Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

LilleLeos vidunderlige kyllingpizza

#1

LilleLeo sa for siden:

Her er oppskriften for de som har etterlyst den:

Hell ca en halv pose med Toro tomatsaus i en kjele, ta i vann, men bare litt og litt om gangen, slik at den ikke blir for tynn. Hell i en god klunk med Jack Daniels Honeysmoked BBQ-saus. Hiv gjerne oppi litt Heinz chilisaus, krydder (basilikum, oregano etc), hvitløk og cayennepepper. Og det viktigste av alt: Garam masala (finnes i vanlige krydderhyller i butikkene). Ta i en god klunk. Dette skal putre mens det andre lages, sausen skal være tjukk og god!

Resten er easy-peasy: Lag deig, stek kylling i biter (4-5-6 fileter). Smør sausen utover bunnen, hiv kyllingen oppå. Toppes med ost, fersk ananas og masse cashewnøtter.

NAM!


#2

Camomilla sa for siden:

Har vann i munnen jeg. Hørtes himmelsk ut.


#3

ItsOnlyMe sa for siden:

Tusen takk! Denne er notert! :glis:


#4

ItsOnlyMe sa for siden:

Kan jeg få deig-oppskriften din også tror du?


#5

gnuri sa for siden:

Åh det hørtes godt ut :nam:


#6

Pebbles sa for siden:

Hallo! Det hørtes godt ut! :nam:


#7

LilleLeo sa for siden:

Jepp! Deig er ekstremt enkelt:

Varm opp 3 dl vann, hiv oppi 3 spiseskjeer olivenolje, salt, basilikum, oregano, hvitløkspepper (tror det er det det heter) etc. Rør ut 1 pk tørrgjær i vannet og bland inn ca 9 dl mel. Bruk mer om nødvendig.


#8

Palmen sa for siden:

:nam:

Hvor får man tak i jack daniels saus? Sjekket kiwi og rema i går, de hadde ikke.


#9

LilleLeo sa for siden:

Vi har funnet den litt forskjellige steder, de jeg kommer på er Meny (?), Spar og Ica Maxi.


#10

Shamu sa for siden:

Vi kjøper sausen på Meny og Ica, tror de har den på OBS også. Fantastisk god. Og husk 2 pakker cashew nøtter. Du tror det holder med en pose, men det gjør det IKKE. hehe..


#11

millact sa for siden:

Nam, dette hørtes godt ut. Barna vil neppe like det, men...


#12

ItsOnlyMe sa for siden:

Har heller ikke funnet den jack-sausen, heller ikke toro tomatsaus...

Og nøttene skal stekes også sant.... :blond:


#13

Vito sa for siden:

Slafs, høres farlig godt ut LilleLeo!!


#14

Niobe sa for siden:

Å, nå fikk jeg lyst på kyllingpizza! Men blir ikke kyllingen saftigere om man ikke steker den på forhånd? Jeg skjærer kyllingfilet i strimler, og legger dem rå på pizzaen før steking.


#15

Vito sa for siden:

Blir de gjennomsteikt da altså Niobe?


#16

Niobe sa for siden:

Ja. Vi legger alltid rått kjøtt på pizzaen. Biff, kjøttdeig, kylling, osv. Legges selvsagt oppå osten.


#17

LilleLeo sa for siden:

Ingen Toro Tomatsaus? Har de ikke den over alt? :humre:
Nøttene stekes jo i ovnen, siden de er oppå osten.


#18

LilleLeo sa for siden:

Det kan godt være, jeg har aldri turt å prøve. :sparke:


#19

Vito sa for siden:

Må si jeg er fristet til å prøve den råvarianten ... det sparer jo en del tid når man har det travelt en lørdagskveld.
Kanskje man helst bør ha en tynt lag på da, for at det skal kunne bli gjennomsteikt?


#20

Niobe sa for siden:

Jeg skjærer i tynne strimler, men mest fordi jeg liker det best. Steker pizzaen på høy temperatur, og har aldri opplevd at kjøttet ikke blir gjennomstekt. Det er uhyre enkelt å slenge sammen en pizza når man bare smører på tomatsaus, strør på/legger på ost, og så kjøtt til slutt. Spekeskinke, bacon, biff, svinestrimler, kylling, alt funker. Fersk mozzarella og spekeskinke er min favoritt. Tomatsaus lager jeg i stort og fryser i porsjoner passe til en pizza.


#21

Shamu sa for siden:

Har aldri vurdert å legge rått kjøtt på pizza, trodde ikke det fikk lang nok steketid.. men små biter, tynne strimler burde jo vitterlig gå.
Takk for tips Niobe.


#22

Ine sa for siden:

Pose toro tomatsaus; er det pizzafyll, og i så fall hvilket?


#23

LilleLeo sa for siden:

Nei, det er vanlig tomatsaus.


#24

ItsOnlyMe sa for siden:

[quote=LilleLeo;2684833]Ingen Toro Tomatsaus? Har de ikke den over alt? :humre: quote]

:tullerdu: Mobber du vareutvalget mitt? :snurt:
Hverken Rema, coop eller Kiwi har den her iallefall.


#25

Tilde sa for siden:

Denne må prøves.:)


#26

Salt sa for siden:

Denne står i ovnen nå, med syndige mengder kylling og cashew... :gressenke:


#27

LilleLeo sa for siden:

Den ferske ananasen er en viktig ingrediens. :hjerter:


#28

Salt sa for siden:


#29

LilleLeo sa for siden:

God, ja? :glis:


#30

Salt sa for siden:

:burp:

Sånn passe. :p

Virkelig vidunderlig!


#31

ming sa for siden:

Vidunderet står i ovnen her nå. Gleder meg.


#32

Lyppa sa for siden:

Å legge rått kjøtt på pizza er helt supert, men man må ha det oppå osten ja. Jeg gjør det med biiffstrimer:). Steiker pizzaen på 225 grader i 13-14 minutter, kjøttet er da gjennomstekt og ikke tørt:).


#33

Nessie sa for siden:

MÅ prøves!


#34

Nessie sa for siden:

Toro tomatsaus på pose tror jeg aldri jeg har kjøpt? :blånn:
Hvordan ser den ut da?


#35

LilleLeo sa for siden:

Den ser ut som en helt vanlig tomatsaus. :humre: Man kan nok fint bruke andre typer tomatsaus vil jeg tro!


#36

Salt sa for siden:

Jeg kjøpte Toro pizzafyll med tomat og løk. Det ble kjempebra!

:rester:


#37

ItsOnlyMe sa for siden:

Ah...endelig noen andre som lurer også! Jeg finner den ikke på butikkene her.
Leter etter erstatning på den og den der jack-sausen.... Noen?


#38

Palmen sa for siden:

Jeg bruker ikke posesauser (:snobb: i know) men jeg brukte en boks tomater med hvitløk som jeg moste med stavmikser. Det gikk finfint.
Burde nok ha jevnet med litt mel/maizenna, det gjør jeg neste gang.

JD-sausen er essensiell her! Har du ingen Meny eller lignende i nærheten? De har 5 forskjellige typer! (men honey-varianten vil jeg tro smaker best til ja)


#39

ming sa for siden:

Jeg fant ikke JD-sausen, og brukte heller en Heinz bbq-saus med røksmak. Det ble godt det, altså, men jeg har jo ikke smakt originalen.


#40

Pamina sa for siden:

Denne skal vi lage til middag i dag!

Gleder meg!


#41

emma71 sa for siden:

Jeg tenkte å prøve denne i helga, men siden jeg ble vektoperert for 1,5 mnd siden må jeg unngå ananas. Men hva kan jeg erstatte det med, kunne mango vært noe? Det må være noe som ikke har trevler.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Hvorfor må du unngå ananas? Det har jeg aldri gjort, er det kommet nye regler?
Den pizzaen er forresten dånegod!


#43

Nessie sa for siden:

Har ikke jeg hørt noe om heller. :gruble:


#44

emma71 sa for siden:

Det står i "retningslinjene" fra Aker at man skal unngå ting med trevler, som stilkene på brokkolien, ananas, asparges, appelsiner og klementiner, samt nøtter, de første 3 mnd for å unngå at det setter seg fast i skjøtene.

Pizzaen høres kjempegod ut ja, og jeg er så matlei at det frister veldig med nye smaker. :jupp:


#45

Dixie Diner sa for siden:

Åja, da varierer det fra sykehus til sykehus. Jeg fikk ikke slike retningslinjer, men så skulle vi jo mose alt i 5 uker. Godt de er forsiktige, i hvert fall. :)

Forresten så har jeg alltid lagt rått kjøtt på pizza (da jeg spiste kjøtt). Men det må legges oppå osten. Det er jo sånn de fleste pizzarestauranter også gjør, er det ikke? Kjøttet blir mye mer saftig da, og det blir alltid gjennomstekt, garantert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.