ItsOnlyMe sa for siden:
Noen som har en god oppskrift?
Har brukt Sops sin ferdige på glass før, barna liker den godt, men kunne tenkt meg å lage fra grunnen av.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
ItsOnlyMe sa for siden:
Noen som har en god oppskrift?
Har brukt Sops sin ferdige på glass før, barna liker den godt, men kunne tenkt meg å lage fra grunnen av.
Neket sa for siden:
Jeg gjør på denne måten:
Brun en løk, hiv oppi kjøttdeigen og brun. Tilsett litt krydder - det du har, Toscana blandingen (?) er ganske god. Pluss hvitløk og pepper. Tilsett en boks tomatpure, og bruk den tomme boksen til å tilsette dobbelt så mye vann som tomatpure (altså fyll opp den tomme boksen to ganger). Rør rundt, la småkoke mens du lager Spaghettien.
Niobe sa for siden:
Surr løk og hvitløk i god olivenolje. Hell over en boks (og to) med gode tomater. Jeg synes Coop sine økologiske er helt ok. La det surre og koke, og smak til med f eks. revne gulrøtter, tomatpuré, sukker, salt, pepper, basilikum, gjerne en fløteskvett om barna liker mild smak.
Harriet Vane sa for siden:
Spaghetti med kjøttsaus
500 g. øko/grov/spelt-spaghetti kokes
mens du bruner:
400 g. karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1 hakket løk
2 gulrøtter i bitte små biter
1 stangselleri i småbiter
og har i
½ glass tomatpure
1 boks hermetiske tomater og gjerne noen ekstra friske tomater i biter
1 ts oregano
1 ts basilikum
salt og pepper og bittelitt sukker.
Server, gjerne med raspet parmesan.
maggypop sa for siden:
Jeg lager omtrent som Neket, men bruker hermetiske tomater. Jeg har også oppi litt sukker for å balansere litt i forhold til tomatene. Litt timian er også godt i sausen, i tillegg til oregano og basilikum.
Bluen sa for siden:
Jeg gjør det som Harriet, men tilsetter også 1-1,5 dl rødvin og like mye melk og lar det koke litt før jeg har i tomatene. Jeg river også litt muskatnøtt i sausen, og tilsetter litt sukker pga tomatboksen, slik maggypop skriver.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg hadde i en kopp rødvin sist jeg lagde saus og det ble bare deilig.
Acino sa for siden:
Jeg bruker:
Karbonadedeig
Løk
Hvitløk
Litt gulerot
Tomater
Tomatpure
Litt mel
Melk(eventuelt fløte/vann blanding)
Krydrer med salt, pepper, oregano, basilikum, paprikapulver, cayenne og til slutt litt sukker for å runde av tomatsmaken.
Røverdatter sa for siden:
Jeg har en som går veldig kjapt:
1 løk
1 fedd hvitløk
1 pk karbonadedeig
1/2 boks tomatpure
8 "klumper" frossen spinat
1 buljong/suppeterning (tar det jeg har i skapet)
2 ss hvetemel
ca 2,5 dl vann
litt sukker (ca. 1 ts)
litt matfløte
basillikum og krydder etter smak
Løs opp buljongen i vannet. Stek løk og hvitløk blankt i litt olje, ha i karbonadedeig og når den har sluppet fuktigheten tilsettes halvparten av vannet og alt melet. Rør melet godt inn. Tilsett resten av vannet og resten av ingrediensene. La det koke i 15-20 min.
Bomull sa for siden:
Denne bruker vi:
0.5 kg kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 løk
Salt
Pepper
Basilikum
Oregano
Hvitløkspulver eller 2 fedd hvitløk
Evt. soyasaus
Mel
Ketchup
Melk / fløte
Bruner kjøttet med løken og krydrer. Blander så i mel så det dekker det meste av kjøttet før jeg tilsetter en passe mengde ketchup (Idun) og sper med melk/fløte. Koker opp og sper evt. mer hvis for tykk. Har i en dæsj soyasaus og voila! Dette er en saus som ligner mer på såkalt kjøttdeigsaus enn tomatsaus, da mann og barn ikke er så glad i tomatsmaken.
Til pizza/pizzaboller har jeg nesten samme oppskrift, men her byttes ketchup ut med tomatpuré.
Har en oppskrift på en fantastisk og skikkelig italiensk tomatsaus også, men den krever en hel del mer forberedelse/arbeid og tar tid. Lønner seg å lage ganske mye av gangen og fryse ned. Men den er virkelig nydelig!!
daffy sa for siden:
Jeg lager tomatsaus omtrent som alle over her, så jeg lister ikke opp. Jeg finriver gulrøtter, det søter opp sausen såpass at jeg ikke syns det er nødvendig å balansere med sukker. Stavmiksing til slutt er også nødvendig for å skjule alle spor etter "skumle" grønnsaker hos oss.
Ellers kan man jo spise alt mulig til pasta da.
Til meg selv liker jeg godt å ha på extra virigin olivenojle, maldonsalt og parmesan.
Ellers er jeg veldig glad i Barilla hvis jeg må gå for noe "ferdiggreier". Barilla er uten tilsettingsstoffer, og smaker godt. Tomatsausen med urter er super å blande i pasta, ragusausen (tomatbasert kjøttsaus) likeså, og pestoglassene selvsagt.
Niobe sa for siden:
Åh, det kunne jeg spist daglig..!
Jeg er forresten ingen tilhenger av stekt kjøttdeig i tomatsausen min. Jeg liker den best til sprøtt bacon eller gode kjøttboller.
ItsOnlyMe sa for siden:
Her fosset det jo inn med gode oppskrifter og tips!
Tusen takk alle sammen!:blomster:
Harriet Vane sa for siden:
@Absalone: Mel? Why?
Bomull sa for siden:
Tja, det er nå det jeg er oppvokst med. Denne kjøttsausen har jeg lært av min mor, litt på slump. Ingen av oss er glad i veldig tynne, rennende sauser, så melet gjør jo at det tykner/binder litt mer da. Men det er jo smak og behag selvsagt! ;)
Harriet Vane sa for siden:
Min er ikke det minste tynn og rennende, den koker godt sammen. Jeg synes bare et høres veldig uvant og litt lite autentisk å bruke mel. Begynner du som en hvit saus eller sper du med utristet mel?
(Nei, jeg tror ikke jeg vil prøve, jeg bare lurer)
Bomull sa for siden:
Ser det er flere som bruker litt mel her da, så så uvanlig kan det vel ikke være!? Jeg har utristet mel over kjøttet før jeg sper og blander med væske.
Røverdatter sa for siden:
Jeg bruker litt mel for å få sausen tykkere ja. Bare strør over før jeg har i hoveddelen av væske og rører ut. Hos oss er det litt motstand mot hermetiske tomater og jeg syns ikke det er så godt med veldig mye tomatpure. Da er det ikke så mye annet som tykner sausen.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker såpass mye grønnsaker at det tykner godt. Og så har vi glutenallergikere og andre allergikere innom av og til og da er det så greit å ha en saus som er mel og melkefri uten at man må tenke seg om.
Niobe sa for siden:
Min tomatsaus blir heller oftere for tykk enn for tynn, egentlig. Den koker jo en stund.
mkj sa for siden:
Hvitvin er også godt, hvis du ønsker en litt frisk tomatsaus. (passer til kjøttboller f.eks.) Da freser jeg løk og hvitløk i litt olje, har i et par dl hvitvin, som får koke inn til ca halvparten, før jeg går videre med gode bokstomater, sukker og krydder.
Rødvin har jeg ofte i hvis jeg lager lasagne. Nydelig det også.
Røverdatter sa for siden:
Jeg lager i grunnen flere forskjellige tomatsauser og det er ikke alle som er med mel. Det spørs på hvor god tid jeg har og hvem som skal spise.
Den oppskriften jeg la ut er en sånn halvtimes ting som jeg lager om vi skal ha kjapp middag. Den koker bare 15 minutter og har lite grønnsaker utover spinat og løk. I tillegg har den buljong som krever endel væske og da syns jeg den blir bedre om jeg tykner den med mel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.