Disse påleggene vil jeg unngå:
Avokado, syltetøy/frukt, kaviar og prim
Disse påleggene er allerede i bruk, godtatt av iallfall ene(det er her utfordringen er, han spiser "alt" mens hun tydelig synes en del blir for kraftig smak på):
Leverpostei, smør, baconost, makrell i tomat
Flere ideer?
Er sikker på der er flere, men det står helt stille. Bør være noe som er smørbart, som sitter fast i skiva.
Når en av foreldrene har vært sterkt allergisk mot ett pålegg som barn, bør en ikke vente med å prøve det ut da tro, isåfall hvor lenge?
Tenkte at kaviar var greit pålegg. Pappen til de små er allergisk mot jordbær og skalldyr, det visste jeg om. Så sier han plutselig at joda, kaviar og torskerogn generelt var han veldig allergisk mot som barn; han hovna opp i hele ansiktet...han spiser og tåler fint kaviar nå som voksen.
Og så til slutt; egg. Det står vel at det nyeste er at det meste kan brukes så lenge ingen i familien er allergiske...er det noe vi kan prøve nå tro? Kokt eggeplomme kan jo smøres utover; eller de kan få en bit å gnafle på utenom.
Dette ble jammen mange spørsmål, setter pris på om noen har svar på ett eller flere av de; om ikke fasit så iallfall synsing.
Hvorfor unngå avocado? Det er jo genialt. Avocado og bananmos (ja blandet) brukte vi masse som pålegg når Lillen var liten. Ypperlig mat.
Ellers så brukte vi skive med bare smør på, hvitost, servelat, naturell kyllingfilet, kyllingpostei, tunfisk, makrell i tomat og sardiner i olje. Det gjorde ingenting om ikke pålegget hang fast på skiven, alt gikk ned for det. :knegg:
Ikke avokado siden de rett som det er får nettopp avokado og banan som ett eget lite måltid. :)
Ja, så det meste går kanskje ned selv uten tenner, takk, vi får prøve da. :humre:
Banan og avocadomos brukes på skiva her også. Småboksene med laksepålegg er også ok i tillegg til det du allerede nevner. Makrell har vi forsøkt, men da så han ut som jeg prøvde å forgifte han stakkar.
Go og mager servelat falt i smak hos begge, og som dere sier; det gikk unna det - trenger ikke tenner for sånt! :humre:
Gutten vår spiser alt på, virker det som.
Jenta vår nekter både leverpostei(prøvde 5-6ganger) og makrell i tomat.
Virker som gutten vår er kjempeglad i skive mens Snuppa heller vil ha middag, en av hver med andre ord! :)
Jeg syns eggerøre er lettere å spise for de små som ikke har så mange tenner. Det er en ihvertfall en hit her da jeg introduserte eggerøre ved 8 mnd alder ca. Harkokt egg setter seg liksom litt fast i munnen syns jeg.
Ellers går det i leverpostei her. Vil nesten ikke ha noe annet på brødskiva. Gjestekaviar er også pop, men ikke vanlig kaviar.
Men er smøreost og smør og slikt greit for så små? Jeg tenkte det inneholdt melk og derfor måtte vente jeg.
Her får hun bare avocado eller leverpostei på skiva. Makrell kunne hun fått, men jeg orker ikke sølet, hun får vente litt.
Kjøttpålegg - er ikke det for salt?
Jeg har nå tenkt som apan, og har unngått melkeprodukter og skinke og slikt fram til nå. Nå er han snart ett år, og først denne uka har han fått ost på skiva. Før det fikk han nesten bare leverpostei og av og til makrell i tomat eller diverse fruktmos, men han har ikke vært veldig glad i brød før nå. Egg har han ikke fått ennå, vi venter til han er mer vant med melkeprodukter. Han har fått yoghurt et par ukers tid, og nå altså ost og bittelitt smør.
Har tenkt frem og tilbake der jeg også, apan. Bruker den blå soft som er uten melk, men så plutselig hadde de spist baconost....Blir ikke helt klok på hva som er ok og ikke. Ingen reaksjoner iallfall. Tenker det får gå med det lille som er i eventuelt en smørklatt(selv om vi nå bruker uten) eller i ett pålegg. Samme med salt. Det står det også i den brosjyren om "mat og spebarn" fra helsedirektoratet; at de kan få litt salte pålegg om enn i tynne lag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.