Pisk eggedosis og tilsett resten av ingrediensene. Fordel i muffinsformer og stek på 225 grader på 10-14 minutter.
Opprinnelig hadde oppskriften litt mer sukker, men jeg synes de blir mer enn søte nok. Jeg har også prøvd å ha i revne gulrøtter i tillegg til epler. :nam:
Disse har jeg liggende i frysen, og hives oppi matbokser på turdager. Kuttet enda mer ned på sukkeret også, og litt mer epler. Finhakka nøtter er også godt oppi, og litt vanilje.
Jeg har også laget noe som ligner på disse. Helsekost er vel ikke helt korrekt å kalle dem, men gode er de. Å ha dem i matboksen på turdag istedenfor kjeks (som de får lov til å ha og derfor MÅ være der), var en god ide. Kanskje jeg skulle teste det ut.
Det ble bra med gulrot også, altså? Ungene mine er ikke så glade i eple (ja, de er rare), men gulrot liker de veldig godt.
Prøvde å lage disse nå. Lagde uten eple siden den ene ungen ikke vil ha det. Hadde gulrøtter og mandler i. De var ganske så søte og jeg kunne nok halvert sukkermengden uten at det hadde gjort noe. Veldig gode varme. :jupp:
Ikke AKKURAT helsekost, nei. :humre: De ble gode med eple og gulrot, men det er sikkert bra med bare gulrot også. Minner jo litt om gulrotkake med kanelen i.
Jeg er helt enig i at de er veldig søte, og jeg kommer nok til å halvere sukkermengden neste gang. :nemlig: Jeg hadde forresten i litt vanilje også - det blir jo aldri feil!
Smilefjes: Jeg skrellet eplene, men det går sikkert bra uten.
Da har jeg forsøkt meg på disse. Med halvert mengde sukker og bare gulrot. I tillegg erstattet jeg halvparten av hvetemelet med fin sammalt hvete. De ble veldig gode, og var utmerket premie på lang skitur.
Vi skal lage flere og ha dem i matboksen på turdagene i barnehagen.
Takk for tips om at de kan fryses, puttes direkte i matboksen og tine på veien. Det hadde jeg ikke prøvd før, men det fungerte jo utmerket.
Håper du rapporterer resultatet. Jeg har laget de nå (med litt mindre sukker enn oppskriften over) og de ble jo nesten litt for gode. :humre: Poden elsket dem!
Noterer meg også at fin sammalt hvete kan brukes. :jupp:
De ble veldig gode og søte nok, selv for en søtmons som meg. Ungene var ikke like begeistret, men det er nok fordi muffinsene ble presentert som muffins og de smaker jo ikke som vanlige muffins.
Jeg skal ha med meg en kake på jobb i slutten av neste uke. Vurderer å lage denne i en liten langpanne i stedet. Burde gå greit det? Hvor lenge bør den eventuelt steke da? Regner med at den må steke litt en del lenger enn muffins.
Bakte sammen med jentene i ettermiddag og det var stor suksess. Kuttet forresten litt ned på sukkeret og hadde i litt hjemmelaget vaniljesukker i stedet, og det ble bra det. Vanilje er jo så godt sammen med eple.
Da lager vi disse ... nok en gang. Vi lager dem på bare gulrot. Nå er har vi erstattet alt hvetemelet med fin sammalt hvete, og bruker fremdeles bare halv mengde sukker. Litt salt har vi også i. Da synes jeg disse er sunne nok til å være med i matboksen på turdager. Ungene er svært fornøyd med dette.
Disse har blitt en stor hit hos oss. Med bare litt sukker og grovt mel, er de nå et fast innslag i matboksen på turdag. Vi lager dem med gulrot siden knerten ikke liker eple (ja, han er rar), og de blir veldig gode.
Legges rett fra fryseren og i matboksen om morgenen, og har tint når de skal spises. I hvert fall nok til at ungene ikke klager.
Dette ble nok til et fullt stekebrett med små (vanlige) muffinsformer, kanskje 35 stykker? Legg merke til at sukkermengden er kraftig redusert, men de var likevel mer enn søte nok. Banan er jo ganske søtt.