Hell ca en halv pose med Toro tomatsaus i en kjele, ta i vann, men bare litt og litt om gangen, slik at den ikke blir for tynn. Hell i en god klunk med Jack Daniels Honeysmoked BBQ-saus. Hiv gjerne oppi litt Heinz chilisaus, krydder (basilikum, oregano etc), hvitløk og cayennepepper. Og det viktigste av alt: Garam masala (finnes i vanlige krydderhyller i butikkene). Ta i en god klunk. Dette skal putre mens det andre lages, sausen skal være tjukk og god!
Resten er easy-peasy: Lag deig, stek kylling i biter (4-5-6 fileter). Smør sausen utover bunnen, hiv kyllingen oppå. Toppes med ost, fersk ananas og masse cashewnøtter.
Varm opp 3 dl vann, hiv oppi 3 spiseskjeer olivenolje, salt, basilikum, oregano, hvitløkspepper (tror det er det det heter) etc. Rør ut 1 pk tørrgjær i vannet og bland inn ca 9 dl mel. Bruk mer om nødvendig.
Vi kjøper sausen på Meny og Ica, tror de har den på OBS også. Fantastisk god. Og husk 2 pakker cashew nøtter. Du tror det holder med en pose, men det gjør det IKKE. hehe..
Å, nå fikk jeg lyst på kyllingpizza! Men blir ikke kyllingen saftigere om man ikke steker den på forhånd? Jeg skjærer kyllingfilet i strimler, og legger dem rå på pizzaen før steking.
Må si jeg er fristet til å prøve den råvarianten ... det sparer jo en del tid når man har det travelt en lørdagskveld.
Kanskje man helst bør ha en tynt lag på da, for at det skal kunne bli gjennomsteikt?
Jeg skjærer i tynne strimler, men mest fordi jeg liker det best. Steker pizzaen på høy temperatur, og har aldri opplevd at kjøttet ikke blir gjennomstekt. Det er uhyre enkelt å slenge sammen en pizza når man bare smører på tomatsaus, strør på/legger på ost, og så kjøtt til slutt. Spekeskinke, bacon, biff, svinestrimler, kylling, alt funker. Fersk mozzarella og spekeskinke er min favoritt. Tomatsaus lager jeg i stort og fryser i porsjoner passe til en pizza.
Har aldri vurdert å legge rått kjøtt på pizza, trodde ikke det fikk lang nok steketid.. men små biter, tynne strimler burde jo vitterlig gå.
Takk for tips Niobe.
Å legge rått kjøtt på pizza er helt supert, men man må ha det oppå osten ja. Jeg gjør det med biiffstrimer:). Steiker pizzaen på 225 grader i 13-14 minutter, kjøttet er da gjennomstekt og ikke tørt:).
Jeg bruker ikke posesauser (:snobb: i know) men jeg brukte en boks tomater med hvitløk som jeg moste med stavmikser. Det gikk finfint.
Burde nok ha jevnet med litt mel/maizenna, det gjør jeg neste gang.
JD-sausen er essensiell her! Har du ingen Meny eller lignende i nærheten? De har 5 forskjellige typer! (men honey-varianten vil jeg tro smaker best til ja)
Jeg tenkte å prøve denne i helga, men siden jeg ble vektoperert for 1,5 mnd siden må jeg unngå ananas. Men hva kan jeg erstatte det med, kunne mango vært noe? Det må være noe som ikke har trevler.
Det står i "retningslinjene" fra Aker at man skal unngå ting med trevler, som stilkene på brokkolien, ananas, asparges, appelsiner og klementiner, samt nøtter, de første 3 mnd for å unngå at det setter seg fast i skjøtene.
Pizzaen høres kjempegod ut ja, og jeg er så matlei at det frister veldig med nye smaker. :jupp:
Åja, da varierer det fra sykehus til sykehus. Jeg fikk ikke slike retningslinjer, men så skulle vi jo mose alt i 5 uker. Godt de er forsiktige, i hvert fall. :)
Forresten så har jeg alltid lagt rått kjøtt på pizza (da jeg spiste kjøtt). Men det må legges oppå osten. Det er jo sånn de fleste pizzarestauranter også gjør, er det ikke? Kjøttet blir mye mer saftig da, og det blir alltid gjennomstekt, garantert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.