Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Havremuffins

#1

Sokk sa for siden:

Disse kan med litt velvilje nesten gå for å være helsekost. :D

Havremuffins (ca 12-15 stk)

100 g smør (smeltes)
2 egg
1 dl sukker
1,5 dl hvetemel (eller Fibra)
1 dl havremel eller havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2 epler (raspet)

Pisk eggedosis og tilsett resten av ingrediensene. Fordel i muffinsformer og stek på 225 grader på 10-14 minutter.

Opprinnelig hadde oppskriften litt mer sukker, men jeg synes de blir mer enn søte nok. Jeg har også prøvd å ha i revne gulrøtter i tillegg til epler. :nam:


#2

Blåbær sa for siden:

Disse har jeg liggende i frysen, og hives oppi matbokser på turdager. Kuttet enda mer ned på sukkeret også, og litt mer epler. Finhakka nøtter er også godt oppi, og litt vanilje.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg har også laget noe som ligner på disse. Helsekost er vel ikke helt korrekt å kalle dem, men gode er de. Å ha dem i matboksen på turdag istedenfor kjeks (som de får lov til å ha og derfor MÅ være der), var en god ide. Kanskje jeg skulle teste det ut.

Det ble bra med gulrot også, altså? Ungene mine er ikke så glade i eple (ja, de er rare), men gulrot liker de veldig godt.


#4

trøtt sa for siden:

Prøvde å lage disse nå. Lagde uten eple siden den ene ungen ikke vil ha det. Hadde gulrøtter og mandler i. De var ganske så søte og jeg kunne nok halvert sukkermengden uten at det hadde gjort noe. Veldig gode varme. :jupp:


#5

elle sa for siden:

Da var kjøleskapet tomt for egg, og muffins plassert i ovnen!
Hadde oppi litt ekte vaniljepulver og litt råkakao itilegg, så venter spent:-)


#6

Slettet bruker sa for siden:

Skal eplene skrelles eller kan de ha skallet på? :gruble:


#7

elle sa for siden:

Jeg skrelte de ikke.... Bare raspet ivei:-) Er akkurat ute av ovnen, så mulig jeg ikke burde uttale meg..


#8

Sokk sa for siden:

Ikke AKKURAT helsekost, nei. :humre: De ble gode med eple og gulrot, men det er sikkert bra med bare gulrot også. Minner jo litt om gulrotkake med kanelen i.

Jeg er helt enig i at de er veldig søte, og jeg kommer nok til å halvere sukkermengden neste gang. :nemlig: Jeg hadde forresten i litt vanilje også - det blir jo aldri feil!

Smilefjes: Jeg skrellet eplene, men det går sikkert bra uten.


#9

ItsOnlyMe sa for siden:

Disse må muligens prøves. Og rekner med at man ikke trenger glasur på ;)


#10

Tjorven sa for siden:

Da har jeg forsøkt meg på disse. Med halvert mengde sukker og bare gulrot. I tillegg erstattet jeg halvparten av hvetemelet med fin sammalt hvete. De ble veldig gode, og var utmerket premie på lang skitur.

Vi skal lage flere og ha dem i matboksen på turdagene i barnehagen.

Takk for tips om at de kan fryses, puttes direkte i matboksen og tine på veien. Det hadde jeg ikke prøvd før, men det fungerte jo utmerket.


#11

Benzo sa for siden:

Da har jeg disse i ovnen, byttet ut halvparten av smøret med mager kesam og kuttet ut halvparten av sukkeret, blir spennende å se om ungene liker dem.


#12

Skytte sa for siden:

Håper du rapporterer resultatet. Jeg har laget de nå (med litt mindre sukker enn oppskriften over) og de ble jo nesten litt for gode. :humre: Poden elsket dem!

Noterer meg også at fin sammalt hvete kan brukes. :jupp:


#13

Benzo sa for siden:

De ble veldig gode og søte nok, selv for en søtmons som meg. Ungene var ikke like begeistret, men det er nok fordi muffinsene ble presentert som muffins og de smaker jo ikke som vanlige muffins.


#14

Skytte sa for siden:

Jeg skal ha med meg en kake på jobb i slutten av neste uke. Vurderer å lage denne i en liten langpanne i stedet. Burde gå greit det? Hvor lenge bør den eventuelt steke da? Regner med at den må steke litt en del lenger enn muffins.


#15

Tjorven sa for siden:

Jepsi pepsi



#17

Cuyahoga sa for siden:

Disse er kjempegode, rett og slett! :love:

Bakte sammen med jentene i ettermiddag og det var stor suksess. Kuttet forresten litt ned på sukkeret og hadde i litt hjemmelaget vaniljesukker i stedet, og det ble bra det. Vanilje er jo så godt sammen med eple.


#18

Tjorven sa for siden:

Da lager vi disse ... nok en gang. Vi lager dem på bare gulrot. Nå er har vi erstattet alt hvetemelet med fin sammalt hvete, og bruker fremdeles bare halv mengde sukker. Litt salt har vi også i. Da synes jeg disse er sunne nok til å være med i matboksen på turdager. Ungene er svært fornøyd med dette.


#19

Tjorven sa for siden:

Disse har blitt en stor hit hos oss. Med bare litt sukker og grovt mel, er de nå et fast innslag i matboksen på turdag. Vi lager dem med gulrot siden knerten ikke liker eple (ja, han er rar), og de blir veldig gode.

Legges rett fra fryseren og i matboksen om morgenen, og har tint når de skal spises. I hvert fall nok til at ungene ikke klager.


#20

Tjorven sa for siden:

Og der ser jeg at jeg skrev nesten nøyaktig det samme for noen måneder siden. :knegg:


#21

Storm sa for siden:

Disse må jeg prøve en gang!


#22

Sokk sa for siden:

Jeg prøvde en ny variant her en dag.

Dobbel porsjon: 4 egg, 200 g smør, 0,75 dl sukker, 3 dl sammalt fin hvete, 2 dl havregryn, 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 2 modne bananer moset med gaffel. :nam:

Dette ble nok til et fullt stekebrett med små (vanlige) muffinsformer, kanskje 35 stykker? Legg merke til at sukkermengden er kraftig redusert, men de var likevel mer enn søte nok. Banan er jo ganske søtt.


#23

ItsOnlyMe sa for siden:

skal prøve disse også..
:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.