Jeg har hatt en slow cooker i mange måneder nå er og veldig fornøyd med den!
Helt genial å lage gryteretter i!
Bare legger oppi alt av grønnsaker og kjøtt, skrur på gryten. Drar til jobb og kommer hjem til ferdig middag :digger:
Har laget lapskaus, helstekt kylling, oksestek, svinesteik, nakkekoteltter og mye rart oppi. Den er helt nydelig på oksesteik, steiken blir absolutt ikke tørr:tilber:
Den verken koker eller steker maten, den blir på en måte dampet. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Maten i bunnen av gryten blir kokt men på toppen dampet. Derfor er den veldig god til eks helstekt kylling!
Spennende! Jeg startet en tråd om crock pot og slow cooking her på FP en gang i tiden etter å ha blitt inspirert av Rachael Ray. :jupp: Kjøpte til og med en kokebok da vi var i London i høst, uten å ha en slowcooker. :humre:
Du må gjerne bidra med konkrete oppskrifter og tips. :blafre:
Slow-cooker Tomat lammegryte1 kg lammebog
1,5 dl kylling buljong (evt terning + vann)
1 løk
3-4 tomater i båter eller en boks tomatpure
1 grønns quash i biter
2 gulrøtter i biter
1 ts paprika krydder
1 ts senepspulver
2 fedd hvitløk
salt & pepper
Legg grønnsakene i bunn og ha kjøttet på toppen. Sett på lav og la stå i 8-10 timer. (Det er ferdig etter 6 men blir bedre jo lengre det står)
Slow-cooker Basic Lamb Stew 1 pound lamb stew meat
1 cup mushrooms
1 cup carrots
1 onion
2 cloves garlic
1/2 cup chicken stock
1 tablespoon butter
1/2 tsp dried rosemary
1/2 tsp dried thyme
Cover the bottom of the slow-cooker with onion and garlic. Place carrots and mushrooms around edges. Place lamb in center. Pour chicken stock over. Cook on low all day (9-10 hours). In last 30 minutes add rosemary and thyme.
Slow-cooker Lamb Curry
2 pounds lamb stew (lammebog)
3/4 can tomatoes
1/2 cup yogurt
1 small onion
2 cloves garlic
1 inch ginger, grated
1/2 tsp cumin powder
1/2 tsp coriander powder
1/2 tsp red chilli powder
1/2 tsp garam masala powder
1/2 tsp turmeric powder
1/2 tsp sea salt
Svineribbe
1 rack of ribs
1 large onion
1 large carrot
2-3 large tomatoes, or can tomatoes or tomato paste + water
4 cloves garlic, roughly chopped
2 tbsp vinegar
1/2 cup chicken stock
2 tsp mustard powder
1 tsp paprika
1 tsp pepper
1/2 tsp sea salt
2 tbsp honey
Chop onion and carrot and place in bottom of slow-cooker. Place rack of ribs in crockpot. Chop tomatoes and garlic and place on and around ribs. Pour vinegar and stock over ribs. Sprinkle all spices over ribs. Cook on low all day 9-10 hours. Drizzle honey just before serving.
Honey Mustard Slow-cooked Chops
A good tomato-free recipe for pork.
2 lbs pork chops
1 large onion
8 oz baby bella mushrooms
1 stalk celery
3 cloves garlic
1 tbsp dijon mustard
1 tbsp white wine
1/2 cup broth
sea salt & pepper
honey to drizzle
Chop onion, mushrooms, celery and garlic and place in bottom of slow cooker. Place chops on top. Spread mustard over chops. Pour wine then broth over chops. Sprinkle to coat with salt & pepper. Cook on low all day or 9 hours. Serve each portion lightly drizzled with honey.
Oppskriftene er på engelsk fordi de er skrevet på engelsk. Kan oversette vist noen ønsker ;)
Dette var oppskrifter med lam.
Okse:
Oksesteik
1 oksesteik
3 dl vann
1 løk hakket
1 gulrot i biter
Krydre steken med salt og pepper, og hell over litt honning (evt timian)
Legg grønnsakene i bunn og steiken på toppen. La stå på svak i 6-10 timer.
Gjør tilsvarende med svinesteik men har da ofte oppi litt hvitløk i bunnen.
Jeg er veldig fornøyd med min, selv om jeg ikke bruker den masse. Veldig fint når man f.eks. skal servere mange folk og ikke har mye tid til matlaging før. Nylig lagde jeg chili con carne til 12 stykker oppi min. Da fikk den stå og putre fra morgenen av og vi bare kokte ris og satt fram litt andre tilbehør rett før vi fikk besøk.
Den neste planen min er å prøve meg på indisk mat i slow cooker.
Fungerer veldig bra til grøt også, da får man perfekt langkokt grøt. Og man kan lage store porsjoner med tomatsaus til å fryse ned.
Vi kjøpte av julepengene i fjor, og har brukt den masse.
Lager alt i den. Fårikål er genialt. Vi bruker den mest på søndager når vi er hjemme, for jeg tør ikke la den stå mens vi er på jobb hele dagene. Den er flott til steiker og gryter. Har alt oppi til og med ris.
I dag sto den i 9 timer og potetene var akkurat passe kokt.
Jeg er helt vill, og bruker altså en helt vanlig gryte til dette. Det blir kjempebra! :knegg:
Jeg tør ikke å la noe stå mens vi er på jobb, jeg har til nød turt å la noe stå på mens vi er på tur i skogen noen få timer og jeg vet naboene er hjemme og kan ringe hvis det står stikkflammer ut av kjøkkenvinduet.
Sånn jeg har forstått det er disse designet for å stå på når man ikke et hjemme. De koker ved lav temperatur og blir ikke varme nok til å være farlige. På min stiller man inn tid, så ingen risiko for at det skal koke tørt heller. Tror det skal tilsvare det å la en panelovn stå på når man ikke er hjemme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.