Serafin sa for siden:
Jeg sitter og lager middagsliste, og hjernen min er helt tom.
Vi trenger middager som er:
- Uten melk
- Uten gluten
- Ikke blandet
Jeg har ikke mer hjernekapastitet igjen, virker det som...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Serafin sa for siden:
Jeg sitter og lager middagsliste, og hjernen min er helt tom.
Vi trenger middager som er:
Jeg har ikke mer hjernekapastitet igjen, virker det som...
m^2 sa for siden:
HVa mener du med "ikke blandet" - vil det si at ting som fiskegrateng, kjøttkaker, gryterett utgår?
Serafin sa for siden:
Fiskegrateng, gryterett, ovnsretter, pizza, blandet pasta etc utgår.
Kjøttkaker kan han slå til å spise.
Pølser spiste han for første gang på flere mnd i går.
m^2 sa for siden:
Taco (sjekk at skjellene er glutenfrie)
Fiskefingre (lag selv med glutenfritt mel, evt. med kokosmasse for å få sånn sprø utside. Smaker så godt atte!)
Arme riddere :D
Grøt (lag grøt med kokosmelk. Det blir godt og tykt og har veldig lik konsistens og smak som den vanlige. dessuten svir den seg ikke i gryta)
Kyllingnuggets, panere selv.
Kyllinglår/vinger - sånne du kjøper ferdiglagde. Flere av dem er glutenfrie.
Omeletter? Er det noe?
Hamburger. Du får fatt i glutenfritt hamburgerbrød. Evt. som karbonade uten brød men med grønnsaker ved siden av
Hjemmelagde supper (kjøpte har gjerne alt mulig rart i seg)
Bønner, og linser, og mais. Krydret med spiskummen og salt blir det godt!
eh...
Dette er en slager hjemme hos oss, høres rart ut men smaker godt:
Ha blomkål/brokkoli eller fersk asparges og løk i bunnen av en ildfast form. Legg over enten laksebiter eller kyllingbryst. Bre over ekte majones (!) og ha på litt salt og pepper. Putt i ovnen på 20-25 minutter på 200-225 grader. Det blir godt!! Og det er ikke "blandet" siden fisken/kyllingbrystet ligger helt tydelig på toppen (majonesen blir borte under stekinga)
Etter at lillegutt gikk over på gluten/melkefri diett og hvertfall nå som han spiser litt rart har vi gått over til mer og mer "plukkemat". Det gjør det så veldig mye enklere...
Hva med ris? F.eks denne:
i en gryte har du oppi 1-2 fedd hvitløk, 1/2 finhakket løk og en god dæsj olje. Stek til løken er gylden. Hell oppi ca 2 kopper (jeg bruker kaffekopper - samme målet gjennom hele oppskriften) ris og kanskje litt mer olje. Stek og rør godt til risen begynner å bli gjennomsiktig og blank. Da har du oppi 4 kopper vann, en buljongterning/noen skjeer buljongpulver (Glutenfri!), masse spisskummen og en god dæsj oregano. La det koke opp, skru ned varmen og la stå under lokk til risen er ferdig. Det blir kjempegodt! Og litt annerledes enn "bare vanlig ris".
Du kan også koke ris med mandelflak og rosiner oppi og evt. med litt kokosmelk i vannet, for en litt mer indisk variant.
ORG sa for siden:
Du har det sikkert alt på listen, men prøver noen skudd:
-stekt sei/torsk/hyse med poteter og rå/kokte grønnsaker (evt med smeltet smr eller soyayoghurt til).
-kokt sei/torsk/hyse med poteter og rå/kokte grønnsaker. Evt med smeltet smør til.
-stekte koteletter med egnede grønnsaker og poteter (f eks koteletter med poteter og moset tomat, koteletter vedt i karry og med stekt eple og purre).
-tomatsuppe laget av tomatbokser + smør + vann + krydder, kokt inn til passe tykkelse etter fordampingsmetoden (litt lett middag, men...)
-stekt skinke med kokt ris og eplebåter.
m^2 sa for siden:
Gutten min liker røkt ørret og røkt laks - er det noe?
Hva med vafler, spiser han det? Du kan evt. utvide vaffelrepertoaret litt og introdusere litt nye og spennende ting i vaffelrøra, eller på vaffelen (glutenfri røre da).
Det meste lar seg vafle, har jeg erfart (Selv most kylling blandet med most gulrot og egg :nemlig: )
m^2 sa for siden:
Muffins? Matmuffins? Kanskje ikke den store middagen...
Serafin sa for siden:
Han spiser ikke matmuffins. Ikke grøt. Ikke supper av noe slag. Ikke fiskefingre/nuggets eller lignende. Hamburger har han også sluttet med. :gal:
Men det er ting vi introduserer jevnlig,, men ender med at han spiser ris med ketchup.
Men tacopulver er det vel myse i? Eller finnes det noen som ikke er det?
Nachoschips - er de trygge?
Vafler spiste han plutselig ikke her - det var grøt i?!
Samme med pannekaker. Men nå spiste han pannekaker en dag her, så det må jeg bare finne en løsning på, fort som fy. Bestilte noe pannekakepulver fra allergimat.no, men kan sikkert bruke glutenfritt mel og rismelk + blå soya?
Serafin sa for siden:
Nå har han spist ostesmørbrød i barnehagen denne uka, og det har de endel. Så har kjøpt sånn ost som ikke er ost, for å prøve.
Og da kanskje pizza løser seg. Det var iallefall en stoooor favoritt før.
Finnes det fiskekaker uten melk og gluten?
m^2 sa for siden:
Det finnes safe tacopulver men jeg har laget mitt eget i flere år så husker ikke... det skal finnes safe nachips også. (Samme der, spiser det ikke lengre så husker ikke merke)
m^2 sa for siden:
Lage selv :jupp: Disse er gode:
Hvit fisk - ca 600g
1,5 teaspoon salt
0,5 teaspoon pepper
4 spring onions, chopped
2 boats garlic
ca 1/2 potte fersk koriander - hakket
1 teaspoon grated ginger
1dæsj - god skje - johannesbrødkjernemel, evt. pofiber
grate the green of the outside of 1 lime
1/2 squeezed lime/lemon
ca 2.5 dl melk eller fløte (eller erstatning for dette. Jeg bruker kokosmelk eller mandelmelk, men vi bruker jo ikke hverken havremelk eller rismelk da)
Run the fish in the food processor (knife) with salt, pepper, spring onion, garlic, and chopped coriander, ginger and the grated yellow outside of the lemon.
Add milk slowly, and run it in the processor until well mixed.
Stek i 3-4 minutter på hver side for å steke dem gyldne. Putt dem deretter i en ildfast form i ovnen på ca. 180 grader til de er gjennomstekt.
Du får unnskylde språket :knegg:
Hvis de ikke henger sammen kan du evt. ha oppi et egg, men de pleier å bli fine.
Serafin sa for siden:
Takk!
Oppskrift lagret. Holder på å sy sammen en middagsplan nå.
Vi skal også finne bilder av alt som går under middag og lage middagsplan på veggen på kjøkkenet. :svett:
Planen er at vi skal bestemme HVA vi skal ha, men han skal få være med å bestemme tilbehøret.
Acino sa for siden:
Svinesteik med poteter, saus(maizenna som jevning, ikke mel), surkål og grønnsaker?
Nakkekoteletter med båtpoteter og grønnsaker; alt slenges i form og så i ovnen, lager seg omtrent helt selv.
Stekt laks med poteter og agurksalat?
Kyllingklubber/lår med bacon, løk, ris og salat?
Er jeg i helt feil ende nå kanskje? :humre:
kamp sa for siden:
[url]Www.scdandme.com[/url]
[url]Www.plener.no/kokebok.htm[/url]
www.plener.no/middag.htm
Alt på disse sidene er uten melk og gluten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.