Pokker ta, jeg elsker :hjerter: ostekake og liker å bake kaker i det store og det hele. Bløtkake, gulrotkake, brownies, fyrstekake, eplepai, you name it. Aldri noe problem. Bortsett fra i det nesten viktigste tilfellet:
De siste fire gangene jeg har laget ostekake, så har smøret fra kjeksbunnen lekket ut av formen under steking etter at ostemassen er helt over. Dette skjedde ikke før. Jeg bakte ostekake i årevis, og nå dette.
Akkurat nå står Oreo cheese cake i ovnen og det svømmer fett rundt. :mad: I hvert fall dobbelt så mye som det jeg hadde i kjeksen. Tips? :hjelp:
Hmm. Det første jeg tenkte var at den ikke skal stekes..., men hvis det står så og du har gjort det før så aner jeg ikke. Har aldri stekt den, bare smeltet smør og blandet i kjeks.
Beklager at jeg ikke fikk fulgt opp tråden jeg selv startet. :o Jeg har ikke oppskriften her, så den kan jeg ikke vise dere. Det jeg sier her er dermed fritt etter hukommelsen.
I den første oppskriften min er det en bunn av knust kornmokjeks, litt sukker og smør. Jeg har alltid brukt ekte usaltet meierismør. Denne bunnen skulle stekes først, deretter kjøles ned før ostemassen ble fordelt over og runde nummer 2 i ovnen. Denne siste runden har resultert i masse flytende fett utenfor formen og myk kjeksbunn etter at kaken var avkjølt.
[ATTACH]37652[/ATTACH]Den som forårsaket desperasjonen min, er hentet fra detsoteliv.no (Oreo cheese cake). Bunnen skal ikke stekes separat, men kun etter at ostemassen er helt over. Også her begynte fettet å lekke ut under steking. Men under over alle undere, etter nedkjøling er bunnen fin og sprø :riktig: og kaken god og spist opp.
Ser jeg riktig når jeg tror du har sånn kakefat som du fester springformen i? For i så tilfelle er jeg ganske sikker på at det er formen din. Jeg har lik og har opplevd at sjokoladekaka lekker ut. *nekter å innse at det kan ha noe med mine kakebakeferdigheter å gjøre :snurt: *
Seff har det intet med våre bakeferdigheter å gjøre. Men lekkasje har jeg i andre former også, både her i Everly og i nordhuset Fremtid. Mulig bakepapir kan hjelpe, men jeg synes bakepapir blir så tett. Nå ble bunnen bra etter at kaka var ferdig avkjølt. :nam:
Når jeg lager ostekake er det samma bunn og her steker jeg den ikke, den skal stå kjølig til den stivner. Ostekake som jeg steker bunnen på brukes det mandler ikke kjeks.
Jeg har to hus med to forskjellige stekovner. Den ene er bare fire år gammel, den andre 17. Jeg mistenker den eldste for å ha problemer, f.eks. klarer jeg ikke lenger å lage sukkerbrød uten at den detter sammen.
Formene kan være lekke, men uansett: Siste oppskriften ga en sprø bunn, selv om fettet lakk ut, så jeg er fornøyd nå. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.