Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Angående opptining og frysning av kjøtt

#1

Meissa sa for siden:

Vi har fått hjortekjøtt av min kjære svigermor som bor sørvestpå. Det som er litt problematisk er at hun hadde med seg dette kjøttet på fly og videre med båt til en venninne i tre dager før hun igjen tok båt til oss. Jeg regner med at hun har lagt det i frysen når hun har vært hos venninnen, men det har likevel blitt litt opptint på turen. Er dette kjøttet trygt å spise? Vil jeg merke det på lukt eller konsistens om det ikke er det? Jeg har alltid hørt at man ikke skal fryse opptint kjøtt flere ganger så ble veldig usikker.

Hva gjør man forresten med hjortekjøttdeig? :blånn: Regner med at hjortetaco blir litt som å kaste perler for svin ellernoe. :knegg:

Og hva med hjortestek?

prøver å se bort fra at Bambi er en hjort


#2

Malus sa for siden:

Hvis det ble lagt i fryseren underveis de tre dagene, vil jeg tro kjøttet er helt fint. Og hvis det er dårlig så lukter du det garantert. Bedervet viltkjøtt lukter HØGG.

Vi har fryseren full av elg- hjort- og rådyrkjøttdeig, og bruker det som vanlig kjøttdeig. Pizza, taco, spagettisaus, osv. Det masker litt mer av denne kjøttdeigen, og så er den veldig mager. Ellers sier vi bare kjøttdeig er kjøttdeig. Vil du bruke den til noe litt "finere" kan du jo lage gryterett etter en eller anne nviltgryte-oppskrift, der du steker kjøttdeigen i stedet for vanlig grytekøjtt i biter.


#3

Cuyahoga sa for siden:

Viltkjøtt holder seg vanligvis veldig godt, og du vil nok merke det på lukt og smak om det er skjemt.

Jeg bruker hjortekjøttdeig i det meste og har også hjorte-taco på reportoaret. :knegg: (Men synes nok vanlig karbonadedeig er best til akkurat taco.) Jeg bruker det i kjøttkaker og kjøttboller (men da sper jeg det med vanlig kjøttdeig) og på pizza og i lasagne.

Hjortestek er kjempegodt med skysaus og gode grønnsaker (stek steika i ovnen med potetbåter, gulrøtter og sukkererter f.eks.) Sellerirotmos passer også godt til.


#4

Malus sa for siden:

Det varierer litt. Kommer nok an på hvor lenge kjøttet har hengt til modning allerede før det var gjort opp. Vi ødela mange kilo elg, fordi det lå bittelitt for lenge før vi fikk det i fryseren. Og embbalasjen fra kjøttdeig må ut i søpla med en gang, ellers blir det rimelig kjapt stygg lukt fra søpla under kjøkkenbenken.

Viltkjøtt av hønsefugl (rype, tiur, orrfugl) derimot blir ikke dårlig, det bare tørker.


#5

Meissa sa for siden:

Da skal vi prøve oss på kjøttdeigen i mårra. Lager en viltgryte av noe slag. Det er ikke ofte vi har hjort (eller viltkjøtt generellt) i frysen så da må vi nesten gjøre litt utav det. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.