Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri foccacia?

#1

LilleLeo sa for siden:

Vi skal på familie-tapas-fest på lørdag og jeg har et familiemedlem som har cøliaki. Jeg er på let etter en glutenfri oppskrift på foccacia, er det noen som kan hjelpe meg med det?


#2

IOA sa for siden:

Jeg lagde etter denne oppskriften forrige familiehappening, den slo veldig godt an hos alle gjestene, også de som kunne spise gluten. Jeg lagde min helt uten dill og dall på toppen, bare salt og olje.

[CENTER]Veldig god glutenfri foccacia:
3 dl lunkent vann
290 gr glutenfritt mel
1 pose tørrgjær
1 ts sukker
2 ss olivenolje
~~~
1/2 dl olivenolje
4 ts grovt havsalt
rosmarin eller annen urt
~~~
Varm væsken til ca 37 grader.
Bland alt det tørre og ha i væsken.
Bland alt godt i kjøkkenmaskin.
La deigen heve under plast i ca 30 min.
Ha deigen i en smurt langpanne(24x30cm)
Heves i ca 30 minutter.
Lag "fingerhull" i deigen og hell over olivenolje,
strø på havsalt og rosmarin.
PS! På min foccacia bruker jeg fersk oregano og basilikum og finhakket tomat! :)
Stekes ved 220 grader i 20-30 min.[/CENTER]


#3

gullet sa for siden:

Tusen takk, den oppskriften ser super ut!


#4

Ru sa for siden:

Jeg laget min foccacciaoppskrift med toro glutenfri, det gikk strålende.
Oppskriften ligger her om du søker.


#5

Stikka sa for siden:

Jeg har søkt, men fant ikke din oppskrift. Kan du hjelpe meg å finne den, eller legge den ut på nytt? :blomst:


#6

Pesten sa for siden:

Noen som har smakt glutenfri? Storebror her går på glutenfritt og jeg har smakt noen av brødene. Ikke noe godt :( Selv om han liker det da.


#7

Nooria sa for siden:

Hva består glutenfritt mel av?


#8

Carrie sa for siden:

Det varierer utfra type og produsent. Hvetestivelse, maisstivelse, rismel, maismel, potetmel, potetstivelse er vanlig i mikser. Noen mikser inneholder også for eksempel også melk og bakepulver for bedre bakeegenskaper. Ellers finnes det glutenfrie "rene" meltyper som rismel, soyamel, bokhvete, amaranth osv.


#9

Syrin sa for siden:

I mange tilfelle kan ein godt bruke si vanlige oppskrift på det ein vil lage, og bytte ut mjøl med glutenfritt mjøl ( f.eks Toro lys). Eg har ofte testa ut "glutenfri ditt og datt" på nett, og endt opp med å bruke ei god vanlig oppskrift i stsden, men med riktig mjøl. Ein kjem langt med ei oppskrift som ein veit er god i utgangspunktet. Ikkje alltid det stemmer, men ofte! IOA si oppskrift ser fin ut forresten :)

Husk at glutenfritt blir tørt og smuldrete før ein får snudd seg, så det du lagar bør vere ferskt. Og så flott at du bakar for cøliakeren også!


#10

Stikka sa for siden:

Da står denne i ovnen. Ser veldig bra ut så langt, men jeg tok en litt mindre panne og kunne godt tatt enda mindre. Den ble veldig flat.


#11

LilleLeo sa for siden:

Jeg lagde samme oppskriften og synes den ble veldig, veldig flat. Brødet smakte godt altså, for å presisere det.


#12

Nooria sa for siden:

Takk :)


#13

Stikka sa for siden:

Ja lillebror var veldig fornøyd med brødet sitt. Jeg syntes det også smakte godt, men neste gang blir det en liten form så det får litt mer høyde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.