Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er de uskrevne reglene for "køing" i salgtrådene ?

#1

Liljekonvall sa for siden:

Ja, jeg undrer virkelig :sparke:.

Når man skriver at man står i kø, for så å bli borte fra salgstråden i timesvis eller for evt å ikke dukke opp i tråden igjen.....Er det ikke da mer fair å gi et hint om at man er seriøst interessert, men at man må ut en tur og kommer innom tråden når man er hjemme igjen ?

Er man i kø bare fordi man spør om størrelse ? Farge ? Pris ?

Jeg har lurt lenge på dette, fordi jeg har sett dette over en periode og ofte ender det med at noen føler seg forbigått og noen kan også bli litt snurt.

Har opplevd dette også i mine egne salgtråder og det har som regel endt opp med at jeg må sende flere PM`er rundt omkring for å høre om de som har stilt seg i kø virkelig vil ha plagget. Veldig ofte ender det med svar først dagen etter eller at man ikke skal ha det allikevel og ikke har gitt beskjed.

Dette er ikke for å være slem eller noe altså, men om vi hadde blitt litt enige om "regler" så tror jeg man slipper endel som føler seg forbigått. Jeg stiller meg selv i kø, jeg....men prøver da å følge opp og gir beskjed så fort jeg kan om jeg ombestemmer meg. Selvsagt kan man glemme hele greia, det er ikke det....ingen er perfekte ;)


#2

Carrera sa for siden:

Om jeg spør om et mål eller noe, så er jeg oppriktig interessert i varen, og håper dermed at jeg blir sett på som køståer.

Når jeg så har vist min interesse, så sjekker jeg innom tråden med jevne mellomrom. Håper allikevel at man får feks dagen eller natten på seg for å fortsatt stå i køen. Om jeg svarer i en tråd på formiddagen, og så ikke er online før til kvelds igjen liksom.

Om jeg ombestemmer meg, så gir jeg beskjed om det så snart jeg kan.


#3

Daisy sa for siden:

Jeg føler ikke at jeg har noen rettigheter hvis jeg ikke har sagt "jeg tar den". Men synes det er hyggelig hvis jeg blir tatt hensyn til hvis jeg stiller meg i kø. Har heller ikke forventninger om at selger skal vente på meg og køingen min i dagesvis.


#4

007 sa for siden:

Jeg gjør som Carrera.
Om noen viser interesse for et plagg der jeg har gitt beskjed om at plagg kun selges samlet (som pakke) anser jeg ikke spørsmålet som køing, i og med at det kun gjaldt et plagg og ikke hele pakken.


#5

Katta sa for siden:

Hvis jeg stiller spørsmål, regner jeg meg som en del av køen. Det hender jo at man blir borte en stund, og det hender også at den som har lagt ut varen ikke kommer tilbake på en stund. Sånn er det. Men man kan vel ikke beholde køplassen sin i all evighet heller, det må være greit å si i en salgstråd at "hvis ikke x sier fra innen kl 22, går varen til y" eller noe sånn. Det finnes grenser for hvor mye etterretning man skal drive. Jeg synes ikke man har noe rett på varen før man har sagt at "jeg tar den".


#6

Liljekonvall sa for siden:

Da er vi noenlunde enige så langt da ;) bortsett fra at jeg ikke er helt enig i at man står i kø dersom man spør om pris, farge, str osv..... Men det er meg da :). Så for min egen del, så dersom jeg spør om pris eller annet, så regner jeg ikke at jeg står i kø med mindre jeg sier det. Og stiller jeg meg i kø, titter jeg stadig innom for å vise interesse.


#7

Teflona sa for siden:

Tenker som Carrera.


#8

Liljekonvall sa for siden:

Budrunder er jo ganske rent og ryddig da, for det sier seg selv at den med høyste bud innen et gitt tidspunkt vinner ;)


#9

Chablis sa for siden:

Jeg gjør som Carrera.


#10

Liljekonvall sa for siden:

Hehe...ikke salgstråden din jeg tenkte på nå altså ;). (Jeg anså meg ikke selv som køståer fordi jeg spurte om størrelse på den ene kjolen. Og ville derimot ha vist min interesse dersom det ikke kom noen bud på hele pakken og du hadde bestemt deg for å dele opp :). Dessuten så jeg ikke før etterpå at du ville selge som pakke....)


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg har ikke oppfattet det som køståing når man stiller spørsmål. Hvis folk stiller spørsmål, og det senere kommer en som sier "jeg tar den", så ville jeg tenkt at det er den som skrev at man ville kjøpe som får den.

Jeg har ikke solgt særlig mye på FP, men jeg har kjøpt en del.


#12

007 sa for siden:

Nei, jeg trodde ikke at du siktet til min tråd. Dessuten skrev jeg at jeg skulle gi deg en lyd om pakken ble delt opp, så jeg følte vi hadde en ryddig dialog. ;)

#13

Retz sa for siden:

Jeg hadde bare ansett dem som klart hadde skrevet at de vil kjøpe varen som reelle køståere.


#14

Knerten sa for siden:

Jeg tenker at man får si fra hvis man vil stå i kø. Har man bare et spørsmål om produktet, regnes det ikke som å stå i kø i mitt hode.


#15

Agurke sa for siden:

Jeg tenker som Katta.

Forøvrig mener jeg det må være opp til hver enkelt selger hvordan man organiserer salgstråden sin.


#16

Veronal sa for siden:

Jeg er enig med Agurke at det er opp til hver enkelt selger hvordan man organiserer salgstråden sin. På en måte synes jeg interessenter har ansvar for å si fra at de står i kø, men på den annen side så synes jeg det er høflig av selger å avklare med interessenter om de står i kø.


#17

Niobe sa for siden:

Hvis jeg er veldig interessert og vil køe, så skriver jeg både det og evt. at jeg vil se bilder. Hvis jeg bare er sånn moderat interessert, så spør jeg bare etter bilder og køer etterpå. Tror jeg.


#18

Trulte sa for siden:

Hvis de skriver kø, så er det kø. Skriver de interessert så tolker jeg det som kø. Det er litt irriterende hvis vedkommende ikke er der innen rimelig tid. Menger har jeg lært meg løses ved at man setter et klokkeslett man må høre fra seg, eller man legger opp til en setning i annonsen som sier: den som sier først at man skal ha,får.

Svarteste iPhone
Skriver som ei bråke. Kråke!!


#19

Slettet bruker sa for siden:

Jeg skjønner ikke sånne hinteregler jeg. Så om jeg vil ha en ting så sier jeg nok noe ala "Jeg vil gjerne ha den" også får jeg beskjed om det går i boks. Om jeg spør om en detalj så forventer jeg ikke at jeg tar plass foran noen i køen. Også synes jeg det er greit å spørre meg vei for hver gang.


#20

Elisabet sa for siden:

Jeg har nesten helt sluttet og handle på markedsplassen her nå pga. all den køståingen så mange hiver seg inn i. Gidder ikke det opplegget der. Enten så skal en ha en ting eller ikke. Er det en ting jeg er oppriktig intressert i så skriver jeg i tilfelle at jeg skal ha tingen hvis det tilsvarer den og den størrelsen. At folk ikke legger ut bilder med en gang de lager salgstråden synes jeg også er fullstendig håpløst. Legger bare ut hint om hva de skal selge og sier det kommer bilder også er det endeløs kø før bildene kommer enda folk ikke vet hva de står i kø for omtrent. Markedsplassen har mistet litt glansen for mitt bruk i alle fall. :nemlig: Veldig synd det har blitt sånn, for har brukt markedsplassen mye tidligere.


#21

Input sa for siden:

Sånn tenker jeg også. Så om folk oppfatter annerledes, har jeg vært frekk uten å mene det.


#22

Divine sa for siden:

Jeg kjøpte flere sett ullundertøy av en selger her i vinter. Da var det mange som sa de var interessert, men de ville vite hvilke farger det var snakk om. Jeg sa derimot at jeg gjerne ville kjøpe alt, uansett farger, og det gjorde at selger solgte til meg. Jeg synes det var fair, men det kan hende at de som spurte om farger følte seg forbigått. :vetikke:


#23

Veronal sa for siden:

Jeg synes det er rimelig at en som ønsker å kjøpe alt trumfer delsalg.


#24

007 sa for siden:

Nå har jeg lest silkesjaltråden og går ut fra at det er den du sikter til? I så fall var det mange andre før deg i køen som tydelig sa fra at de var interessert og jeg synes du bør holde deg for god for sniking på den måten. Om jeg var selger hadde jeg i alle fall ikke solgt deg sjalet, men latt deg stille i køen du meldte selv deg i.

En annen ting (og nå tar jeg deg som eksempel, jeg regner med du tåler det i og med at du starter en slik tråd) er at du er veldig lite delaktig på forumet, men veldig aktiv på markedsplassen. Jeg liker best å selge ting til folk jeg kjenner, og dette gjør at jeg hadde valgt å selge til andre enn deg om dere var jevnbyrdige køere.


#25

Liljekonvall sa for siden:

Nei, det var ikke spesielt den tråden jeg siktet til, for det har vært mange før også tråder som jeg ikke har vært med i. På hvilken måte synes du jeg sniker ?? Det var flere som var interessert, men i ull/bomull skjerf og dette var et bomullskjerf, så da regner iallefall jeg med at de ikke står i kø. Og jeg skrev faktisk at dersom de foran meg i køen ikke er interessert, så ville jeg kjøpe det. På hvilken måte har jeg sneket her :confused:. (og ja, jeg kom med et ekstra lite "vink" da det kom inn flere i køen som sa de ville kjøpe det, men etter at jeg hadde sagt det). Og en annen ting, jeg fikk PM fra selger som lurte på om jeg ville ha det, siden hun ikke hørte noe mer fra de andre før meg.....Hvis du vil kalle dette sniking, så deg om det. Dersom du har lest tråden som du sier, så ser du at det er ei eneste før meg som sier hun er intressert og i kø, men hun lurte også på om dette var ull/silkekvaliteten, hvilket det ikke var.

Etter denne tråden her å forstå, er de fleste enige om at man må vise såpass interesser at man f.eks skriver "interessert eller i kø". Ser ikke flere før meg som gjorde dette.

Og jeg er forsåvidt aktiv i andre tråder også, utenom på markedsplassen, men jeg styrer unna å kommentere i fjasetråder, jeg leser dem, for det er god underholdning, men lar være selv å fjase......Men da vet jeg jo det ,at jeg ikke trenger å stille i kø i dine salgstråder, siden jeg stiller bakerst i køen mener jeg.....


#26

Teflona sa for siden:

Nå skjønner jeg bedre hvorfor du er nr 4 på rankingen, 007. :humre:

Jeg synes ikke det virket som du prøvde å snike i den skjerf-tråden, Liljekonvall, du var bare ekstra interessert og gjorde uttrykk for det.
Det virket som om selger ikke helt skjønte de uskrevne "køreglene", dvs hun selger jo til hvem hun vil, så den saken er jo grei. Jeg hadde bare ikke gjort det sånn, derfor skrev jeg i tråden.

Ellers er jeg litt enig med Elisabet, det kan være litt uoversiktlig og merkelig i enkelte salgstråder. Er folk som skriver "abbonerer" i kø, for eksempel? Nå er jo kanskje ikke dette det viktigste med forumet, og stort sett virker det da som det går ganske smooth for seg.


#27

Veronal sa for siden:

Jeg er ikke enig i denne konklusjonen basert på denne tråden. Faktisk er meningene ganske jevnt fordelt. :scanner:


#28

Maverick sa for siden:

Nå leste jeg også silkeskjerftråden fordi jeg er uhelbredelig nysgjerrig, og jeg synes også det var litt ivrige albuer i den "køen".

Ellers synes jeg stort sett salgstrådene på FP virker som om de er forholdsvis lugne, men jeg nærmer meg ikke noen som har et nick jeg ikke nikker (haha) gjenkjennende til i andre deler av forumet.


#29

Kanina sa for siden:

Jeg er også enig i at slike tråder kan bli veldig vanskelige å forstå. Når noe ikke engang er beskrevet med tekst, blir det jo litt rart å skulle reservere det. Så jeg er enig med Smilefjes, i at man må si "jeg tar den" eller noe sånt utvetydig for å regnes som en kjøper eller køståer ("jeg tar den hvis ikke X vil ha den likevel").

Jeg vet det er en spørreundersøkelse om markedsplassen her, men jeg har ikke svart i den for jeg visste ikke hva det var meningen at jeg skulle bedømme. "Fornøyd" var et litt for vidt begrep i denne sammenheng. Fornøyd med tingene jeg har kjøpt/solgt? Fornøyd med salgsprosessen? Fornøyd med summen? :vetikke:


#30

Liljekonvall sa for siden:

Takk, du har skjønt spørsmålet mitt. Og ja, jeg skjønner heller ikke hvor 007 får det fra at jeg snek i denne tråden, jeg viste interesse og skrev ganske så tydelig at jeg stilte meg pent i kø etter de foran meg.

Og ja, kanskje denne tråden var dråpen, for jeg har stusset lenge over hvordan noen tror man er i kø fordi man spør om en størrelse eller lignende. Men siden jeg var usikker på hva som er mest riktig, lagde jeg en tråd, sånn at vi kanskje kunne bli litt enige om framgangsmåten og ha det noenlunde likt i salgstrådene framover.


#31

Maverick sa for siden:

... men "står i kø" "køer!" eller som i silkeskjerftråden, ":kø!!!:" er vel alle greie tegn for at man står i kø? :gruble:

Eller trengs det en kø-smiley, kanskje? :glis:


#32

Teflona sa for siden:

Ja, men enige har jo vi ikke blitt? Jeg mener fremdeles at folk som spør om størrelse osv står i kø, jeg oppfatter det iallefall slik og sjekker med dem om de skal ha, før jeg selger. (om det ikke er plent umulig å få tak i vedkommende da, det har jo skjedd). Tror ikke vi skal gjøre markedsplassen til et krangleområde, heller ta den som en bonus, det er vel det den er ment for.


#33

Katta sa for siden:

Det hender jo ganske ofte at man er interressert gitt at et par kriterier er oppfylt. Altså står man i kø gitt at man får de svarene man vil ha på spørsmålet man har stilt. Hvis man da ikke står i kø hvis man stiller et oppklarende spørsmål, hvordan skal man da formulere seg slik at det ikke er noen tvil om at man er interressert og ikke bare jabber? (men stiller man et spørsmål og så forsvinner ut av tråden for resten av dagen tenker jeg at man kan ha det så godt).

Jeg synes forøvrig det er litt dumt å legge ut en salgstråd med beskjed om at bilder, info etc kommer "i kveld". Da kan man like godt legge ut alt når kvelden kommer, og unngår da uendelige køer av interressenter som kanskje ikke er så interressert likevel når de ser hva de har meldt seg til.


#34

007 sa for siden:

Jeg synes, som Maverick, at det ble brukt spisse albuer i sjaltråden, men jeg trodde det var du som hadde sendt PM, ikke selger (som oppfordret interesserte om å gi beskjed via PM.) I den omtalte tråden synes jeg selger var utydelig og at du albuet deg frem mens du ropte "MEG! MEG!" Andre hadde sagt tydelig fra om at de var interessert og køet og derfor mener jeg du sniker om du kjøpte sjalet. Du burde takket pent for tilbudet, men henvist til dem forran deg i køen.


#35

Katta sa for siden:

Vi bruker da ha en ganske grei køkultur hvor det kommer mange slike spørsmål/køståinger hvor man ganske enkelt sier fra når man får avklart at man ikke skal ha når det ikke oppfyller kravene? Eller?


#36

Liljekonvall sa for siden:

Det var derfor jeg lurte på dette, fordi jeg har også gjort det slik i mine egne salgstråder. Men det er jammen litt av en jobb å finne ut hvem som er seriøst interessert og hvem som trodde de var det, for så å ikke høre noe mer fra dem. Det er mest pga egne salgstråd erfaringer at jeg startet denne tråden.

Og ja.....jeg hadde ment å legge denne inne på barneutstyrtråden, men så ble det ikke til at jeg gjorde det. Men uansett, jeg kommer til å lukkke den ganske snart, utenat jeg egentlig har blitt noe klokere.


#37

Veronal sa for siden:

Jeg synes vel i grunnen at det selgers ansvar å definere og sortere køen. :enkel: (Akkurat nevnte tråd er vel ikke det beste eksempelet ettersom det var en tråd med ganske lavt moment.)


#38

Liljekonvall sa for siden:

Selv når selger sender deg PM og spør om du vil kjøpe fordi hun ikke har hørt mer fra de andre :confused:


#39

-ea- sa for siden:

Jeg er ikke aktiv på markedsplassen og det er lenge siden jeg har solgt noe. Men jeg hadde ikke tolket meldinger med spørsmål om ditt eller datt som annet enn småsnakk. Jeg er enkel og hadde foretrukket å selge til den første som sier i tråden (eller på pm) at de vil kjøpe det. Rett ut, og uten spørsmål og tenketid.
Det er sånn det funker om man har annonse på Finn, tenker jeg - og før det når man annonserte i avisa. Den første som dukker opp med penger i handa får tingen. Minst mulig jobb for meg som selger.


#40

Veronal sa for siden:

En bruker legger ut en Boden-kjole - gjerne med bilde og pris, men glemmer størrelsen. Jeg er førstemann til å svare og skriver følgende:

:hyper: Hvilken størrelse?! :hyper:

Brukeren må jo være idiot hvis jeg ikke noteres som interessert. :knegg: Og førstemann i køen. Mind you.


#41

Tjorven sa for siden:

Liljekonvall: jeg synes ikke at du skal stenge tråden. Selv om det ikke har kommet noe endelig svar ut fra den, så har den reist en interessant problemstilling.


#42

Veronal sa for siden:

Jeg har flyttet tråden til Informasjon. Den hører ikke hjemme på Markedsplassen.

Veronal, moderator


#43

Liljekonvall sa for siden:

100 % enig :jupp:

Og enda en gang, det er ikke skjerftråden som i bunn og grunner årsaken til spørsmålet mitt. Som selger oppfatter jeg det som ganske forvirrende å få masse spørsmål og køståing, spørsmål om farger, pris og størrelse osv før man engang har rukket å få opp alle bildene. Noen ganger legger jeg ut tekst først, og så bilder etter i rask rekkefølge. Jeg gjør sjelden ett innlegg ferdig først, for da blir salgstråden ofte veldig usammenhengende med massevis av spørsmål innimellom.


#44

Liljekonvall sa for siden:

Bra!


#45

Tjorven sa for siden:

Da skulle du ha fortsatt med å skrive: Jeg vil ha den hvis den er str 38 (eller whatever).

Jeg oppfatter det ikke som køing, for du er jo bare interessert HVIS.


#46

Chablis sa for siden:

Enige blir man jo ikke uansett.
Jeg har feks skrevet at jeg er interesert i den og den størrelsen på gutteklær som skulle selges i en tråd, det trodde jeg ble regnet som at jeg faktisk var interesert i de. Likevel ble de solgt til noen andre.

Jeg hadde ikke gjort det på den måten selv, men selger får selv avgjøre hvordan h*n gjør det.


#47

Liljekonvall sa for siden:

Det er greit, men synes det er lite trivlig å bli hoggstabbe, og har ikke lyst at det skal ligge under informasjon liksom. Hadde jeg følt jeg hadde sneket, så hadde jeg tatt det, men jeg ser ikke hverken sniking eller spisse albuer. Men det er like før jeg annulerer kjøpet for det gir meg en bitter bismak hele skjerfet......

Noen andre får heller lage en liste over regler for kjøp og legge inn....


#48

Veronal sa for siden:

Pfft, alle burde vite at jeg er en 14L. :dramaqueen:

Vel, jeg er uenig med deg, Tjorven - og det ser ut som det er brukere på begge sider av det berømmelige gjerdet. Sånn som jeg ser på det så blir det litt som å komme først frem til disken og så kommer det noen snikere bakfra og grabber til seg uten at ekspeditøren har fått anledning til å svare på størrelsesspørsmålet?

Til syvende og sist er det selgeren som avgjør. Så vidt jeg vet kommer ikke FP til å lage noen regler for køståing.


#49

Tjorven sa for siden:

Sorry. Jeg så ikke den delen av diskusjonen før nå. Jeg oppfattet dette som en ryddig diskusjon om kø på markedsplassen, men ser nå at den ikke er så koselig.

Men jeg ser jo ut til å være enig med deg i denne saken. Jeg selger også til den første som sier helt klart "jeg vil ha" og som betaler for seg.

For om jeg er uenig med Veronal om hva som faktisk er køståing og hva som bare er spørsmål, så er jeg enig i at det ikke er opp til FP å lage regler om slikt.


#50

Miromurr sa for siden:

Jeg er enig med Veronal og flere andre her. Og det er i bunn og grunn selger som må bestemme hvilke regler som følges og hvem vedkommende vil selge til.


#51

Elisabet sa for siden:

Hvis du bare har vært intressert i en viss størrelse og den som selger har fått solgt alt samlet til en annen så har jeg ikke noe problem med at den andre gikk foran i køen. En foretrekker jo og selge mest mulig samlet.


#52

Liljekonvall sa for siden:

Her er jeg helt enig dersom selger sier fra at samlet salg foretrekkes/prioriteres :jupp:


#53

Liljekonvall sa for siden:

Dette er jeg jo også enig i, men etter over en lang stund har undret meg over hva som oppfattes som køståing eller ikke, åpnet jeg denne tråden. Jeg synes det virket som de fleste var enige om at en evt kjøper burde si klart i fra at h*n er interessert/i kø, men da var nok det feil også....

Ja ja......

Men siden det er flere som oppfatter at å stille spørsmål er likestilt med å så i kø, hvorfor kan man ikke da si fra at man trekker seg fra køen når du får opplysningen de har spurt om (i de tilfellene dette fører til at kjøp ikke er interessant allikevel) :confused:


#54

Miromurr sa for siden:

Det synes jeg også man godt kan gjøre.


#55

Teflona sa for siden:

Ja, folk burde være høflige nok til det, synes jeg, men så er det jo menneskelig å glemme også, da. Er det de samme som spør, får svar og deretter holder kjeft i flere dager, dvs at jeg vet at vedkommende har unnlatt å bekrefte/avkrefte tidligere, hender det nok at jeg selger til neste. Noe STORT problem synes jeg vel ikke det er, bare litt irriterende der og da.


#56

Veronal sa for siden:

Det er høflig å følge opp, ja. Samtidig så synes jeg det er bra hvis selgeren tar styringen. Det er ikke verre enn å skrive: "Hvis jeg ikke får bekreftelse fra A innen kl. 16 så går Tingen videre til nestemann på listen."


#57

LilleRosin sa for siden:

Jeg opplever stadig vekk at folk melder sin interesse for en eller annen størrelse, og så aldri skriver mer. Da tenker jeg de ikke er interessert likevel.


#58

LilleRosin sa for siden:

Har forresten selv spurt om detaljer uten å følge det opp, og regner ikke med at jeg står i en kø altså.


#59

Liljekonvall sa for siden:

Dette har jeg merket også, derfor har jeg mer og mer bikket over til at disse ikke står i kø (i mitt hode).


#60

Katta sa for siden:

Jeg tenker det mer slik at i situasjonen:

Der synes jeg interressent 1 godt kan få den selv om vedkommende ikke har sagt han er i kø. Men hvis vedkommende ikke melder seg innen rimelig tid og interressent 2 vil ha den, synes jeg selger helt fint kan velge å selge til 2 uten at 1 bør bli sur av den grunn. Vil man ha noe, bør man være tilstede. Dette kompliseres dog av selgere som bruker lang tid før de svarer.


#61

Chablis sa for siden:

Det var ikke sånn nei.


#62

Elisabet sa for siden:

Men kanskje selgeren hadde handlet med den andre tidligere og da foretrakk den andre kjøperen hvor hun da visste at det var uproblematisk salg? :vetikke: Kan jo sikkert være mange grunner. Eller kanskje hun rett og slett ikke likte deg ut i fra et annet innlegg? Utrolig hva folk kan legge til grunn for å foretrekke det ene eller det andre etterhvert har jeg funnet ut.


#63

Chablis sa for siden:

Det er ikke noe stort problem for meg altså, prøvde bare å fortelle at man gjør det på forskjellige måter.
Jeg handler fortsatt hos denne selgeren å har gjort det mange ganger før.


#64

Apple sa for siden:

Jeg tenker at jeg viser sånn passe interesse ved spørsmål. Sånn muligens interessert. Dersom noen kommer etter meg sier de vil ha den, så tenker jeg at de har førsteretten. Er det noe jeg virkelig vil ha, så sier jeg klart fra med det samme.


#65

-ea- sa for siden:

Minni: Kan det være at noen sendte en pm før du la inn ditt innlegg? Eller kanskje det bare er distraksjon og ammetåke som slo inn den ene gangen. Hvis du fremdeles handler med vedkommende så kan det jo være noe slikt. :vetikke:


#66

Skremmern sa for siden:

Jepp, enkelt-penkelt.

Jeg synes det er greit at man tar hensyn og har respekt for den første som skriver "jeg tar den!", nøyaktig hvor lang tid det skal ta bør være helt og holdent opp til selger. Somler den første som sier "tar'n!" veldig, hadde jeg latt den gå til nestemann som sier "jeg tar den hvis ikke *** skal ha den!"

Man bør, som kjøper, tenke at selger har lyst til å kvitte seg med varen fortest mulig, så man bør gi kjapp tilbakemelding, synes jeg. I skjerf-tråden var det selger som gjorde en tabbe, ikke Liljekoval.


#67

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville tenke at det er helt opplagt at samlet salg alltid foretrekkes, selv om det ikke har blitt sagt eksplisitt, for det er jo så mye greiere å sende til én person og forholde seg til betaling fra bare én person. Hvis jeg skulle selge noe, ville det være for å bli kvitt tingen(e), ikke for å yte service til dem som er interessert, så jeg ville solgt til den første som sa konkret "jeg vil ha tingen", og solgte jeg flere ting, ville jeg solgt til den første som sa "jeg tar alt sammen". Ikke hvis jeg allerede hadde lovet enkeltting til andre, såklart, men så lenge jeg som selger ikke har lovet bort noe, vil jeg synes jeg står fritt til å selge til den jeg vil.

Men nå bruker jeg i grunnen aldri markedsplassen, så jeg har ingen formening om hvordan det har blitt vanlig å gjøre slikt.


#68

Tallulah sa for siden:

jeg blir litt stuss når noen holder av alt i en størrelse før de i det hele tatt har sett bilder og vet hva det er. Det er ikke noe som plager meg nevneverdig, men jeg syns det fremstår som litt ufint.

Jeg har blitt flinkere til å påpeke at jeg er interessert når jeg spør om en størrelse/farge etc. fordi jeg har opplevd å bli forbigått i køer uten at jeg i det hele tatt har fått svar på det jeg spør om.


#69

Apple sa for siden:

Forøvrig synes jeg ikke HI var for brautende i nevnte tråd. Det er noe med å være tydelig når en haug med andre stiller en masse spørsmål.


#70

Chablis sa for siden:

Som regel står det jo i innlegget hva det er da.
Hvertfall det jeg har sett.


#71

Tallulah sa for siden:

Jeg mener selvfølgelig der det ikke står, jeg syns det kom ganske klart frem gjennom innlegget mitt. Jeg mener altså at det ikke står når det f.eks. er "Dametøy str. 38" eller "guttetøy str. 86" eller noe slikt. Å da holde av alt til man har sett bilder, og deretter skulle si i fra seg det som ikke er interessant syns jeg virker litt "græbbete". Om det står et merke, eller en type plagg og slikt syns jeg det er helt greit.


#72

Chablis sa for siden:

Ja det er jeg enig i.


#73

Apple sa for siden:

Jo, men sånn som Tallulah skisserer det så bli det litt som å kaste seg ukritisk over noe man ikke vet om man vil ha bare for å ha først tilgang på alt. Nesten som å sette tre handlekorger i kø på butikken og gå i den køen som først tømte seg. Litt samme mentalitet.


#74

Teofelia sa for siden:

Jeg mener i grunnen at jeg som selger har rett til å bestemme hvem som skal få kjøpe det jeg selger, uten å være forpliktet til å ta hensyn til noen kø i de hele tatt, hvis det ikke passer meg. Jeg er jo ikke en butikk eller offentlig tjenesteinstitusjon heller, og når jeg selger, vil jeg helst gjøre det med minst mulig bry for meg selv. Jeg forbeholder meg derfor retten til å selge til første og beste person som sier "jeg tar den". Eller enda bedre: "Jeg kan hente den", hvis det er aktuelt.

Jeg har for øvrig aldri ansett meg selv for å stå i kø, hvis det eneste jeg har gjort er å spørre om mål eller andre opplysninger om tingen.


#75

Liljekonvall sa for siden:

:jupp:


#76

Tallulah sa for siden:

Jeg syns også selger er den som bestemmer, men jeg syns også det er normal høflighet å opplyse på forhånd hvordan man ønsker å gjøre det. Jeg er f.eks. ikke så begeistret for tråder som plutselig blir budgiving fordi selger innser at varen er attraktiv og det er flere interessenter. Om man ønsker budgiving syns jeg det er greit å si i fra om på forhånd.


#77

Teofelia sa for siden:

Jeg er helt enig i det, altså.


#78

Joika sa for siden:

Enig. Men kan kan skrive at "jeg tar den HVIS ditt og datt osv". Greit å få vite det som evt måtte mangle i selgers beskrivelse.


#79

Acino sa for siden:

Jeg er på jakt etter klær til mine små, spesielt snuppa...Har kikka rundt og tenkt at jeg gleder meg til jeg får tilgang til markedsplassen her også..Men nå er jeg ikke så sikker på om jeg er så ivrig lengre, virker litt skummelt. :knegg: Best jeg føler med likevel så jeg kanskje klarer å orientere meg litt i det som flertallet mener er god folkeskikk der. :humre:

Tenker i utgangspunktet at første som melder interesse av typen "hvilken størrelse, hva blir porto" osv er første i kø, men at en da må følge ekstra godt med og ikke la det gå dagesvis. Ellers er da vel opp til selger, som så sørger for å oppdatere tråden med solgt eller slette den(eller hva som gjøres her)


#80

Guttemammis sa for siden:

Samme her, og jeg hadde i stilt meg i kø om jeg ikke var helt sikker på om jeg ville ha varen.


#81

Svanhild sa for siden:

Enig, vi får følge med og lære hva som er god folkeskikk :jupp:


#82

Slettet bruker sa for siden:

Kommer ikke på tale at jeg skal forholde meg til alle mulig kotymer og hemmelige regler. Folk kan jammen uttrykke seg så jeg forstår hvis de vil handle med meg. :sær&egen:

Jepp.

Det er ikke verre enn å spørre heller. Jeg kjøpte nettopp en nydelig vognpose. Jeg var forvirret på om jeg var fus eller and, så da spurte jeg. Det viste seg at jeg var fus. Veldig greit og overhodet ikke komplisert spørru meg.

Dessuten kan jeg fort finne på å selge noe til en eller annen etter eget hode. Hvis jeg feks synes noen fortjener en bra deal eller at jeg kjenner den som står som nr to i lista så godt at jeg vet at det bare er å slenge greiene i posten mens nummer en på lista er et splitter nytt nick som jeg aldri har hørt om før.


#83

Liljekonvall sa for siden:

Akkurat det der synes jeg er skikkelig simpelt. Har man en salgstråd, burde den som først sier den vil kjøpe, få varen og ikke nr 2 bare fordi selger liker denne bedre. Har overhodet ikke sans for trynefaktormentalitet og synes man burde holde seg for god til det når man først har lagt ut et produkt for salg. Spesielt her inne på FP.


#84

Liljekonvall sa for siden:

Og bare sånn til opplysning til dere som synes jeg var bredskuldret eller sneik i skjerftråden; jeg har sendt mail til de 3 som var foran meg i tråden, og ingen av dem ville ha skjerfet ;).


#85

Joika sa for siden:

Dette er jeg veldig enig i. Om man vil selge til noen spesielle (jeg vet omtrent hvem av de faste brukerne som har samme størrelse og smak som meg her inne, så kunne fint gjort dette), så får man høre med disse først. Er kjedelig å bli forbigått fordi noen er bedre venninner/venner.


#86

kiddo sa for siden:

Jeg synes det er greit med en diskusjon rundt dette, selv om jeg ikke har opplevd nevneverdige problemer selv.

Har solgt en del, og prøver alltid å holde orden på egen hånd - enten det er meldinger i tråden eller på pm. Først til mølla, får først kjøpt :)

Har hendt at noen køer og ikke melder tilbake, da har jeg satt en tidsfrist for svar og pm-et dette til køståeren. Svarer de ikke da, er det fritt fram for neste. Det er jo best om man kan få orden i sakene så fort som mulig.


#87

007 sa for siden:

Det synes jeg var ryddig gjort.

#88

007 sa for siden:

Jeg kan forresten fint finne på å sende folk en PM om noe jeg skal selge uten at jeg har lagt det ut for salg og uten at vedkommende har meldt sin interesse. I jenteklærtråden min viste du interesse for en Jean Pauk-tunika, og jeg kunne fint funnet på å sendt deg en PM om den nydelige Jean Paul-sommerkjolen jeg skal selge, fordi jeg tror dette er en kjole du ville vist interesse for og fordi jeg da hadde sluppet en salgstråd med styr som står nevnt i denne tråden.


#89

Teflona sa for siden:

Det er da stor forskjell på å PM-e folk den ene eller andre veien om noe man har til salgs eller vil kjøpe - før tråden opprettes, og å selge til noen nede i køen fordi man liker vedkommende bedre. Jeg hadde aldri gjort det siste. Selv om jeg har mine favorittkjøpere jeg også.


#90

Liljekonvall sa for siden:

Ja, men det har ikke noe med salgtråd, køing og forbigåing å gjøre. Det der hadde jeg glatt gjort selv dersom jeg visste at jeg hadde et plagg noen ønsket å kjøpe når det etterhvert ble for smått her. Men når man først har lagt ut en salgtråd, synes jeg det er lite fair at trynefaktor skal være gjeldende. Og det er bare å sende meg PM om du har en nydelig Jean Paul kjole du vil selge ;)


#91

Mjau sa for siden:

Jeg er egentlig enig i at det av og til kan være litt uklart om noen står i kø, eller bare lurer på noe i tilfelle det er aktuelt.
Om man er skikkelig interessert i noe kan det være litt frustrerende å vente et helt døgn for at selger skal vente og høre om den første som spurte om størrelse fortsatt er interessert feks.

Egentlig er det jo en ganske enkel løsning på dette da. Og det er jo at det feks bestemmes at man må skrive kø eller liknende om man er seriøst interessert.
Evt at man skriver at man stiller seg i kø, med forbehold om at det er en viss størrelse om det ikke kommer fram i annonsen?

Det vil jo gjøre det veldig klart og ryddig for nyere brukere også. :vetikke:


#92

Tallulah sa for siden:

Hvis man har lagt ut noe for salg på det åpne forumet syns ikke jeg det er ok å si at det går til til nummer tre fordi det er den jeg kjenner best. Da får man heller selge via mer private kanaler.

Jeg kan også gjøre som 007, og sende PM til noen jeg tror kan være interessert i noe jeg har, det syns jeg er helt fair.


#93

007 sa for siden:

Neida, jeg ser den.


#94

Kanina sa for siden:

Jobber du som salgskonsulent for KrF? :what: Hva er det i så fall du selger for dem? Vievann? :skeptisk:

Edit: dårlig gjort å rette opp iPhone-feilen før jeg kunne lage en morsom kommentar som folk forstår. :mumle:


#95

Tallulah sa for siden:

Iphonen min mener av og til at det passer bedre med KrF enn "jeg". :knegg:


#96

Kanina sa for siden:

Det er en litt avansert måte å forsøke å hjernevaske seg til flere medlemmer, tror jeg (gitt at min konspirasjonsteori om at KrF tar kontroll over iPhoner ved hjelp av et mystisk virus spredd gjennom Angry Birds Christmas edition stemmer). Funker det, tror du..?


#97

rine sa for siden:

Jeg synes ikke trynefaktoren skal gjelde i salgstråden. Da bør man sende PM eller selge i bloggen sin, tenker jeg. Jeg har derimot stor forståelse for at man ønsker å selge ting samlet og velger en kjøper som tar hele pakka, eller at man heller velger en som kan hente slik at man slipper stress med å sende. Det bør også opplyses om i HI, synes jeg. Jeg har ikke oppfattet spørsmål om størrelse og farge som at man står i kø. :niks:


#98

Slettet bruker sa for siden:

Jeg er ikke noen storselger. Dermed har det ikke skjedd foreløpig, men jeg foretrekker å handle med de som er kjent her fra mer enn markedsplassen. Det er ikke annet system enn tillit som ligger til grunn for å handle her, tross alt.


#99

Teofelia sa for siden:

Er det lov til å selge ting i bloggen sin, forresten?


#100

Slettet bruker sa for siden:

Jeg burde kanskje presisere litt. Det hender noen registrerer seg for å bruke markedsplassen, og bare det. Det er i slike tilfeller, med totalt fremmede, jeg vil ære betenkt. Man trenger ikke være i m2 heller altså. Og for ordens skyld, det er teoretisk og har ikke skjedd så langt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.