liefje sa for siden:
Har akkurat spist denne og den var saa god at jeg maa dele oppskriften (fra Tim Mälzer, tysk kokk):
Du trenger:
2 ss olivenolje
500 gram kjöttdeig
1 stor lök - grovhakket
2 hvitlöksfedd - hakket
cayennepepper
1 röd paprika - grovhakket
2 chilli - finhakket
2 laurbaerblader
5 dl buljong
2 tomatbokser (a ca 400 gram)
2 ss tomatpure
1 boks röde bönner (ca 250 gram uten "sausen")
1 liten boks mais (ca 100 gram)
50 gram revet mörk bittersjokolade
frisk pepper fra kvern og havsalt
friske basilikumblader
creme fraiche eller römme
baguette og smör til
Slik gjör du:
Stek kjöttdeig i olivenolje sammen med lök og hvitlök til kjöttdeigen er stekt mens du rörer. Tilsett chilli, paprika, tomatpure og kayennepekker og la det steke med 1 minutt. Tilsett buljongen, tomatene og laurbaerblader. Rör og la det staa og putre under lokk ca 30 til 40 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes bönner og mais og revet sjokolade. Kok et par minutter til. Sma med salt og pepper. Serveres med en klatt creme fraiche og friske, revete basilikumblader. Baguette og smör til.
(Vi liker det sterkt og hadde i begge chilliene, uten frö. Smak deg frem, men husk at det blir sterkere jo lengre chillien er i, saa det er nok bedre aa begynne med en).
Enjoy!!!