Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny PC - eller Mac?

#1

Left sa for siden:

Jeg skal snart investere i ny laptop, og får ikke bestemt meg for hva jeg vil ha.

Jeg bruker den til å surfe, laste ned filmer/serier/musikk, lagre bilder, nettbank, photoshop/Word, og det gjør ingen ting om den ikke er kjempestor, men jeg vil ikke ha under 13".

Anbefal meg en rask, og god laptop.

Jeg har sett på Macbook og Macbook Pro, og jeg har helt ærlig ikke peiling på forskjellen?

Pris er egentlig ikke tema, for har tenkt å ha den en stund.

Jeg har forresten en Samsung 11,6", et surfebrett (android), sambo har laptop, og begge gutta har stasjonære maskiner, så vi lider ingen nød på noen måte.


#2

Slettet bruker sa for siden:

Macbook pro, om du skal behandle bilder. Solid og kjapp.


#3

Katinka sa for siden:

Vært pc-bruker i alle år, inntil jeg kjøpte meg Macbook pro 15" for en liten måned siden. Veldig fornøyd, ikke minst for den er så kjapp!
Behandler en del bilder, og det tåler den fint.


#4

Input sa for siden:

Jeg hadde valgt MacBook Pro, og byttet ut Photoshop med Pixelmator.


#5

Left sa for siden:

DET er et godt argument altså. Rask. Me like.


#6

Anne C sa for siden:

Kan Pixelmator gjøre alt det Photoshop kan?


#7

Milfrid sa for siden:

Jeg bytter ut Acer-en min med en MacBook pro etter å ha sittet et pr, grønn av misunnelse over hvor kjapp mannens Mac var. Og hvor sjelden den brøt sammen i forhold til min nevrotiske pc. Ikke angret et sekund. Tvert i mot. :nemlig: Det eneste som irriterer meg litt er at det er noen programmer, feks Mat på data, som ikke fungerer på Mac. Men ellers elsker jeg min Mac. :hjerter:


#8

Didjeridust sa for siden:

Det er mogleg å installere Windows på ein BootCamp-partisjon på MAC. Då kan ein "svitsje over" om ein har slike program. Det er heller ikkje noko problem å flytte data mellom partisjonane.


#9

Bomull sa for siden:

Mac :hjerter:


#10

Kineserbolle sa for siden:

Jeg har MacBook Pro med PS4 og windows office. Once you Mac - you never look back! Helt fantastisk maskin og jeg vil aldri ha PC igjen.


#11

kamp sa for siden:

Macbook ait er veldig rask i oppstart.

Etter å ha skiftet til mac for 6 år siden kommer jeg aldri til å gå tilbake til ren wndows maskn.

De få programmene jeg bruker som ikke fungere på mac sitt operativ system bruker jeg paralell desktop på ,acen og kjører programmet. (har innstallert windows på macen).

Jeg vil anbefale mac ;) (og trenger du windows operativ system innstallere du det via boot camp eller paralel desktop)


#12

Snuppa sa for siden:

Macbook pro


#13

mrc sa for siden:

Rent ytelsesmessig er det små forskjeller mellom Mac og pc. Skal man sammenligned det på pris, vil en Windows 7-pc normalt sett være raskere enn en Mac med tilsvarende pris. Det er flere elementer slik Windows er designet som også gjøre det generelt raskere på en del områder.

Det som ofte blir "problemet" for mange er at de sammenligner litt på "feil grunnlag" - deres gamle billige pc-er opp i mot Mac-er som har vært langt dyrere. Å sammenligne billige mot en over dobbelt så dyr maskin kan blir feil....

Jeg har både Mac (MBP 15) og PC. Det er to ganske sammenlignbare modeller både i ytelse og pris. Litt "fra og til" Mac-bruker har jeg vært siden ganske tidlig på 90-tallet. For meg er Windows 7 mer effektivt enn Mac OS X rent brukergrensensittmessig også. Direkte ytelsessammenligninger viser ellers ingen spesiell forskjell på de fleste oppgaver, samtidi som man har oppgaver der pc-ene er sammenlignbare pc-er er raskere pga. hvordan Apple har lagt opp en del muligheter for programvareutviklerne.

Jeg liker ikke temperaturene Macbook Pro har. Dette er et "problem" Apple har oversett i flere år nå. Jeg har samme prosessor i min MBP og min Lenovo-pc, og praktisk talt samme grafikkprosessor. Macbook Pro-en blir langt varmere under (og over), samt at vifta går mye mer og mer støyende. Her er heller ikke dagens generasjon av MBP så veldig mye bedre, og sett opp i mot segment av maskin og hvor påkostet konstruksjonen ellers kan virke synes jeg det blir dårlig.

Nå mener riktignok noen av mine kollegaer at varmen under Mac-ene kan være en "fordel" for meg, siden jeg allerede har tre barn....

Macbook Pro befinner seg i et segment der naturlige pc-er å sammenligne med er f.eks. HP Elitebook 8500-serien, Lenovo Thinkpad T-serien, Dell Latitude 6500-serien og Fujitsu Lifebook E-serien.

Det er ganske utrolig å se hvordan Apple priser en del ting knyttet til Macbook Pro. F.eks. ønsker man en oppgradering fra 4 til 8 GB minne koster det 3400 kr. 8 GB minne av tilsvarende eller bedre kapasitet koster godt under tusenlappen hos Komplett (og husk da at 3400 er for mellomlegget fra 4 til 8 GB, mens under tusenlappen er 8 GB - og en produsent såpass stor som Apple har i utgangspunktet gode avtaler for innkjøp av minne...).

Når det gjelder å "bryte sammen" er det mange sammenhenger. Rent feilmessig kan jeg vel si at på jobben har det vel vært ganske likt fordelt av problemer mellom Mac-ene og pc-ene. En del av de bærbare Mac-ene har hatt batterier som har levt svært kort tid, og Apple har hatt elendige garantibestemmelser. Mange av de dyrere pc-ene har tre års garanti og på-stedet-service (servicemann kommer til deg) inkludert i prisen. På HP-maskinene vi har er det 2 års garanti på batteriene - hos Apple er det 1 år. Siden dette vær næringskjøp er ikke reklamasjonsrett relevant, men her er vel også en sak man kan være obs på - Apple ser på reklamasjonsretten som ganske plagsom.

Reperasjon av Mac om man skulle være uheldig er også en helt annen historie enn for pc-ene. Det skal ikke mye til for at det er dyrere å fikse enn å kjøpe nytt. JEg lurer fortsatt på hvorfor aluminiumschassiet også måtte byttes da en kollega sølte kaffe i sin MBP. Maskinen til 16000 kr skulle bli over 20000 å fikse. De skulle bytte alt...

Sølebeskyttelse er det flere pc-produsenter som har. F.eks. under min Lenovo er det 3-4 hull merket med en dråpe. Hvis man søler i tastaturet ledes det man søler gjennom disse hullene slik at det renner ut under maskinen.

Apples løsning? I stedet for en konstruksjon for å forhindre ødeleggesle benyttes det sensorer for å sjekke om det har vært sølt noe i pc-en eller at den ellers har vært utsatt for fuktighet - slik at dette ikke blir forsøkt kjørt som garantisaker i noen tilfeller.


#14

Milfrid sa for siden:

Det er mulig det blir for komplisert for dataamøben meg, men de kan kanskje hjelpe meg på en Mac-butikken? Det hadde definitivt vært greit å kunne bruke Mata etter hvert. Takk for tips!


#15

Didjeridust sa for siden:

Det er ikkje så veldig vanskeleg - MAC'en hjelper deg gjennom prossessen og du vert servert eit dokument som du vert beden om å prenta ut fyrst med grundig forklart framgangsmåte.


#16

Milfrid sa for siden:

Jeg hadde en relativt dyr Acer og har byttet ut til den aller billigste MacBook Pro. Så jeg sammenlikner vel sånn sett en dyr pc med en billig Mac. ;)

Mht bryte sammen så har samtlige av mine pc-er hatt mer eller mindre daglige sammebrudd hvor restart var nødvendig. Det toppet seg med den siste Aceren, som på slutten døde 3-4 ganger til dagen - og her snakker vi om en 1 år gammel maskin som i all hovedsak ble brukt til surfing og bildebehandling. Datakyndig svoger (som ikke er fan av Mac) sa at det var prisen jeg betalte for å ha god virusbeskyttelse (pluss litt til). Jeg fikk råd om å reinstalere alt med jevne mellomrom for å unngå problemene. Jadda. As if!

Mht reperasjoner så røk strykemusen min (jeg har allerede glemt hva det egentlig heter. :knegg: ), og det ble reparert på to timer på Mac-butikken. No questions asked og uten kvittering. Riktignok innen 1 år etter at den var kjøpt. Men jeg synes virkelig servicen var upåklagelig.

Mht batterikvalitet så har min lille mac vesentlig lengre levetid enn det Aceren hadde. Jeg kan være enig i at batteriet på iPhonen stinker, men Macen har veldig godt batteri, igjen mye bedre enn Aceren.

Og når det gjelder raskhet, så tenker jeg ikke i første rekke på jobbhastighet - til min bruk var Aceren også rask nok. Jeg tenker på det å feks starte og restarte. Macen er oppe på null komma nix, pc-en bruker opp til flere minutter på å komme i gang.

Jeg har vel hatt en 3 stasjonære pc-er og to bærbare, og jeg har bare hatt en mac (pluss erfaringen fra den ene mac-en mannen har), men til vanlig bruk med surfing og bildebehandling, er jeg ikke i tvil om at Mac-en har vært klart best. Brukervenlig og til å stole på. Og kjapp. Kommer aldri til å bytte tilbake.


#17

Katinka sa for siden:

Her er det Aceren som går glovarm og durer som et treskeverk mens Macen er både mild og stille.

Finnes det forresten en tråd her inne med tips til gode programmer for Mac, tro?


#18

Milfrid sa for siden:

Så enkelt at til og med Mor kan klare det, altså? :knegg:

Ja kanskje jeg skal forsøke å overraske meg selv med å være litt datakyndig? Jeg har jo til og med planer om å legge parkett i sommer. Tanken på å være hjemmeværende to mnd i sommer uten noe særlig fornuftig å ta meg til får meg til å gjøre mye rart. :fnis:


#19

Honda sa for siden:

Mac ingen på siden eller over. Bare en hel haug under :knegg:

Svigermor har en macbook pro og den blir ikke varm under.

Og mac blir det ofte midre porblemer på en med pc og windass.

vet ikke hvor mange ganger jeg har plagdes med både stasjonærern og laptopen min før, men etter at vi fikk mac minien har det aldri vært noe.
Mens mann har repaprert turbo sin nye laptop 3 ganger siden han fikk den i høst...
Svigermor har som sagt pro og hatt den i 2 år og ikke plagdes samme med den og mamma og pappa har en mac mini og heller aldri plagdes.
Mamma er så lykkelig over å ha noe som funker istede for den windass dritten som det blir feil på hele tiden


#20

Alfa sa for siden:

Eg har (etter kvart) blitt generelt skeptisk til Apple-greier, men Macen gir eg ikkje frå meg. Har brukt Mac i åtte år, og går ikkje tilbake med det første.


#21

mrc sa for siden:

Får å si det slik - det er et stort utvalg av pc-er, og det er der gode og dårlige modeller. Når det gjelder omstarter opplever jeg behovene som svært sjeldne - det er når det er noen oppdateringer, og de er ikke så ofte - og Mac-en må også omstartes gjerne ved oppdateirngene. Hvor lang tid det tar å omstarte maskinen blir for meg egentlig ganske likegyldig ettersom det er såpass sjeldent det må til.

Jeg bruker ikke noe annet enn Windows egen brannmur og Microsofts antivirus/spyware-programvare. Den har jeg ikke opplevd at krever omstarter ofte. AVG krevde for noen år tilbake flere omstarter enn den trenger i dag, hvilket også har litt med hvordan nyere versjoner av Windows er bygget opp.

Jeg opplever imidlertid oftere at en applikasjon krasjer på en slik måte at omstart blir løsningen på Mac-en. Jeg kan få stoppet hovedprosessen, men får ikke startet opp applikasjonen igjen - trolig pga. det kan være andre prosesser som fikk programmet til å henge sg i utgangspunktet.

Jevnlig reinstallasjon av Windows driver jeg heller ikke med. Nå bruker jeg vel installasjoner som ble gjort når Windows 7 kom høsten 2009 på mine pc-er. Jeg har imidlertid et bevist forhold til hva jeg installerer - og det gjelder for så vidt på Mac-en også. Jeg ser på mange måter sikkerhetstrusselen på Mac og Windows som like stor - man begynner å få en del trojanløsninger etter hvert på Mac også.

Acer har hatt sin andel av batteriproblemer ja. Akkurat når det gjelder batteriene i seg selv er det mange produsenter som benytter de samme fabrikkene. I dag hvis man ser på modellene til en del produsenter er det også på batteri forskjeller ofte mellom de proffe modellene og rimeligere konsumentmodeller, hvilket igjen blir noe som naturligvis påvirker prisen.

Og ja, mange pc-er blir varme - og mange blir det ikke. En del blir varme fordi brukerene alltid har maskinen i "high performance"-innstilling. En del blir varme pga. komponentene som er benyttet og designløsningene gjort.

Jeg har bred erfaring når det gjelder bærbare pc-er. Jeg vil vel strengt tatt påstå at det trolig ikke er spesielt mange personer i dette landet som har en bredere erfaring med forskjellige merker og modeller og i en situasjon der pc-ene settes på prøve en rekke måter. Og Mac-ene er uten tvil noe av det som blir varmest under. For noen maskiner kan man i forhold til f.eks. prosessoren og grafikkortet som sitter i forstå at det blir en del ekstra varme - for Mac-ene blir det slik at man ser pc-er med tilsvarende komponenter der man har valgt funksjon foran design og har en bedre termisk løsning.

En del pc-produsenter irriterer meg dog, og det gjelder spesielt konsumentmodellene. Her fylles maskinene fra startet opp med en haug ekstra dårlig programvare - hensikten her er at programmene ligger i prøveversjon og produsenten tjener ekstra på hvis folk så velger å kjøpe dem. Jeg brukte i går over en time på en ny Acer-maskin på å bli kvitt alt mulig rart - fortsatt ligger det en haug spill der. Dette ser man gjerne ikke i samme grad på maskiner rettet mer mot bedriftsmarkedet, hvilket blir mer også det segmentet man finner Macbook Pro i. Da handler det igjen ikke om pc og Windows i seg selv, men at det er en plattform der det finnes mye - mye bra og en god del dårlig. Det hele kan bli mer avhengig av en bevissthet når man kjøper.

Selv vil jeg gjerne anbefale flere å kjøpe pc-er som egentlig er rettet mot bedriftsmarkedet. Det kan kanskje være at man ikke får like rask prosessor, like stor disk og like kraftig grafikkort innenfor de samme prisrammene. Det er andre prioriteringer i henhold til konstruksjon og driftsikkerhet.

Skulle jeg personlig ha kjøpt pc i dag i prisklasse 14-17000 som man gjerne må ut med for
Macbook Pro 15", hadde jeg nok trolig fått for Lenovo Thinkpad T520 eller W520. Så pent er det ikke, men etter å ha brukt Lenovo Thinkpad T-serie noe år lar jeg meg heller imponerere over robustheten, ergonomi og gjennomtenkte løsninger. Ikke at pc-en skal være et "smykke" som jeg skal vise fram.

Mac OS X i seg selv blir en smakssak. Jeg synes det på en del områder har skjedd lite og at det ikke legges opp til gode løsninger på en del ting for mer erfarne brukere. I henhold til usabilityundersøkelser scorer ikke Mac OS X og Windows så forskjellig. Det skal sies at Apple har en del gode applikasjoner vedlagt systemet - og her er man i en litt merkelig situasjon, for Microsoft får ikke lov til å legge tilsvarende applikasjoner med systemet. Skal man se strengt på det får tildels Apple en monopolsituasjon på en del typer applikasjoner på Mac-markedet, ettersom det er vanskelig å ta opp konkurransen med det preinstallerte. For Microsoft må Windows i enkelte land leveres helt uten Windows Media Player. Man har kommet til et kompromiss med at IE fortsatt får være vedlagt pga. det gis linker til andre nettlesere (med det sagt - her er de andre tre store helt klart bedre enn IE).


#22

Salt sa for siden:

Mac. :hjerter:

Jeg hadde også en dyr pc før, og den var sånn som Mindy sin. Hang seg for ingenting, suppetreig og måtte restartes og reinstalleres over en lav sko.

Kjøpte tilslutt MacBook i stedet. Har hatt den i 4 år nå, uten problemer overhodet! Bruken av maskina er til og med mye mer "avansert" nå enn da jeg brukte pc til å surfe og laster over bilder til. Nå bruker jeg også Photoshop, InDesign, ArchiCAD og diverse andre programmer.

Once you Mac, you never go back!


#23

Left sa for siden:

Nå ble jeg faktisk litt i tvil...
På PC kan jeg faktisk fikse en god del selv, mens på Mac er jeg helt blank, og ville ikke visst opp ned på den omtrent.

Hvor får man kjøpt Lenovo-maskinene du ref. til mrc? Og hva er forskjellen på T520 og W520?

Jeg har forøvrig ikke de samme erfaringene med omstart, krasj osv. Mine maskiner har oppført seg slik de skal i stor grad, så det er ikke derfor jeg har vurdert å kjøpe Macbook Pro altså.


#24

mrc sa for siden:

T520 og W520 ble lansert i går, og tar enda noen uker før de er tilgjengelig her. Forskjellen mellom T520 og W520 er vel at W520 kan leveres i noe kraftigere konfigurasjon og med bedre skjerm. W520 er vel det man vil kalle "Mobil profesjonell arbeidsstasjon". Litt usikker på hva prisene helt blir på denne i de mest aktuelle konfigurasjonene - har kun mottatt "veiledende fra kr"-priser til nå. W520 blir rettet mot blant annet profesjonelle innenfor 3D, bildebehandling, grafisk arbeid osv. T520 er gjerne den mer "vanlige modellen".

Selv har jeg en eldre forgjenger til T520 - da kalt T61p. Kostet vel ca. 18 000 kr for 3,5 år siden - da i modell med 1920x1200-oppløsning på skjermen. Dagens W510-modell starter på ca. 15 000, men kan faktisk se ut som W520 vil starte noe lavere. Men Thinkpad T520 er nok mer aktuell. Både T520 og W520 kan vel leveres med enten 1600x900-oppløsning (kanskje det de fleste liker?) eller 1920x1080 (altså Full HD - noen synes ting blir for smått da på en 15,6", men det er bare å bruke 125 %-innstillingene for skrift og ikoner i Windows, så blir det bra - samtidig som man har stor arbeidsflate). Skjermene på disse maskinene bruker å være gode i henhold til fargegjengivelse - spesielt på W-serien.

Tradisjonelt har Lenovo særdeles gode tastatur på sine maskiner. Selv min gamle mor (som riktignok har 15 år bak seg som sekretær fra skrivemaskintiden) bemerket dette på min maskin.

Av funksjoner verdt å nevne, i hvert fall for de kravstore, kan man kaste ut den optiske enheten og erstatte med SSD uten at man mister garanti. Jeg kjører harddisk + SSD i min pc, mens den optiske ligger lagret i skapet. Særdeles sjeldent jeg trenger den. SSD har blitt et must for meg, men pga. høy pris på de med høy kapasitet er det kjekt med en 500 gigabyte harddisk i tillegg til SSD-en (operativsystem og programmer på SSD - diverse data på harddisken).

Maskinene har USB 3.0, noe jeg tipper vi ikke ser på de nye Mac-ene heller. Den ene USB-porten kan også være påslått mens pc-en er avslått. Dette bruker jeg til å f.eks. "nødlade" mobiltelefon, mp3-spiller o.l. mens pc-en ligger i sekken.

T-serien kan leveres med integrert mobilt bredbånd. Man slipper da å ha usb-dingsen som stikker ut av en usb-port. I hvert fall veldig praktisk på toget å unngå at andre dulter borti usb-dingsen.

Batteritiden på de nye T-modellene tror jeg var oppgitt til 10-13 timer med standard 9-cellersbatteri. Tiden blir litt avhengig av konfigurajsonen man velger.


#25

Left sa for siden:

Må sjekke ut den nye T-modellen med SSD da skjønner jeg. Skal uansett ikke kjøpe pc i dag, så har tid til å vente til den kommer.
Godt tastatur er viktig, da jeg skriver ganske mye, og at den er forholdsvis rask, og med såpass bra grafikk at man kan spille på den uten å gå i frø.


#26

Milfrid sa for siden:

Som sagt mrc, jeg har ikke bred erfaring, bare min erfaring. :nemlig: Min MacBook Pro er forøvrig 15' og jeg ga sirkus 7000 for den. Billigste Macen de hadde. Og den er grisefin. :hjerter: Mannen har derimot en 17' MacBook Air som koster vesentlig mer (jobbpc). Den har større kapasitet enn min, men min er like rask.

Egentlig synes jeg vel viruspeoblematikken er det beste argumentet for Mac, nå i disse dager med bla angrep på nettbanker. Jeg har forøvrig viruspeogram på Macen også, men slik jeg har forstått det er det svært få virus som lages for Mac. Måtte der fortsette slik!


#27

mrc sa for siden:

Macbook Pro ha vel aldri kostet 7000 kr ny? Kanskje vanlig Macbook du tenker på? Billigste Macbook Pro koster vel nå 10 000kr elns, mens Macbook starter på 8500...

Det er strengt tatt ikke virus det som nå skjer rundt nettbanker, men trojanere. Det finnes etter hvert en del trojanere til Mac. Her vil man nok gjerne se en større andel også etter hvert som brukermassen øker. Egentlig er det ikke så mange direkte virus som er aktive/utbredt. Virus har blitt vanskelig med de beskyttelsene man i dag har i system og gjennom antivirusprogramvare. Trojanere, der man i praksis lurer brukere til å installere skadelig programvare, blir en måte om omgå en del sikkerhetsløsninger. såklart, sikkerhetsprogramvare blir etter hvert bevist på en del av trojanerne også.

Her e rfor så vidt også Internet Explorer og støtten for ActiveX et problem - folk kjører ActiveX-tillegg ukritisk fra en del websider, f.eks. fordi de får beskjed om å installere tillegget for å få lastet ned et gratis program, få sett pornoen, få lastet ned piratversjon av film o.l. Trojanere via fildelingsnettverk er også vanlig. Det er ikke "logikk" i at filmen man har lastet ned ligger i en .exe-fil, men folk kjører dette. Strengt tatt er det ikke spesielt bevist man trenger å være, men faktumet blir foreløpig at Mac nok ikke er noe sikrere, men det er mindre fokus på å lage virus/trojanere for Mac ettersom effekten blir ganske liten pga. ganske liten brukermasse. en del lages nok, men det blir gjennom brukermassen vanskeligere å spre det.

Det som framtidig også ligger an til å bli et potensielt problem er Apples politikk i henhold til oppdateirnger av eldre OS-versjoner. Microsoft oppgraderer eldre versjoner over en lengre tid, og større oppgraderinger gjennom Service Pack-ene er gratis. 10.4 er vel det eldste Apple nå oppdaterer annet enn på evt. svært kritiske områder. F.eks. blir Windows XP fra 2001 fortsatt oppdatert. MacOS X 10.5 som kom i 2005 er det nyeste som fortsatt får oppdateringer, og man må da betale for oppgradering mellom de større revisjonene. Tror man etter hvert vil se en ganske stor installasjonsbase av Mac-er som vil kjøre med gamle versjoner av systemene....


#28

Niobe sa for siden:

MacBook Pro til 7000,- høres liksom for godt ut til å være sant. Jeg betalte jo mer for min gamle iBook i sin tid...



#30

Milfrid sa for siden:

Jeg tror jeg må lete fram kvitteringen, for jeg mener vitterlig at jeg ga rundt 7000 for min MacBook Pro (det står i alle fall det på skjermen min. :knegg: ) da jeg kjøpte den i Norge i desember 2009. Den aller billigste varianten de hadde på Macbutikken (jeg følte ikke jeg kunne bruke mye penger siden jeg hadde brukt 10 000 på Aceren et lite år tidligere).

Forøvrig forsøkte jeg å starte Aceren i dag, så svigers hadde noe å bruke mens de er her, men etter 10 minutt stod den enda og tenkte (den har ligget av siden jul, siden eldstemann fikk iPad).


#31

mrc sa for siden:

Nå var vel dette i USA, hvor Mac-er er noe rimeligere og medverdiavgiften i svært mange stater er langt under det man betaler i Norge.... Men 15" MBP har vel selv ikke der ligget noe lavere enn 1500 dollar. I dag er rimeligste Macbook Pro 15" på 1800 dollar før salestax. 13" MBP, som strengt tatt bare er Macbook i annet chassis, koster fra 1200 dollar i dag hos Apple. Det har vel sjeldent vært spesielle tilbud på dette - mulig butikkene i USA kan ha hatt noe. Normalt sett er vel Mac-ene 1000-2000 kr rimeligere i USA.

Acer har normalt sett en ganske grei løsning for tilbakestilling av maskinen til fabrikksoppsett. Jeg husker ikke nå i farta, men tror det er ALT+F2, ALT+F10 eller ALT+F12 man trykker rett etter at maskinen har blitt slått på.


#32

mrc sa for siden:

Sony har jeg så langt ikke så veldig mye praktisk erfaring med. Bare testet et par modeller. Rent spesifikasjonsmessig er det jo en kraftpakke på mange måter. Jeg har kanskje ikke så høy tro på at batteridriftstiden nødvendigvis er så lang på denne.

HP-en du viser til er den mest dirkete konkurrenten som er til Lenovos W-serie. Her har jeg erfaring med 8440p, som er en 14"-variant basert på samme grunnkonstrukjon (men mer en konkurrent til Lenovos T-serie). 8440p likte jeg for så vidt godt - og HP er vel blant de få som kan levere 1600x900-oppløsning på 14"-skjerm.

Men her har HP i likhet med Lenovo lansert oppfølgere som kommer nå, som er basert på prosessorer fra Intel som kom nå nylig. Jeg har ikke sett på detaljene fra HP, men ville vel nesten tippe at de nye modellene heter 8550 hvis de følger samme navnesystem.

w-serien til HP har i likhet med w-serien til Lenovo en del features som blir for "spesielt bruk", så Elitebook P-modellene eller Lenovo T-serien blir kanskje mer aktuell. Det man da ellers kan passe på er jo kanskje spesielt skjermoppløsningen på modellen man kjøper. For 15" er i hvert fall min anbefaling minst 1600x900, men personlig ville jeg foretrekke 1920x1080. Ser 8540W leveres med 1920x1080, men er ikke sikker på om HP har P-modeller med denne oppløsningen.

HP-ene har jeg nok tro på, men holder en liten knapp på Lenovo.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.