Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

GFCF brød (glutenfree - casein free)

#1

kamp sa for siden:

Bokhvetebrød med knuste linfrø (Nat. glutenfritt)

Oppskriften er hentet og direkte sitert fra “Glutenfri mat godt og sunt” av Else Lill Münter Rolfsen (en VELDIG god bok :tilber:)

Ingredienser
10 dl vann
2 ss kaldpresset rapsolje
2 ss fiberhusk
1 ss sukker
1 s salt
1 pk tørrgjær
1 pk Toro lys melblanding
4 dl bokhvetemel
4 dl Semper fin mix
5 ss bokhvetegryn
5 ss lettknuste linfrø
5 ss sesamfrø
Slik gjør du:
Bland fingervarmt vann, olje, Fiberhusk, sukker og salt, og la det svelle i ca. 5 minutter i eltemaskinen.
Ha i alt det tørre og tørrgjæren. Elt deigen godt i ca. 5 minutter.
La den heve i ca. 45 minutter eller til den når bollekanten. Elt deigen kort sammen igjen, ha den i godt smurte brødformer og la dem etterheve.
Pensles med vann, melk eller vispet egg.
Stekes ved 180 grader i ca. 60 minutter på nederste rille.

Egne kommentarer
Jeg bruker gjerne fersk gjær i stedet for tørrgjær i alt, delvis fordi jeg alltid glemmer å kjøpe tørrgjær. Denne oppskriften egner seg godt til å bruke fersk gjær også, men ikke bland den ut i all væsken. Hell av litt av vannet etter at du har målt det opp, og la de andre ingrediensene svelle i resten. Bland ut gjæren i den lille delen vann, og bland den sammen med resten etterpå; hvis ikke kan gjæren lett klumpe seg med Fiberhusken, og mengden vann er for stor til at det er lett å løse det ordentlig opp!
Jeg har brukt grovere melblandinger enn Semper fin til denne oppskriften med hell. Jeg synes også at brødet smaker litt grovere om jeg bruker grovt bokhvetemel. Det kan være litt vanskelig å få tak i noe annet enn fin-malt bokhvetemel, men de har tidligere hatt det på Allergimat.no. Jeg pleier også å slenge i litt Pofiber, fordi det aldri kan skade, etter min mening.
Brødet blir mellomgrovt og veldig høyt om du bruker 1,5-litersformer


#2

DM sa for siden:

Takk for oppskrift, og kokeboktips. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.