Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Akeleie

#1

Palmen sa for siden:

Akeleie er en av de vakreste hageblomstene jeg vet, og jeg drømmer om å ha massevis av akeleier i skråningen min. Har du sådd de fra frø, fått avleggere eller kjøpt planter? Er det vanskelig å få de til?


#2

allium sa for siden:

De sprer seg som ugress her. Jeg pleier å ha noen på komposthaugen... men såvidt jeg husker var de i mange farger før, nå er de bare blå.


#3

m^2 sa for siden:

De er veldig, veldig enkle å få til og min erfaring er at de sprer seg som ugress.
Der jeg bodde før (5mål tomt, masse blomster, herlig gammelt hvitt hus :hjerter: ) hadde jeg så mye at jeg luket dem masse hvert år, ga bort masse planter til dem som ville ha og allikevel hadde jeg ikke sjans til å få kontroll på dem. Jeg hadde både blå, hvite, rosa, og flerfargede som vokste vilt. Også klarte jeg ikke å dy meg og kjøpte noen doble og i kule farger og sånt i tillegg. Selv om jeg altså hadde en million fra før :humre:
Kortversjonen: kjøp, sett i bakken, ferdig. De trenger hverken vann, næring, sol eller kjærlighet for å trives.
De bruker vel hvertfall ett år fra frøplante til de blomstrer så hvis du sår dem i år blomstrer de ikke før om 1 år. (hvis jeg husker riktig, skal sjekke).
Kanskje du kjenner noen som kan gi deg noen?

(Hvis det er noen litt lengre unna: vask av papir (og evt. snegleegg! NB!) og pakk roten i ørlitt vått papir, ha en pose rundt det våte papiret og tape godt rundt stilken så det er tett. Putt i en melkekartong og send i posten ;) :btdt: )

Jeg hadde sånne, i mørkelilla og i hvitt :hjerter:


#4

Palmen sa for siden:

Og Akeleiene blomstrer ganske lenge også, gjør de ikke? Da blir det (forhåpentligvis) maaaange akeleier i skråningen min etterhvert! :lykkelig: Tror jeg prøver meg på frø i år, og kanskje jeg kan få noen avleggere av mamma.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg lurte litt på hva AKEleie var jeg..... Er det en spesiell måte å ake på? Har ellers lite å bidra med her.


#6

m^2 sa for siden:

Men da får du ikke blomster i år altså :nemlig:


#7

Palmen sa for siden:

Åh m^2, den var vakker! :hjerteøyne: Jeg husker jeg så bilder av hagen din her inne en gang, men det var før jeg fikk hage selv og innså hvor FANTASTISK den hagen må ha vært. :dåne:


#8

Mei sa for siden:

Jeg elsker Akeleier og har en god del i hagen allerede. I tillegg frøsår de seg selv og blander seg med hverandre, så det blir nok flere sorter etterhvert. Jeg mener jeg tok en del frø i høst, om jeg finner dem til våren kan du få noen. De er i såfall en mix av mine sorter.


#9

Effie sa for siden:

Eg var litt der, men tenkte meir på å betale leie for å få ake i hagen til HI.

Blomst altså, eg har jo hage for første gang i år, eg burde jo engasjere meg. :cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.