Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørrgjær eller ferskgjær, hva foretrekker du?

Tørrgjær eller ferskgjær?

  • Tørrgjær
    39 stemmer
  • Ferskgjær
    45 stemmer
  • Samme det, jeg bruker det jeg har
    25 stemmer
  • Jeg foretrekker andre hevemidler
    1 stemmer
  • Kransekake
    3 stemmer
#1

Pingis sa for siden:

Jeg føler at jeg ikke kommer meg videre i livet hvis jeg ikke får undersøkt hva som er FPs mening på dette sentrale feltet. Poll på vei.


#2

Robyn sa for siden:

Samme det, jeg bruker det jeg har.

Men siden jeg baker i heller ujevne intervaller er det for det meste tørrgjær jeg har tilgjengelig.


#3

Fluke sa for siden:

Jeg foretrekker tørrgjær. Grunn: Jeg baker veldig sjelden, og de gangene det skjer er det spontant, så da er det fint å ha tørrgjør i skapet. :jupp:


#4

Anda sa for siden:

Jeg foretrekker ferskgjær resultatmessig, men siden jeg aldri planlegger å bake, og ikke baker så ofte, så blir det nesten uten unntak kun brukt tørrgjær.

Ble dagen bedre nå, Pingis? Og rundstykkene smakte, håper jeg. :knegg:


#5

Bluen sa for siden:

Jeg bruker bare fersk gjær (og baker ikke spesielt ofte - helst boller hvis det først er noe).


#6

Pingis sa for siden:

Det begynner å hjelpe nå. :nemlig:

Jeg var ferskgjærfan i gamle dager, men det er jo akk, så upraktisk. Nå har jeg innsett at alt jeg baker blir like bra med tørrgjær, så jeg har konvertert.


#7

Rabbit sa for siden:

Tror aldri jeg har brukt ferskgjær,jeg. :ikkebakeglad:


#8

krystallklart sa for siden:

Foretrekker ferskgjær. Tørrgjær har jeg alltid i hus så det blir og brukt. Ferskgjær må jo handles inn spesielt pga. holdbarhet.



#10

Angelique sa for siden:

Svarte og skrev fersk gjær, men har alltid tørrgjær i reserve i tilfelle.


#11

Nin sa for siden:

Bruker aldri tørrgjær, jeg må ha ferskvare. Synes resultatet blir så mye bedre da.


#12

Nessie sa for siden:

Jeg baker ganske ofte, og anser meg som ganske flink i grunn, og jeg bruker alltid tørrgjær. Med godt resultat. :D


#13

Niobe sa for siden:

Foretrekker fersk gjær, og kjøper det om jeg vet jeg skal bake. Men jeg har alltid tørrgjær i hus.


#14

Pingis sa for siden:

Åh, det er utrolig jevnt og spennende! :neglebit:


#15

Blå sa for siden:

Jeg foretrekker ferskgjær, men har stort sett tørrgjær i skapet, om jeg plutselig skulle bli inspirert til å bake. :D


#16

Malama sa for siden:

Hvert til sitt bruk.

tørrgjør i pizzabunnen hver lørdag, det har vi stående, så det brukes ved andre spontane bakeønsker også. Men planlagte bollebakster etc, kjøper jeg ferskgjær.


#17

Ina sa for siden:

Foretrekker ferskgjær, synes det gir best resultat. Men har alltid tørrgjør liggende.


#18

Misteri sa for siden:

Bruker begge deler, men mest tørrgjær fordi det har jeg alltid i skapet.


#19

Ine sa for siden:

Ferskgjær, synes det gir best og mest heving.


#20

ming sa for siden:

Foretrekker ferskgjær, så det brukes stort sett til planlagt baking, men har alltid tørrgjær i huset til mer spontan bakst.


#21

LilleLeo sa for siden:

Tørrgjær, det har jeg alltid. Tror jeg har kjøpt fersk en gang eller noe.


#22

Left sa for siden:

:nemlig:


#23

kamp sa for siden:

alltid alltid alltid fersk gjær til GFCF deigene jeg lager ;)


#24

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns fersk gjær fungerer veldig mye bedre, men jeg har tørrgjær i skapet om det skulle oppstå en krisesituasjon. :)


#25

Inagh sa for siden:

Kransekake! :nemlig:

Jeg har aldri kunnet bake gjærdeig - aldri. Jeg tror rett og slett gjærdeigen sanser at jeg hater å bake, og slik tar hevn ved å bli steinard eller flat under steking.


#26

Maverick sa for siden:

Kransekake! :lykkelig:

(Det har faktisk aldri falt meg inn at jeg kan skylde mislykkede resultat på type gjær anvendt. I shall make a note.)


#27

Ema sa for siden:

Samme det, jeg bruker det jeg har

Men jeg har som oftest bare tørrgjær.


#28

Matilda sa for siden:

Vi bruker utelukkende tørrgjær, det er det jeg er vant til at pappa bruker, han er bakeforbildet mitt. :nemlig: Litt varmere vann enn man bruker til fersk gjær, så blir det så bra så.


#29

amanas sa for siden:

Bruker som regel fersk gjær.
Men har tørrgjær liggende i skapet i tilfelle jeg skulle få noen innfall å ville bake, det skjer sjeldent da :knegg:


#30

Supernala sa for siden:

Samme her :jupp:


#31

Synnemor sa for siden:

Kjedelig for tiden, eller?:dulte:

Jeg bruker kun fersk gjær. Har stort sett alltid fersk gjær i hus siden jeg baker alt brød selv og gjerne litt annet også. Tørrgjær er nødproviant. Tror jeg har en pakke eller to (sikkert utgått på dato) som ligger i en skuff.


#32

Bille sa for siden:

Jeg baker ganske mye og bruker alltid tørrgjær. Jeg skjønner meg ikke på fersk gjær, får det ikke til, rett og slett. :o Tørrgjær gjør at deigen hever så fint og flott atte.


#33

ingling sa for siden:

Har brukt begge deler, men nå er det stort sett alltid tørrgjær. Jeg bruker ekstremt lite gjær i hver deig, så hvis jeg har ferskgjær blir alltid resten av pakken liggende og tørke. Tørrgjærposene kan lukkes fint igjen med en binders og holde en stund. :nemlig:



#35

Isolde sa for siden:

Foretrekker fersk, men bruker 90% av tiden tørr for jeg glemmer å kjøpe inn fersk. Men med 45graders vann så får mann veldig godt resultat med tørr også.


#36

Snø sa for siden:

Til boller, rundstykker, kringle og annen planlagt "storbakst", bruker jeg fersk.
Har alltid tørrgjær i skapet (ofte utgått på dato, men funker for det;)) til pizzadeig eller andre småting.


#37

Elisabet sa for siden:

Jeg foretrekker fersk gjær når jeg baker gjærdeig, men har bestandig tørrgjær i skapet tilfelle spontan baking. Bruker bestandig tørrgjær i pizzadeig.


#38

Pingis sa for siden:

Det fine med tørrgjær er jo at deigen blir så god og varm å jobbe med.

Og nå kjenner jeg at jeg har fått ro i sjelen. :lettet:


#39

Morella sa for siden:

Jeg bruker for det meste tørrgjær.


#40

Sokk sa for siden:

Signerer! :nemlig:


#41

Fløyel sa for siden:

Jeg foretrekker fersk gjær. Føler at bakverket blir luftigere og hever seg bedre med det.


#42

Ole Brumm sa for siden:

Samme her, måtte utpå kjøkkenet og kontrollere tørrgjeren jeg har stående, best før 16.06.2010. :knegg:

#43

Mandino sa for siden:

Jeg bruker tørrgjær til alt utenom rugbrød og surdeigsbrød.


#44

Mjau sa for siden:

Jeg stemte at jeg bruker det jeg har.
Jeg har alltid tørrgjær, og handler ferskgjær om jeg vet jeg skal bake.

Hver gang jeg bruker ferskgjær blir jeg like overrasket over hevingen. Det er forskjell altså, men ike nok til at jeg alltid har ferskgjær i hus nei.

Kommer på at jeg faktisk har to pk gjær i kjøleskapet. Kanskje jeg må bake litt.


#45

Neket sa for siden:

Jeg bruker det jeg har. Som regel tørr, siden det har jeg lager av i skapet, men det hender jeg glimter til med litt planlegging og kjøper fersk.


#46

Bomull sa for siden:

Kommer helt an på hva jeg lager. Skikkelig gjærbakst; som kanesnurrer, kaker osv. lager jeg med ferskgjær. Pizzabunn ol. lager jeg med tørrgjær (i brødbakemaskinen).


#47

Svanen sa for siden:

Bare ferskgær. Jeg baker brød 2-3 ganger i uka. Og ferskgjær fungerer helt fint etter utløpsdato den og. Blir bare litt tørr etter best før datoen.


#48

Drømmedama sa for siden:

Baker også 2-3 ganger i uken, bruker alltid ferskgjær. Har tørrgjær i skapet, men det er bare fordi Drømmemannen kjøpte feil en gang.
Med ferskgjær får jeg mer kontroll over deigen, og jeg liker det fysiske, det taktile ved gjærbakst. Tørrgjær er kjempekjedelig. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.