...sånne vanlige, "gammeldagse" hvete-kringler som bestemor lagde. Litt harde utenpå ( ikke mye) og gode og myke inni. Som var kjempegode med smør på!
Noen med oppskrift?
Er også ute etter god oppskrift på stor hvetekringle eller lign med fyll. Om noen skjønner hva jeg mener.
Og nå kommer mannen og etterlyser harde kringler med grovsalt på :knegg: Lurer på hva som blir helgens bake-prosjekt. Har ikke oppsrkift på det heller jeg...:sparke: www.mineoppskrifter.no/brezeln-salte-kringler/ Fann denne oppskriften, men er litt usikker på den altså.... Noen?
Den oppskriften er oppskrift på tyske Brezeln, noe jeg spiste MENGDER av når jeg bodde der :p Fantastisk godt, - harde utenpå, myke inni og kjempegode med smør!
Hvis du lager den, si fra er du snill om den ble bra eller ikke :jupp:
Men hva mener dem helt i den oppskriften..?
Siterer: " ...Så legges de en etter en i gangen i lakenet du har koka opp. Når de flyter opp så legg dem på kjøkkenpapir for at vannet kan renne av. Deretter legger man kringlene på et bakebrett.."
Gjærdeig:
180 g smør (smeltes)
1/2 l melk
50 g gjær
180 g sukker
ca. 750 g hvetemel
La heve i 1 time.
Lag vaniljefyll av 2 pk vaniljesauspulver (Freia som skal kokes), med 55 g sukker, 1 kartong kremfløte og 2 dl melk. (Følg fremgangsmåte på pakken). La den bli kald.
Kjevle ut to store rektangler og fordel vaniljekremen på midten på disse. Brett inn fra sidene så du får to stenger som passer på et stekebrett. (Har dessverre ikke noen mål på dette). Det er sikkert mulig å forme til en kringle også om ønskelig.
La dem heve ca 30 minutter. Bland sammen ett egg, ca 35 g hakkede mandler og litt perlesukker, og smør dette på kringlene.
Stek på 220 grader i ca. 30 minutter. Følg med så ikke den blir for mørk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.