var innmari flaut :o å kjøpe barnemat på glass når jeg ikke hadde barn selv...! Nå finnes ikke lenger Lever i fløtesaus på glass, dessverre....
stekt mais (løs mais, men frossen type som ikke lenger finnes i Norge) med smør og pepper til middag.
hurtigris med thousand island
posepotetstappe med bernaise og mais.
Makaroni, brelett og ketchup har også vært konsumert i store mengder opp gjennom åra
Jeg gremmes! Ikke rart jeg fikk masse magefett.
Noe jeg liker veldig godt nå, er lavkarboknekkebrød med peanøttsmør (øko) og tyynt lag honning. :nam:
Når jeg leser denne tråden så undres jeg - hvordan kom man egentlig frem til disse sære kombinasjonene? Når fant man ut at "pepperkake og båmuggost - ja! Det må bli en slager!" eller "kald surkål i kjøleskapet ja- det er sikkert godt på brødskiva"... :skremt: jeg er ikke helt der at jeg faktisk eksprimenterer med disse kombinasjonene.
Jeg synes hvitost og syltetøy er normalt. Gjengen på jobb synes det er tullerusk. Men det aner meg... de synes også banan og syltetøy er galskap. Men jeg lurer på om det er det at jeg i det hele tatt spiser syltetøy de egentlig mener å stusse på... altså, for det er jo ikke som om det forbigås i stillhet om jeg har vært helt tom for mat og ender opp med knekkebrød med syltetøy til lunsj heller (ja, jeg har ei spruteflaske med syltetøy og en pakke knekkebrød på jobb, det er jo evigvarende, og greit å kombinere med andre ting jeg kjøper inn fortløpende)
Jeg er vel yngst på jobb, denne gjengen med bestemødre synes sikkert det er galskap å spise syltetøy til lunsj. Muligens mer DET enn hva jeg kombinerer det med?
Etter å ha tenkt meg om litt i går, kom jeg på at vi her i huset har en litt særegen måte å smøre skivene på iblant, som er nedarvet fra meg og min barndom. Selve pålegget er kanskje ikke det rareste alltid, men vi (barna hovedsaklig nå) spiser "halvparten av hver", dvs halve brødskiva med ett pålegg, og andre halvparten med noe annet, uten å dele skiva med kniv. Vanligvis har vi da noe søtt smørbart, så dette er ikke alltid hverdagskost. Jeg synes allikevel at eldstepodens kombo er litt sær, han vil ha prim på ene halvparten og grillkrydder på andre halvparten. Bare grillkrydder, ikke smør eller noe annet, bare piffi rett på skiva.
Selv spiste jeg halvparten av hver med ha-på og sjokade da jeg var liten, og spiste også loff med ketsjup og potetgull.....
Og idag lanserte Freia ny sjokolade faktisk... m/chilli. Det er jo utrolig godt m/sjokolademousse og chilli. Men igjen! Hvem finner på å blande disse to tingene sammen i første omgang??
Jeg husker en gang jeg var paa hyttetur. Vi hadde egg. Jeg tok et hardkokt som vanlig. Snek meg til ekstra mye smör paa kanten av fatet, og lurte en liten bit oppaa skjeen sammen med hver eggebit. Jeg trodde dette var saert, men kunne jo ikke spise hardkokt egg uten smör til for det er jo urgodt. I löpet av frokosten fant jeg ut at to andre (av totalt 10 personer paa hytten) spiste egget paa samme maate. Jeg er normal. :rört:
Jeg har ingen sære matvaner, men min mann kommer fra Mo og der er det en hel del mystiske ting som fortæres altså. :grøsser: Kleppmelk anyone? Herre ... Jeg blir småkvalm bare jeg tenker på det. >
Jeg blir antatt sinnsyk når jeg rister meg loffskiver som jeg har potetsalat på sammen med russisk kaviar og sennepssaus ... :sparke:
Det minner meg om at det sikkert er året siden jeg spiste det sist ...fikk lyst på!!! :vilha: Kan også legge til at dette er noe jeg komponerte i bakrus på nasjonaldagen det året jeg var russ, og jeg hadde nok aldri funnet på det hvis ikke det var for restene fra koldtbordet hjemme akkurat den dagen. :hehehe: Så sånn kan det gå.
Jeg må fnise litt. Jeg synes også barnemat på glass var kjempegodt, hatte et par-tre favoritter jeg gjerne kunne kjøpe et par glass av og momse, uten oppvarming. Jeg kan forresten gjøre det av og til fortsatt, dvs. det er lenge siden nå, men inntil Bråkebøtta fikk glassmiddag i ny og ne, gjorde jeg det ukentlig ...:o :sparke:
Eller bakels og græt som jeg ville ha sagt. Namm, namm!
Jammen spiser dere mye rart. Hehe. Sildball spiser man på nordmøre. Det vet jeg det er mange andre reagerer på. Hvitos og syltetøy spiser jeg ofte. Brunost og syltetøy også forresten.
Pappa er sånn som kan spise veldig mye kvalmt. Dersom det er godt hver for seg så er det sikkert greit å blande lizm. Vafler med kald svinestek og jordbærsylteøy f.eks. :skremt:
Sånn er min pappa også, vixen. Han er oppvokst med flyttepølse, og han kompenserer nå for det med å ha både tre og fire pålegg på samme skive - det meste ganske uappetittelig sett i kombinasjon ... :urk:
Bakels å graut ja - nam nam.
Åååå Sildball er jo så godt!!! Det må jeg lage en dag snart. Med kålrot og poteter og smør.
Ost og syltetøy går det veldig godt an å spise.
Ah, bollemelk, altså. Ekte klæppsup har vel noe annet i seg enn de melbollene? Er det ikke sånn, da? Mormor og mamma lagde altså klæppsup, men innrømte at det ikke var ekte vare, fordi de bare brukte melboller, og da het det egentlig bollemelk. Men jeg er usikker på hva som skal være i den ekte klæppsupa.
Jeg er ikke vant til at gomme ser slik ut, eller gøbb som heter der jeg stammer fra.
Mer som en slags postei man skjærer biter av. Men jeg spiser det ikke jeg heller. Man bruker det på lefse er jeg vant med, men jeg synes det er best med smør, sukker og kanel
Oj, fins det fler? Det var min storesøster jeg mente, men min eldste datter. Kan ikke forestille meg at det er godt. Hun har tidligere lurt meg til å spise eple med ketchup på, det smakte helt forferdelig så jeg stoler ikke på hennes smaksløker. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.