Bergensis sa for siden:
Eg lagde såkalla Totenkrinler etter denne oppskrifta frå ho mor:
Totenkringlene
5 dl melk
2pk gjær
250 g smør
250 g farin
2ts kardemomme
1ts hornsalt
2egg
ca.1kg mel
egg til pensling
250"C 5min.
Varm melken til den er lunken og rør gjæren ut i litt av melken.
Smelt smøret.
Ta halvparten av smøret og sukkeret.
Bland alt til en løs deig og la den heve i 1time.
Rør i resten av smøret og sukkeret.
Etterhev 1/2time.
Deigen er løs, men kringlene blir best da.
Trill små emner til de er ca.15c. lange og form som en liten kringle.
Etterhev på plate.
Pensle kringlene forsiktig to ganger.
Denne porsjon gjir ca.80stk.
Server lunkne.
Det jo ikkje så mykje meir enn ei vanleg bolleoppskrift, sett bort frå hornsalt og at denne deigen skal hevast i to omgangar. Deigen blir diger.
Kringlene er utruleg gode! Storesøster har bedt om ny forsyning, og eg tenkte å sende med henne på vinterferie. Men eg lurer på om det er like greit å lage bollar ut av dette? Det vil iallfall ta kortare tid. Spørsmålet mitt er kor lang steiketid bør eg rekne med? Og same temperatur og plassering i ovnen?
[font=Times New Roman][/font]
[font=Times New Roman][/font]