Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som har fadderbarn - hvilken organisasjon bruker dere?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Dere som har fadderbarn, hvilken organisasjon bruker dere? Er dere fornøyd? Pos/negative ting?
Ønsker fadderbarn via en organisasjon der mest mulig av pengene kommer frem til barnet. Og hvilket beløp i mnd er standard? Det er også ok å kunne sende gave til barnet noen ganger i året. Noen ganger går støtten til et enkeltbarn, mens andre ganger går støtten til lokalsamfunnet som helhet. Hvordan er det i den organsiasjonen som du/dere har fadderbarn ifra?
:blomst:


#2

Sitron sa for siden:

Jeg har via Sos barnebyer. Støtter en jente i Polen, men kunne støttet bare landsbyen også.

Det som irriterer meg med organisasjonen er:

-de sender tiggebrev flere ganger i året for å få penger utenom
-landsbyen sender meg oppdateringsbrev på tysk :sur:


#3

Albertine sa for siden:

Vi har fadderbarn i Plan Norge. Der får man et personlig fadderbarn man kan sende brev og små gaver til, og man får brev tilbake. Selve støtten går likevel til samfunnet, og vi får jevnlig rapporter fra Sierra Leone om at de får såkorn, brønnhjelp og ting som treningsdresser til fotballaget.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har fadderbarn fra Thailand og India gjennom Verdens Barn. Jeg er veldig fornøyd. Jeg får oppdateringsbrev om jentene noen ganger i året, fire ganger kanskje? Jeg stoler på at pengene går dit de skal. VB jobber aktivt i de områdene jentene bor, med alt fra adopsjonsarbeid til diverse hjelpeprosjekter vedrørende helse og skole.


#5

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg støtter SOS Barnebyer i Rwanda.
Har forøvrig samme tanker som Sitron, men bortsett fra det har jeg alltid hatt et inntrykk av at organisasjonen er hederlig og at pengene kommer fram.


#6

Nabbe sa for siden:

Har i SOS Barnebyer, i Algerie, og har vært der på besøk ett par ganger, og det er veldig greit, ser det ut som. Ryddige forhold, og de henger ikke på pengene mine, om jeg ikke får betalt en måned, så har de penger fordet.


#7

Nenne sa for siden:

Vi har to fadderbarn i SOS barnebyer og jeg synes også disse ekstratiggerbrevene er irriterende.


#8

~TM~ sa for siden:

Vi har et fadderbarn i Guinnea Bissau (Afrika) gjennom Plan og er veldig fornøyd. Ryddig og greit.


#9

Milfrid sa for siden:

Har fjernadoptert en hel barneby i Bogota, Colombia via sos barnebyer. Synes det er koselig å få oppdateringsbrev og bilder (på engelsk), og klarer ikke å la irritere over at det i ny og ne kommer brev fra sos barnebyer med ønske om ytterligere støtte.


#10

Ole Brumm sa for siden:

Støtter en SOS barnelandsby, fordelen er at du kan bestemme selv hvor mye du vil gi. Har ikke merket noe til ekstra tiggebrev jeg.


#11

Candy Darling sa for siden:

Vi har Plan, og det virker ryddig og greit. Vi har ikke sendt noe ekstra brev el.l.


#12

Olympia sa for siden:

Vi er Plan-faddere, og veldig fornøyd. Ryddig og greit, med klar informasjon om hva som skjer i landsbyen der fadderbarnet vårt bor, i Malawi.

For hele familien er det veldig kjekk at det er så god kontakt mellom fadderbarnet og oss, og storesøster på 3,5 synes det er kjempespennende å få tegninger fra Afrika og fotografier av gutten og hans familie. Plan gjør det lett å ha kontakt med fadderbarn, og det er lett å få sendt gaver og brev.

Det kommer så å si aldri tiggebrev heller. Kjempebra organisasjon å være fadder i, synes vi. :riktig:


#13

nolo sa for siden:

Vi har fadderbarn fra Romania gjennom Verdens Barn. Greie rapporter, og ingen tiggerbrev utenom. Er det noen som er interessert i et fadderbarn gjennom denne organisasjonen, så bare send PM.

Verdens Barn jobber med fadderskap og internasjonal adopsjon, så du får medlemsblad på kjøpet. Landene de har fadderskapsprosjekter i er India, Thailand, Sør-Afrika,Sør-Korea og Romania. Det arrangeres også turer til disse landene.


#14

Nabbe sa for siden:

Ja, og så har vi en gutt i Palestina også, han glemte jeg... Igjennom organisasjonen www.innocents.no/ som er en organisasjon en venninne av meg driver. Har direkte kontakt med barnet en del, og det er kjempegøy for ungene, han er syv år gammel.



#16

Mandino sa for siden:

Min søster er med og driver en stiftelse kalt Tano-trust i Tanzania. De har drevet denne stiftelsen på frivillig basis siden 1999 og driver i samme ånd som SOS barnebyer - der barna vokser opp sammen med "mødre" som har tatt dem til seg som sine egne. I tillegg støtter stiftelsen barn som bor hjemme sammen med foreldre eller besteforeldre og har det vanskelig. Som fadder betaler du 150 kr mnd og det eneste som går til administrasjon er porto på fadderbrevene + gebyrer for å sende pengene.

Se www.tano.no

Mandino


#17

Ru sa for siden:

Støtter en hel SOS Barneby, i Angola.
Har ikke sett et eneste tiggerbrev, men så er barnebyen under bygging da.

Dette er et korttidsprosjekt, det jeg er med på å betale er bygging og de første årene, så går den inn i vanlig SOS Barneby-drift.
Spennende å følge, ettersom det er gjennom arbeidsgiveren min får vi masse oppdateringer og info hele veien.


#18

Jessica sa for siden:

Vi er Plan-faddere til ei jente i Benin, Afrika.

All informasjon blir oversatt fra fransk til engelsk. Så det har vært helt fint.
Jeg skriver på engelsk til henne.


#19

Solen sa for siden:

Plan-fadder. Får brev, og vi sender brev og gaver et par ganger i året. Veldig fornøyd med opplegget.


#20

Benzo sa for siden:

Plan-fadder vi også. Fornøyd med organisasjonen.


#21

Muskat sa for siden:

Vi har et fadderbarn gjennom SOS barnebyer. Jeg syns de er helt ok, og har ikke rukket å bli irritert over tiggerbrev heller. :)


#22

MokkMokk sa for siden:

Vi har et fadderbarn gjennom et lokalt initiativ, "Ebo Towns venner". (Ebo Town er en by i Gambia.) Alle som arbeider i denne foreningen gjør det ulønnet og på frivillig basis, så hver krone av det vi gir går rett til barna. Det syns jeg er en stor fordel! :nikker:


#23

dutte sa for siden:

Plan-fadder her og, til ei jente i Guinea-Bissau. Ryddig og greit.


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg har et fadderbarn gjennom SOS Barnebyer, en gutt i Rwanda som snart er voksen nå. Jeg får oppdateringsbrev med bilde én eller to ganger i året, fra gutten selv (med en engelsk oversettelse vedlagt i tiden før han lærte litt engelsk selv) og barnebymoren hans (også oversatt). Jeg har ikke pleid å sende gaver, men setter inn ekstra penger på en "gavekonto" innimellom. Da kjøper de en liten gave til f.eks. bursdag, og resten blir stående så han har en liten startsum til han blir voksen og flytter fra barnebyen.

Jeg irriterer meg ikke over de ekstra tiggerbrevene. Slike får jeg fra alle veldedige organisasjoner jeg støtter, og det synes jeg er helt greit. Man velger jo selv om man vil betale inn noe de gangene, og hvis de får inn litt ekstra penger på den måten, så er jo det bare bra. "Tigging" er jo en vesentlig del av inntektene til slike organisasjoner.


#25

Rug sa for siden:

Har via Misjon Uten Grenser, som er en av dem som kom best ut av sammenligningen med tanke på hvor mye som gikk bort til administrasjon.

I tillegg er de fantastiske i forhold til å samarbeide med næringslivet for å shippe mat og forbruksartikler til Romania og Moldova. Har besøkt flere barnehjem i Romania, og hver en krone behøves! Bildene, lydene, kulden - inntrykkene er like sterke enda.


#26

Soffers sa for siden:

Plan her også. Hadde først ei jente i Nepal fra hun var 11 til hun fylte 18. Nå har vi nettopp fått et nytt barn, også ei jente, fra Thailand. Fornøyd med organisasjonen ja, og nå har de i tillegg kommet med sin egen gaveshop så man vet at man holder seg innenfor vektgrensa. Kjekt! :jupp:


#27

anakonda sa for siden:

Vi har en gutt gjennom et college i India som driver med sånt. Alle pengene går til barna.


#28

LaLuna sa for siden:

Vi har et fadderbarn i Den Dominikanske Republikk gjennom SOS Barnebyer, og en jente i Romania gjennom Verdens Barn.
Er fornøyd med begge organisasjonene.
I tillegg støtter vi Barnelandet Rwanda gjennom Røde Kors, samt et prosjekt i Tanzania som en venninne av meg er med og driver.


#29

bollerulla sa for siden:

Vi har ei jente gjennom Plan, i 3 år nå,Nepal.
Hadde en gutt, Nepal i 12 år.

Skriver brev og sender bilder.
Får flotte bilder og tegninger tilbake.


#30

turi sa for siden:

Scand aid, Gambia.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.