Serafin sa for siden:
Er det noen som har en oversikt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Serafin sa for siden:
Er det noen som har en oversikt?
annemede sa for siden:
Melk er:
myse,
kasein,
valle,
kjernemelk
bakemelk
grensemelk
bl.a.
Hjertensfryd sa for siden:
Følgende matvarer inneholder melkeprotein:
• Creme fraiche
• Curd
• Fløte
• Fløteis
• Helmelk pulver
• Kalium kaseinat
• Kalsium kaseinat
• Kasein
• Kaseinat
• Kjernemelkspulver
• Lactalbulmin
• Margarin
• Melk
• Melkeprotein
• Melkepulver
• Melkestoffer
• Melketørrstoff
• Myse
• Myse pulver
• Myse protein
• Natrium kaseinat
• Ost
• Ostepulver
• Rømme
• Skummetmelk pulver
• Smør
• Tørrmelk
• Valle
• Valleprotein
• Vasle
• Wiley
• Yoghurt
• Yoghurt pulver
Følgende deklarasjoner kan også inneholde melk:
• Animalsk fett eller olje
• Raffinert fett
• Strøkavring
Følgende matvarer inneholder gluten:
• Bygg • Dinkel • Durumhvete • Gluten • Havregryn • Havremel • Hvete • Kavring • Kli • Makaroni • Nudler • Pasta • Rug • Sammalt hvete • Semulegryn • Spagetti • Spelt • Strøkavring • Triticale.
Henta frå npif.no sine sider
Serafin sa for siden:
Takk, var en slik liste jeg så etter.
Kanina sa for siden:
NCF har en litt emr utfyllende liste for gluten (også en liste over glutenfrie ingredienser):
www.ncf.no/storypg.aspx?id=209&MenuNode=634045080545748566&zone=23
Bygg, cous-cous, dinkelhvete, durumhvete, fullkornsmel, grynmel, grahamsmel, (vanlig) havre, havrekli, havrekorn, havremel, hvete, hvetemel, hvetekim, hveteprotein, hvetesirup, hvetestivelse (kan inneholde inntil 200 ppm gluten og tåles av de aller fleste cøliakere), kamut (egyptisk hvete), kavring, kim, kli, korn, kruskablanding, malt, maltekstrakt, maltsirup, nudler, puffet havre, puffet hvete, rug, rugmel, rugmalt, semulegryn, spelthvete, strøkavring, strømel, tritikale og ølgjær.
DM sa for siden:
Jeg lurer på en ting. Det står startkultur på fårepølser og salami. Hva betyr det, og har det noe med melk å gjøre? (Tenker på surdeig og slikt, det har jo startkultur som er basert på melk, har det ikke? )
Pingis sa for siden:
Her står det litt om startkultur:
DM sa for siden:
Ok, da konkluderer jeg med at det ikke har noe med melk å gjøre. Takk. :)
james87 sa for siden:
Hei, jeg vet at posten her er fra 2011 men jeg føler dette er såpass viktig at denne informasjonen må oppdateres.
Her er en mer oppdatert liste.
Sjekk ut Dr. Tom O'Bryan hos Dave Asprey (podcast). Der får du mye nyttig informasjon. Videre, gluten summit, thyroid summit, scd lifestyle er ting som bør følges er du interessert i å forbli frisk.
www.sunnesaker.com/users/sunnesaker_mystore_no/Image/Diverse/Ulike_navn_pa_gluten_18.04.2013.pdf
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.